Kommentit (2)

Vierailija

Joo-o, mutta luultavammin käy niin että naisille kasvaa munat niiden tissit surkastuvat ja vanhainkodeistakin tutut halikuutti-robotin kaltaiset, meitä miehiä inhimillisemmät koneet hoitavat lapset. Me Virpin kanssa naureskellaan vanhainkodissa-nyt ei ne nuoret nyt ei ne nuoret sekoita pissavehkeitäkään- kun heteromiehet ja heteronaiset istuvat molemmat kyrpä pystyssä eripuolilla sänkyä ihmetellen, että mitä tuolla vehkeellä oikein tekee kun molempien kaikki reiätkin ovat kasvaneet umpeen ja ajatustenvaihtokin käy telepaattisesti. Mekaaninen   twitter-google-Coca-cola haikara tuo koeputkessa kasvaneet lapset joihin siittiöt otetaan suoraan miehen kiveksistä leikkaamalla ja munasolut kasvatetaan kanassa joka on yllättäen havaittu samanlaiseksi kotkottajaksi kuin nainen aikoinaan, kana munii suoraan munasolun jonka kuoressa lukee tasa-arvoisen kanan-munia...

Vierailija

Tasa-arvokeskustelussa häiritsee kaksi asiaa:

1) Kuvitellaan, että tasa-arvossa on kyse vain naisista ja naisten asemasta. Mutta niinhän se ei ole. Tasa-arvon saavuttaminen edellyyttää myös miesten aseman parantamista ja miesten ongelmien huomioimista. Esimerkiksi perheasioissa on olennaista huolehtia siitä, että yhdenvertainen vanhemmuuss toteutuu, vaikka parisuhde päättyisikin. Nyt lähivanhempi, eli käytännössä äiti, saa rauhassa vieraannuttaa lapsen etävanhemmasta, eli isästä, ja estää lasta tapaamasta omaa vanhempaansa. Viranomaiset syrjivät isiä mennen tullen huoltajuusskiistoissa ja elatusmaksuista päätettäessä. Lapsilisiä ei jaeta tasan, vuoroasumista ei pidetä lähtökohtana ja etävanhempaa kohdellaan sinkkuna, vaikka lapsi iettäisi puolet ajasta hänen luonaan. Toisin sanoen, kolikon toinen puoli jätetään näissä tasa-arvojutuissa aina pimentoon. Miksi?

2) Yhteiskunnalta ja miehiltä vaaditaan mittavia toimia naisten aseman muuttamiseksi. Eivätkö naiset ole osaavia ja älykkäitä ihmisiä? Eivätkö naiset osaa itse pitää puoliaan? Eivätkö naiset itse osaa tehdä omia valintojaan ja kantaa niiden seurauksia? Toisaalta, miksi sitten samalla logiikalla, ei huolehdita miehistä, jotka kuitenkin ovat kaikilla keskeisillä hyvinvointimittareilla huonommassa jamassa kuin naiset? Kun miehistä on puhe, meillä elävät vahvoina vanhat stereotypiat siitä, kuinka miehen on vain kestettävä osansa ja vastattava yksin itse itsestään. Toisin sanoen, miehiä ja naisia arvoidaan aivan eri mittapuulla, eikä tasa-arvokysymyksissä kunnioiteta minkäänlaista vastavuoroisuutta tai tasapuolisuutta, oikeudenmukaisuudesta nyt puhumattakaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat