Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Humpuuki myy ja new age hörhöt kukoistavat. Jos tämä olisi oikeasti niin toimivaa kuin tässä väitetään, niin se olisi tullut yhtä suosituksi kuin tavallinen länsimainen lääketiede.
Valitettavasti todisteet toimivuudesta puuttuvat kun sellaisia ei ole koskaan saatu tarpeeksi.
Mutta hei, jos placebo toimii, niin sittenhän se auttaa... vai auttaako?

Vierailija

Jos 2032 mennessä ei tapahdukaan yhtään mitään, niin valitettavasti nämä hörhöt varmaan silti voivat jatkaa elämäänsä maapallolla.

 

-skeptikko

Vierailija

Voe, voe teitä humpuuki-ihmiset. Menkää kokeileman niin huomaatte ja varmaan myös pelästytte, kuinka homma toimiikin. Ja saat apua kipuihin tai muuhun kolotukseen josta on ollut pitkän harmia. Itse en käynyt tämän pariskunnan luona, mutta samanlainen hoitaja hänkin, ja sai minulta kamalan kuorman pois rinnasta painamasta. Oli taas ihana hengittää.. Kertoi vielä että syksyllä tulee jotain suurta, ihmettelin, koska olimme vasta muuttaneet takaisn Suomeen. No sepä osottautuikin muutoksi takaisin Keski-Eurooppaan. Ja sillä matkalla ollaan vieläkin...

Vierailija

Fantom lääketiede toimii. Sehän perustuu juuri luottamukseen ja uskoon.
Tärkeätä on tietty hoitojen antajien oma vilpittömyys ja usein tässä onkin
ero lääketieteen edustajiin verrattuna. Lääketeollisuus on ylikansallinen
persoonaton tieteenhaara, jossa yksilöä ei enää kunnioiteta. Lääkärit ovat
sitoutuneita edustamaan tiettyjä lääkemerkkejä, liukkaitten johtajien kerätessä
voita leivän päälle.
Silti on hyvä olla tervejärkinen ja ymmärtää omaa elämäntilannettaan ja 
mahdollisen sairauden tasoa. Uskominen kun ei ole samaa kuin tietäminen,
johon taas lääketiede perustuu. 

Vierailija

En tiedä, kummasta olen pöyristyneempi: Siitä, että tuollaista järkyttävää hörhöilyä on tarjolla, vai siitä, että Me Naiset kirjoittaa siitä artikkelin.

Julistan julkaisunne omalta osaltani totaaliseen pannaan. Jotain rajaa.

Vierailija

Kyllä nämä hoidot taitavat perustua vain siihen, että kaikissa taudeissa, vaivoissa ja oireissa on niitä parempia hetkiä, kun pahimmat kivut helpottaa ja jos potilas on juuri sattunut käymään tällaisessa hörhö-hoidossa, hän ajattelee, että oireet helpottivat juuri tämän hoidon ansiosta ja alkaa uskoa siihen niin vahvasti, että mieliala kohenee ja lopulta kaikki oireet tuntuvat kadonneen. Ja henkilö joka ei koe saaneensa tästä hoidosta mitään apua, ei kehtaa puhua siitä mitään koska kaikki pitäisivät häntä tyhmänä, kun meni antamaan rahansa artikkelissa esiintyneiden kaltaisille puoskareille.

Ja on sanomattakin selvää, että suuri enemmistö hoidossa käyneistä kuuluu porukkaan, joka ei saa siitä mitään apua ja vaikenee. Mutta kun tämä pieni osa joka luulee hoidon toimivan pitää suurta meteliä asiasta, niin joku toinenkin helposti huijattava tai vaikeassa elämäntilanteessa oleva menee samaan lankaan, ja taas riittää puoskareille asiakkaita ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista.

Eikö näihin hoitohin uskovat koskaan ihmettele, ettei näiden toimivuudesta ole mitään tieteellistä näyttöä? Ja tähänhän on mukava heittää argumentti "nykytiede ei tunne näitä juttuja ja hoitometodeja". Mutta nykytiede tuntee kyllä sairauksia, joita nämä hoidot väittävät parantavansa. Niin jos hoito oikeasti toimisi, niin luulisi että olisi olemassa, tutkimuksia, joissa lääkäri toteaa potilaalla olleen jonkun sairauden, mutta yksisarvishoidossa käynnin jälkeen ei enää ollutkaan. Kuvittele mikä myyntivaltti yksisarvis-enkeli-hihhuli-hoidolle tämä olisi, jos nämä "parantajat" voisivat antaa mustaa valkoisella siitä, että homma oikeasti toimii. Mutta kas kummaa, he eivät ikinä halua antaa mitään tieteellisesti relevanttia todistusta siitä, että menetelmä toimii. Vaan takeeksi riittää tarinat enkeleistä ja energiavirroista... Ja kyllähän joo kaiken näköistä on kirjoiteltu ja mukamas tutkittu, mutta kyn näitä "tutkimustuloksia" käy läpi, niin huomaa että tutkimusmenetelmät ovat sellaisia, joilla saadaan vääristeltyä totuutta kehäpäätelmillä ja muilla virhearvioilla juuri sellaisiksi kuin ne halutaan. Mutta ihiminen joku haluaa uskoa johonkin asiaan, hän uskoo kaiken mitä sen puolesta on kirjoitettu ja lähdekritiikki unohtuu tyystin. Hauska huomio on se, että nämä samaiset tyypit, useimmiten toitottavat lähdekritiikkiä, jos teksti käsittelee jotain muuta kuin heidän uskomuksiaan tai on niitä vastaan, eivätkä he usko sanaakaan mitä valtamedia kirjoittaa, mutta omaa uskomustaan käsittelevillä artikkeleilla ei ole mitään väliä kuka sen on kirjoittanut ja ketkä ovat "tutkimuksen" tehneet ja miten, kunhan siinä vain puhutaan kanavoinnista ja energiavirroista, niin sen on oltava totta.

Kommenttini pointti on vain se, että miettikää hyvät ihmiset oikeasti järjen kanssa mihin hoitoihin rahanne tungette ja mihin uskotte. En voi ottaa kantaa siihen onko enkeleitä ja yksisarvisia yms. olemassa vai ei, koska en pysty todistamaan mitään puolesta enkä vastaan. Mutta miettikää asiaa siltä kantila, että jos emme tällä hetkellä pysty todistamaan niiden olemassa oloa millään tavalla, niin miten ihmeessä joku "parantaja" voisi käyttää hyväksi sellaista asiaa hoidoissaan. Ihminen on jo lentänyt kuuhun ja rakentanut sadoittain satelliitteja, jotka hoitavat omaa monimutkaista tehtäväänsä maankiertoradalla. Olemme myös keksineet lääkkeitä lukuisiin sairauksiin ja oppineet tuntemaa ihmiskehon toimintaa erittäin hyvin. Tuossakin oli vain murto-osa ihmiskunnan saavutuksista, mutta jo nuo asiat huomioon ottaen, voin olla melkovarma, että jokapuolella pörräävistä energiakentistä, enkeleistä ja yksisarvisista olisi saatu edes jotain näyttöä, jos ne oikeasti olisivat olemassa. Occamin partaveitsi on filosofian periaate, jota tieteessä käytetetään, ja lyhyesti sanottuna se tarkoittaa sitä, että yksinkertaisin selitys on lähes aina paras selitys. Ja näissä tapauksissa, joissa nämä hihhulihoidot ovat toimineet, niin näkymättömät yksisarviset ja niiden aiheuttamat energiavirrat eivät taida olla se yksinkertaisin selitys, kerroin kommenttini alussa oman mielipiteeni yksinkertaisimmasta selityksestä.

Vierailija

Luulin MeNaiset  -lehteä laatulehdeksi omalla alallaan. On vastuuton ja lukjoiden aliarvioimista kirjoittaa näennäisen neutraali juttu tällaisista "parantajista".

Vierailija

"Teemun mielestä kaikki sairaudet ovat pohjimmiltaan luulosairauksia." Ihankos totta? Esimerkiksi epilepsia, luulosairaus vai? Me naiset voisi miettiä, mille se antaa palstatilaa, oikeasti... 

Vierailija

"Pariskunta uskoo myös perinteiseen lääketieteeseen. Osteopaatin ammatissa[...]" Muotoilusta saa kuvan, että osteopatia olisi osa tieteellisesti todistettua lääketiedettä. Selvyyden vuoksi: osteopatia EI ole osa perinteistä lääketiedettä ja sen toimivuudesta EI ole tieteellistä näyttöä. Toivon, että korjaatte artikkelia niin, ettette anna tällaista kuvaa.

 

Ylipäänsä en ymmärrä, miksi julkaisette tällaisia lähes täysin kritiikittömiä juttuja näistä huuhaahoidoista.

Vierailija

Me Naisilta kyllä ehdottomasti pohjanoteeraus. Täysin kritiikitön, mielistelevä kirjoitus humpuukkihoidosta. Onneksi tätä lehteä ei enää tarvitse lukea.

Ilmainen mainos liiketoiminnalle?

"Teemun mielestä kaikki sairaudet ovat pohjimmiltaan luulosairauksia." Loukkaavaa oikeasti sairaita kohtaan. Hävetkää!

 

Vierailija

Uskonnolliset jutut kuten horoskoopit ovat harmittomia jos käsitellään mielipidepohjaisia juttuja tai ihmisten omia asenteita. Mutta jos ihminen on ihan oikeasti sairas joko henkisesti tai fyysisesti, voi olla hengenvaarallista lähteä tällaisiin juttuihin mukaan. Tällaisia kuvitteellisia juttuja jotka eivät perustu minkäänlaisille faktoille ei pitäisi laillisesti sallia myydä palveluita muka sairauden hoitona, se on röyhkeää luulosairaan ihmisen rahallista hyväksikäyttöä.

Irrationaalisia ihmisiä on aina ollut ja taikauskon halu tulee aina lienee kukoistamaankin pienissä ryhmissä, mutta kannattaa vetää raja siihen missä leikki menee liian pitkälle.

Voidaan myöntää että terveydenhoitosysteemeissä on paljon vikoja ja Suomessa on paljon ihmisiä jotka kokevat ettei heitä olla otettu vakavasti ja vaivoihin ei ole siksi löytynyt apua. Se on valitettava fakta mutta suurimmalta osaltaan ongelma on oikeastaan byrokraattinen. Lääketiede perustuu kuitenkin objektiivisesti ja erittäin tarkkaan mitattuihin ja testattuihin menetelmiin joita ei ole kukaan yksittäinen ihminen vetänyt hatusta vaan tulokset on myös testattu ja varmistettu muiden korkeakoulutettujen ammattilaisten toimesta ennen hoitokeinon ja tiedon hyväksymistä ja levittämistä potilaita hoitaville lääkäreille. Vaikka tieteellinen metodi ei ole täydellinen, se kuitenkin on maailman varmin ja luotettavin tapa jolla voimme minkään tiedon todenperäisyyttä testata. Siinä ei ole missään välissä tilaa yksittäisen ihmisen mielipiteille, veikkauksille tai subjektiivisille näkökulmille, ja juuri se tekee siitä luotettavampaa kuin mikään muu saatavilla oleva tapa. Tieteessä myös asioiden syy-seuraussuhteet on todistettava ennen kuin hoitoa aletaan levittää yleiseen käyttöön. Näissä new age -jutuissa uskovia ihmisiä vaivaa nk. vahvistusvinouma: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vahvistusvinouma

Ajatusleikeistä voi toki saada henkistä voimaa ja se voi auttaa huonojen asenteiden muuttamiseen, mutta ihmiset olkaa kilttejä älkääkä leikkikö vakavilla asioilla. Jos näihin juttuihin lähtee liian syvälle ja kirjaimellisesti, todellisuudentaju saattaa hämärtyä niin pahasti että jokin varsin triviaalisena vaivana alkanut asia äityy psykoottisuudeksi ja sitten varsinaisen sairauden alkuperää ja tasoa on erittäin vaikea analysoida saatika hoitaa. Irrationaalisuuden levittelyä mediassa kannattaisi myös harkita pari kertaa, koska lukijoissa on aina niitä herkkäuskoisia tyyppejä jotka ottavat kaiken kirjaimellisesti eivätkä kykene käsittelemään lukemaansa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat