Kommentit (4)

Vierailija

Ruotsalaiset viitsivät laittautua tyylikkästi minkä lisäksi heistä paistaa henkinen hyvinvointi kun taas suomalaiset siskonsa tulevat yleisesti farkut jalassa töihin ja monesti sellaisella tuulella että taas on ukon kanssa riidelty tms. mikä ei siis näy ulospäin näkyvänä henkisenä hyvinvointina.

Vierailija

Mitä muuta tulosta voidaan odottaa, jos kysytään rotutietoisilta germaaneilta, mitä nämä pitävät ennakkoluulojensa mukaisen "stereotyyppisen suomalaisen" ulkonäöstä? Eihän tätä tarvitse edes kysyä, sillä asia on itsestäänselvyys. Skandinaaveille on opetettu 1800-luvulta asti suomalaisten olevan alempaa, puoliaasialaista rotua, ja siihen liittyen myös rumia. Rotuteorioista on virallisesti luovuttu, mutta niiden jäänteet elävät laajasti skandinaavien ajattelussa sellaisina mielikuvina, että suomalaisilla on niiden teorioiden ja yleistysten mukainen ulkonäkö. Kuvitellessaan oman kansansa jäseniä skandit kuvittelevat valioyksilöitä, mutta kuvitellessaan suomalaisia nämä kuvittelevat lähinnä savolaisen ja saamelaisen risteymän, johon on poimittu ne kaikki piirteet, joita he pitävät rumina.

Edes keskimääräinen savolainen ei kuitenkaan näytä siltä, kuin noiden kuvitelmien tai niiden taustalla olevien rotutieteen oppikirjojen "stereotyyppinen suomalainen". Tämä muka "stereotyyppinen suomalainen" on periaatteessa mahdollinen koota Suomessa esiintyvistä aineksista, mutta oikeasti sellainen yhdistelmä on aika harvinainen. Näitä skandien halveksimia "suomalaisia rotupiirteitä" esiintyy lähinnä Sisä-Suomessa harvakseltaan siellä täällä, jollakulla joku piirre ja toisella toinen.

Sitä paitsi suomalaiset eivät ole "ugreja". Suomalais-ugrilaiset kielet jakaantuvat kahteen haaraan, joista suomalaiset kuuluvat siihen suomalaiseen haaraan. Unkarilaiset kuuluvat siihen toiseen, ugrilaiseen haaraan.

Vierailija

Tää on vaan mun henk.koht. mielipide mutta siis tuota ei millään pahalla myöskään mutta suomalaisten ongelma on se että siellä pidetään kunnia-asiana sitä että ei tuhrata aikaa kauneusrutiineihin tai itsestään huolen pitämiseen. Siis naiselle on kunnia-asia että 'minähän en meikkiä tarvitse' ja kunnia-asia on myös se että 'minähän en mitään trendihömpötyksiä osta vaan kuljen tässä samassa farkkuasussa vuodesta toiseen ja korkeisiin korkoihin en jalkojani laita, naurettavaa'. Itse ulkonäössä ei välttämättä mitään hävittävää skandinaaveille, paitsi se että se ulkonäkö kun koostuu pitkälti myös vaatteista, meikeistä ja hiuksista.

Toinen juttu on sitten myös se, että Suomessa hanakasti ei sallita muidenkaan pitää itsestään huolta. Jos siellä pukeutuu näyttävästi, kanssasisaret katsovat heti kateellisina? niin pahasti että tulee vähemmästäkin mieleen että aha, täällä ei saa näyttää erilaiselta, tyylikkäältä tms ilman että tulee heti noottia. Uskon siis että se on myös ongelma ehkä että jos joku haluaisi pitää ulkonäöstään huolta, muiden arvostelu kyllä palauttaa äkkiä ruotuun? Onneksi ei toki kaikkia ;)

Voisko tälle tehdä jotain?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat