Kommentit (3)

Vierailija

Kyllä sairaalan hierarkia on todella muuttunut tänä 30 vuonna jonka olen sairaanhoitajan työtä tehnyt. Ammatilliset suhteet ovat lähes poikkeuksetta hyvät, lääkäri ja sairaanhoitaja tekevät oman osuutensa potilaan hoidossa. Siinä on kaksi eri ammattiryhmää jotka parhaimmillaan täydentävät toisiaan. Lääkäri suunnittelee lääketieteelisen hoidon, jota hän itse toteuttaa ja hoitaja hoitaa hoitosuunnitelmasta oman tonttinsa. Töiden sujuminen on molemmista kiinni, vain asiaa tuntematon voi käyttää termiä paha poliisi-hyvä poliisi. Lääkäri ei käskytä hoitajia, hän ei ole heidän esimiehensä. Termi "lääkäri määrää" kuuluu sairaalasanastoon, se on työnjakoa, ei konkreettista käskyttämistä ja määräilyä.

Kandit eivät käskytä hoitajia, he ovat siihen aivan liian fiksuja. En ymmärrä miten tämä asia voi olla tapetilla koska sitä ei juuri esiinny. En ymmärrä myöskään  mistä näitä mielipiteitä keksitään. Työskentellessäni yliopistosairaalassa jossa myös  kandeja koulutetaan en ole tavannut yhtään käskyttävää kandia. Pikemminkin alussa arkoja mutta pääosin ystävällisiä ja kohteliaita nuoria opiskelijoita.

Taustoihin on varmaan perehdytty mutta televisiosarjahan tämä on ja monet ratkaisut sitä myöten  täysin todellisuuden vastaisia. Nauttikoon ken voi vain draamasta. "Näistä sarja sai kiitosta"-osio  taitaa olla toimittajan kynästä.

Vierailija

Iina Kuustonen näyttelee sairaanhoitajaa ja kävi tutustumassa sairaalatyöskentelyyn ja sieltä hän sitten kehuu LÄÄKÄREITÄ. Voi sentään kun näin pääsi lipsahtamaan.

Ilmeisesti sairaanhoitaja edelleen nähdään vain avustavana työntekijänä lääkärille.

 

Puolisoni on sairaanhoitaja psykiatrisella puolella. Työ on hyvin itsenäistä eikä lääkäriä (sitä jumalaa?) näe kuulema edes silloin, kun olisi tarve..

Vierailija

Katsoin ensimmäisen osan ja myötähäpeä oli suuri.  Käsikirjoitus nolo ja  selvästi joidenkin näyttelijöiden suojatyöpaikka. 

 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat