Kommentit (7)

Vierailija

Narsismi keskustelu on mennyt minusta aivan yli, jos työtoveri on hankala , hän on narsisti, ...istuin kerran pöydässä jossa oli usea nainen, jokaisella oli juttunsa narsistista jonka tunsivat. Minä istuin hiljaa, mietin olinko minä se narsisti vai koko muu joukko jotka lyttäsivät milloin kenetkin työtoverinsa. Järjetöntä touhua.

Vierailija

Jokaisessa ihmisessä taitaa olla jonkin verran narsistisia piirteitä, jotka voivat tulla esiin stressaavissa tilanteissa. Näihin taitaa olla turha kiinnittää huomioa ja niiden perusteella ei ketään voi leimata narsistiksi. Silloin kun kyse on ihmisestä, joilla nämä piirteet ovat niin hallitsevia, että ne tekevät tämän ihmisen lähipiiriin kuuluvien henkilöiden elämän vaikeaksi, niin tilanne on toinen. Vakava narsismi olisi tunnistettava, sillä se aiheuttaa kärsimystä aika monelle muulle.

Vierailija

On totta, että narsismikeskustelu menee siinä kohtaa yli, kun narsisti käy haukkumasanasta, jolla ehkä muuten vain vähän itsekästä työkaveria tai ex-kumppania voi lyödä päähän. Tätä en kannata. On kuitenkin hyödyllistä tuntea tämä käsite siltä varalta, että joskus joutuu tekemiseen todellisen narsistin kanssa. Päällepäin hurmaava narsisti voi aiheuttaa lähipiirissään ja työpaikalla pahaa tuhoa, joka uskoakseni olisi estettävissä, jos ihmiset hänen ympärillään havahtuisivat manipulointiin varhaisessa vaiheessa ja tajuaisivat, että käytöksen takana on persoonallisuushäiriö.

kärsijä

Kyllä narsistin tunnistaa jatkuvista mökötyskohtauksista ja ivallisista huomautuksista. Myös yleensä empatiakyky puuttuu narsistilta.

Todella

Kyllä narsistin oppii tuntemaan kun on seurannut perheessä mihinkä kaikkeen se pystyy,on turha sanoa että ei pysty tunnistamaan mikä on normaalia käyttäytymistä,jopa ammatti-ihmiset eivät pysty erottaa missä raja menee, voin sanoo että on väärässä tehtävässä jos ei tunnista mikä on mormaalia käyttäytymistä.
Olisko sosiaalialalla normaalia enemmän ja tuomareissa narsisteja jotka hyötyy kyseistä sairaudesta saa huseerata mitä ihmeellisiä päätöksiä eikä tarvitse perustella mitään ,kuuluu ammatin saloihin tästä ei puhuta salassapitoa jonka maallikko sanoisi ei osaa valehdella ääneen.

edu666

Narsisti ja sairaalloinen narsismi ovat eri asia. Käytännössä mm. kaikki esiintyvät taiteilijat, juontajat tms. ovat narsisteja, mutta eivät silti välttämättä sairaalloisia narsisteja.

Diipa daapa

Aika hepposia perusteluja näyttäis olevan listalla. Jos ihmisen ympärillä on kuori ja hänen on vaikea päästää ketään lähelleen, voi olla oire myös lapsuuden tai menneisyyden traumoista, joissa ihmiset ovat kohdelleet niin pahasti että ei enää luota keneenkään. Tämä ei tee ihmisestä narsistia?

Sit toi laittautuminen, voi heh. Suomessa ei kukaan nyt muutenkaan sais meikata tai pukeutua tyylikkästi, heti ollaan luokittelemassa pinnalliseksi kun vain tuulipuvut crocseissaan ovat niitä luonnollisia ja aitoja naisia , mut nyt sitten laittautujat ovat lisäksi narsisteja selvä : D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat