Kommentit (2)

Vierailija

Irlanti on niin paljon muutakin kuin vain Dublin. Ja sinne suomesta pääsee nytkin suoralla lennolla kun lentää Norwegianilla. 

Kokonsa puolesta Dublin on sopiva, ei liian suuri, mutta mielenkiintoinen. Paikallisliikenne on säännöllisesti myöhässä ja rajoittuu busseihin, LUAS (paikalliseen ratikkaan) ja DART lähijuniin. Kaupungissa pärjää hyvin kävellen, kenties Phoenix Parkiin kannattaa hypätä LUASiin. Sublin on melko epäkäytännöllinen liikennöinnin suhteen (Dublinissa on mm. kaksi rautatie asemaa joista toiseen tulevat lähijunat ja toiseen kaukojunat ja välimatkaa näillä on toisistaan noin 3 kilometriä)

Kuten artikkelin kirjoittaja mainitsi, Guinness on Irlannisssa juotuna parempaa kuin missään muualla, paikalliset sanovat "That Guinnes doesn't travel well"- kuulemma johtuu jotenkin hiivasta... 

Irlantilainen ruoka on hyvää, jos nyt ei mene tyypilliselle fish and chips linjalle. Irlannista saa erinomaista lammasta ja possumakkaraa (kaupat ovat pullollaan raakamakkaroita)

Itse vinkkaisin välttämään Temple Bar aluetta sillä siellä eivät ole kuin turistit ja englantilaiset polttariporukat, ja paikat ovat usein ylihinnoiteltuja. 

Irlantilaiset ovat tunnettuja tarinan kertojia, ja värittävät mielellään tarinoita. Tähän liittyen maa on pullollaan Stand up koomikkoja, suosittelenkin varaamaan lipun johonkin esitykseen jos mielenkiinota riittää.

Suomalaisella mittapuulla vaatteet ovat erittäin edullisia- toki kallistakin löytää mutta mm. Awear, Next, Penneys (Briteissä ja muualla euroopassa tunnetaan nimellä Primark), Monsuun, River Island ja New Look ovat hinta laatu suhteeltaan erinomaisia.

Ja kuten ssanottua Irlanti on niin paljon muutakin kuin Dublin. Omia suosikeja upeat etelän kaupungit Waterford ja Cork, Dinglen niemimaa ja Ring of Kerry ovat kenties maailman kauneimpia paikkoja, Galway, Donegal ja lista on loputon. Vuokraa auto ja lähde tutkimus matkalle. Ihmiset ovat ihania ja puheliaita, näet upeita rantoja, nummia ja viehättäviä pikkukyliä, sekä linnoja niin raunioina kuin kunnostettuina hotelleinakin.

Itse palaan tänne aina ja uudestaan :)

Vierailija

Toki Irlanti on paljon muutakin kuin ihastuttava Dublin, mutta kieltämättä juuri Dublin kerää suurimmat turistivirrat. Kaupunki on myös uskomattoman monipuolinen, vaikkei moni sitä uskokaan, ennen kuin käy itse paikan päällä. Dublin ei missään nimessä tarkoita vain pubielämää, vaan joukkoon mahtuu kaikenlaista mielenkiintoista. Mainittakoon vaikka Euroopan korkein obeliski, kirjaimellisesti makea suklaatehdas, vanha linna ja katedraali, ja "Tomin ja Jerryn" muumiot! Lue tuhti tietopaketti Dublinista uudelta sivustolta:

http://kaupunkilomalle.com/dublin

 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat