Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Wikipedia:"Feminismi on aate, joka pyrkii parantamaan naisten yhteiskunnallista asemaa ja muuttamaan sukupuolirooleja merkittävästi" :).

Vierailija

Feminismin määritelmä taitaa olla ajalta, jolloin oli paljonkin kirittävää naisten asemasta miesten rinnalle. Nyt feminismin voisi määritellä ehkä pyrkimyksenä säilyttää (!) saavutettua tasa-arvoa ja jatkaa matkaa.

Olen aina ollut feministi.

Vierailija

Kirjoitus oli hyvä ja varmasti oikeaa asiaa. Niin oli myös Slunga-Poutsalon. Tämä termi (feminismi) on liian vaikea ymmärtää ja suurin osa kansasta on myös. Parisuhteissa on käynyt niin että miehet hoitaa kotityöt mutta myös miesten työt. Tästä kirjoittaa myös Tommy Helssten osuvasti kirjassaan uhanalainen ihminen. Tällaisella toimintamallilla riskinä ja vaarana on vastuunjaon heikkeniminen ja joka epäsuhtaan parisuhteessa. Jos miehisiä oikeuksia puolustaa, niin silloin on sovinisti.

Vierailija

Minun kohdallani kävi niin, että hoidin kotityöt ja miesten työt, minkä jälkeen muija tulee kyselemään minkä takia en kiinnitä häneen enempää huomiota, vie vaikka joskus leffaan tai jotain. 

Vierailija

Ei hyvät hyssykät. Tasa-arvo parisuhteessa tarkoittaa sitä, että esim. kotitöiden jakamisesta KESKUSTELLAAN ja jaetaan ne sen keskustelun pohjalta miten nyt kukakin parhaaksi katsoo. Jos tuntuu että puntit on jakautuneet epäreilusti, niin silloin on varmaan jotain keskinäisessä kommunikaatiossa tai työnjaossa mennyt pieleen. Lähtökohtaisesti se ei ole feminismin vika, eikä omassa parisuhteessa tapahtunutta kannata liiaksi yleistää koskemaan kaikkia parisuhteita.

Vierailija

"Feminismi eli tasa-arvoiseen yhteiskuntaan pyrkiminen..."

Kuvitteleeko artikkelin kirjoittaja että tasa-arvo on yhtä kuin naisten etujen ajaminen?Feminismi ei pyri tasa-arvoiseen yhteiskuntaan, koska se ei ole koskaan huomioinut miesten tasa-arvo-ongelmia. Koskaan ei ole Naisasialiitto Unioni julkaissut tiedotetta jossa otettaisiin kantaa miesten kohtaamiin ongelmiin. Koskaan ei ole feministilehti Tulva kirjoittanut juttua miesten epätasa-arvoisesta kohtelusta yhteiskunnassa. Kertaakaan en ole kuullut feministin julkisesti vaativan jotain tehtäväksi miesten tasa-arvon kohentamiseksi.

Oletan että olet Virpi feministi. Kysy itseltäsi, montako miesten tasa-arvo-ongelmaa pystyt luettelemaan lonkalta? Tiedätkö edes yhden?

Vierailija

"Feminismi tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat täysin yhtäläisillä mahdollisuuksilla olla sellaisia kuin ovat ja toteuttaa sitä, mitä parhaiten osaavat ja haluavat, ilman että vehkeiden merkki jalkojen välissä ohjailee tietoisesti tai tiedostamatta omia ja ympäristön odotuksia."

Niin ja maskulinismi tarkoittaa sitä että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja saavat elää vapaina ja lapsia tulee rakastaa ja luonnosta pitää huolehtia ja köyhimpiä pitää auttaa ja väkivalta ja ahneus on väärin...

 

Niin siis hetkinen, miksi juuri tuo on FEMINISMIN tarkoitus?? Sinähän vain luettelit positiivisia itsestäänselviä asioita ilman mitään asiayhteyttä feminismiin, feministeihin tai feministiseen toimintaan.

Kun sanot "ohjailla tietoisesti tai tiedostamattaan" niin maalataan turhan negatiivinen kuva jostain mikä on kuitenkin olemisen ja elämän välttämättömyys. En tarkoita että sukupuolielin olisi se välttämättömyys, vaan biologisen eliön ominaisuuksista ja niiden toteuttamisesta lähtee minuus, tietoisuus, tarkoitus, jne. Tämän takia feministejä syytetään biologian kiellosta... Miksi sukupuoli ei saisi määrittää odotuksia, unelmia, käyttäytymistä, mutta esimerkiksi hiusten väri, sääriluun pituus ja monet muut paljon mielivaltaisemmat ja järjettömämmät asiat saisivat? Jos feminismi oikeasti pyrkisi vain illuusiottomaan elämään, ei se keskittäisi näin paljon energiaa pelkkään sukupuoleen. Tämän takia nousee epäilys kompleksista joka yritetään piilottaa rationaalisuuden, hyväntahtoisuuden, jne. varjoon.

 

Ei puhuta nyt siitä minä feministit näkevät itsensä, vaan siitä mitä feministit eivät näe itsessään ja mistä se voisi johtua. Jos feministeillä on käsittelemätöntä vihaa ja käsittämättömiä komplekseja miehiä kohtaan, ja jos tällaisia seikkoja heistä yleisesti aistitaan niin ei ole kyseessä pelkkä mututuntuma (musta-tuntuu). Ehkä motutuntuma (monista-tuntuu) tai kati (kaikki-tietää) olisi kuvaavampi.

Otit osuvan esimerkin muslimeista. Juuri Bill Maher ja Sam Harris kumosivat Ben Affleckin esittämän saman argumentin kuin mitä käytit. (video: "Real Time with Bill Maher: Ben Affleck, Sam Harris and Bill Maher Debate Radical Islam") Ongelma ei ole vain islamin ääri-ilmiöt vaan myös ja etenkin keskivertomuslimi. (lisätietoja videossa)

Sama juttu feminismin suhteen: on toki valitettavaa että on radikaaleja ja miestenmurhaa kannattavia feministejä, mutta heidän erottuminen keskivertofeminististä ei millään tavalla tee feminismin premissejä oikeiksi.

Muslimit voivat tappaa Allahin nimeen tai rakastaa vaimoaan Allahin nimeen. Ja se ongelma ei ole se teko vaan niiden taustalla oleva yhteinen nimittäjä jolle ei ole mitään asiaa sivistysvaltiossa: "Allahin nimeen".

Vierailija

"Hei, perussuomalaisten puoluesihteeri: tätä feminismi tarkoittaa"

Vaan kun ei tarkoita. Naisjärjestöt ja valtiofeministiset toimijat ovat jyrkästi vastustaneet mm. sitä, että meillä vastustettaisiin sekä miehiin, että naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, eikä ainoastaan jälkimmäistä. Ne siis toimivat sukupuolisyrjinnän puolesta tasa-arvoa vastaan.

Vierailija
Vierailija

Wikipedia:"Feminismi on aate, joka pyrkii parantamaan naisten yhteiskunnallista asemaa ja muuttamaan sukupuolirooleja merkittävästi" :).

 

Ja tässä feminismi on onnistunut loistavasti: Naiset ovat nykyään etuoikeutettu sukupuoli, miehet toisen luokan kansalaisia.

Nykyisin naiset esim. valitsevat koulut ja ammatit kuten itse haluavat, miehet kouluttautuvat niille aloille ja ammatteihin,  jotka eivät naisia kiinnosta niiden likaisuuden, vaarallisuuden, raskauden tai vastuullisuuden vuoksi.

Lissäntymisoikeudet ovat myös täysin naisten hallussa, mieheltä ei tarvitse kysyä edes mielipidettä, jos nainen ei sitä halua kuulla. Niinpä joka vuosi n. 1000 suomalaislapselle kirjataan papereihin eri isä kuin mitä DNA-testi osottaisi, jos DNA testattaisiin kaikilta syntyviltä.

 

Vierailija

Feminismi on naisten etuja ajava liike, ja tarkastelee tasa-arvoasioita vain naisten näkökulmasta.

Todistuskappale 1:

http://www.dailydot.com/opinion/men-dont-get-say-feminism/

Suomeksi: "Miehet, turpa tukkoon feminismiliikkeessä. Antakaa naisten johtaa feminismiä.". Lisäpointtina että miehet eivät voi edes kutsua itseään feministeiksi, vaan enintään "pro-feministeiksi", eli naisten feminismiliikettä kannattaviksi miehiksi.

 

Todistuskappale 2:

Suomen merkittävin feministinen järjestö, Naisasialiitto Unioni, ei hyväksy miehiä jäsenikseen.

 

Todistuskappale 3:

Feministinen Tulva.fi lehti toteaa femismin olevan "naiserityinen liike".

 

Joten jospa loputkin feministit vihdoinkin myöntäisivät kyseessä olevan vain naisten etua ajava naisasialiike, ei puhtaasti ja pyyteettömästi molempien sukupuolten tasa-arvoa ajava liike. Eikä siinä mitään väärää, saa eri tahoilla olla etuliikkeitä ja etujärjestöjä, kunhan eivät esitä olevansa jotain muuta mitä oikeasti ovat.

Olen mies, siksi en ole feministi. Olen egalitaristi, eli tasa-arvon kannattaja.

Vierailija

Aha. Feminismi siis tarkoittaa - Salmi selittää jälleen kerran - sellaista ihqua tasa-arvoa pelkästään vaan. Anteeksi kun nyt en ihan heti usko. 

Sillä eikös se mennytkään niin, että feminismiä on paaaaaaljon erilaista ja ne (lukuisat) feministit, jotka kouhkaavat miesten pahuudesta, patriarkaatin salaliitosta ja naisille historian hyvityksenä kuuluvista etuoikeuksista (kts. esim. FI Ruotsissa) ovat sitten niitä vääränlaisia feministejä. Ne on niitä sellaisia RADIKAALIfeministejä, ei me sellaisia, tasa-arvoa me vaan. 

Oikeasti alkaa tympiä tämä suomalaisten mediafemakkojen muka-tietämättömyys siitä, miten hullua julistamista saa jatkuvasti feministien suusta kuulla. Salaa ollaan kuitenkin samaa mieltä kahjoimpienkin kanssa, mutta ääneen sanotaan just tuo "iiiiihan vääränlaista feminismiä tuo, emminä vaan, tasa-arvoa tässä juu." 

Sillä onhan se nyt ihan bullshittiä väittää, että feminismi muka ajaisi kaikkien asiaa. Ei aja, feminismi ajaa naisten asiaa, piste. Tästä voidaan väitellä vaikka maailman tappiin saakka, mutta ei se tuosta muuksi muutu. 

Vierailija

On kyllä hienoja nämä Virpin ironiset kolumnit! Tämäkin sai oikein nauruveden tirskumaan silmistä! Ihan niin kuin feministin kirjoittama! :D

Rehellinen

Ei feminismi tarkoita tasa-arvoa, eikä ole koskaan tarkoittanutkaan. Miksi valehdella? Sama kuin väittäisi sovinismin olevan tasa-arvoa. Egalitarismi on tasa-arvoa. Feministit yrittävät valkopestä ideologiaa ja keksiä sanalle uutta merkitystä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat