Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

"Että miten olisi erä Grand Theft Auto V:sta? Se on huippusuosittu peli, jossa saa raiskata pelin hahmoja."

Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. 

Vierailija

Peliala on ns. vapaata riistaa. Faktoista ei ole väliä, kunhan saadaan sensaatiota aikaiseksi. Depression Quest on täysin keskinkertainen "peli", joka saa arvostusta erityisesti sen takia että sen tekijä on nainen. Mutta tämähän ei tietenkään ole seksismiä.

Ja todellakin, GTA V:ssa ei todellakaan raiskata ketään, mutta kuten aina, fiktio myy paremmin.

Vierailija

Montakohan pelihahmoa toimittaja on GTA Vssa raiskannut?

Pelin pelanneena, itse en yhtään.

Onko tämä vaan huono trolliyritys toimittajan puolelta?

Vierailija

Hienosti TAAS aasinsiltailtu kaksi täysin toisistaan riipppumatonta asiaa, pelijournalismin korruptio ja feminismi (Quinn ja Sarkeesianin viimeisin uhkaus). Kaikkia väitettyjä uhkausia ei ole edes todistettu tapahtuneiksi, eivätkä kohteena ole aina myöskään vain ja ainoastaan naiset. Tämäkin asia nyt vaan on nykypäivän kukka- ja pskahattujen yltiökiukkuisella kirjoittelulla paisuteltu ulos tarkoituksestaan ja totuudesta. Toivoisin vain että varsinkin pelialaa, pelejä, pelaamista ja tässä tapauksessa varsinkin internettiä paremmin tuntemattomat kirjoittajat tarkastaisivat faktojaan eivätkä ns. sylkisi toistaen samaa mitä muutama muu kirjoittaja on joskus jo aiheesta kirjoittanut (ihan yhtälailla tietämättömänä kait).

Vierailija

Itseasiassa Depression Quest on huono peli ja on saanut lähes yksinomaan huonoja arvosteluja pelaajilta Steamissa. Tämä uutisointi on täysin harhaanjohtavaa.

Vierailija

jes, tämmöinen uutinen ei vaan voi olla muualla ku "men(kk)aiset" palstalla.

hetken, en tiennyt mitä ajatella. Sitten muistin että toisia tarvitsee välillä ymmärtää eri näkökulmasta. tulin hyvin iloiseksi :)

Vierailija

Hienoa Virpi, että haluat tehdä uutisia pelialasta, mutta olisiko syytä ottaa faktat haltuun ennen kuin kirjoitat? Se, että kaikki maailman mediat yrittävät syyllistävät "tosipelaajia" naisvihaajiksi ja miksi lie äidin mussukoiksi ei muuta valheita tosiasioiksi.

- Gamergatessa on kyse pelijournalismin korruptiosta (tämä artikkeli on hyvä esimerkki valheellisesta tiedosta, joka leviää koska toimittajat EIVÄT HITTOLAINEN TUTKI ASIOITA).

- Gamergatessa ei ole kyse syrjinnästä, naista tai vähemmistöistä.

- Pelaajat eivät syrji naisia ja tästä on tuhannet "tosipelaaja" naiset antaneet omalla naamallaan ja nimellään todistuksen, mutta se ei mediaa kiinnosta.

- Gamergatessa ja anti-gamergatessa on kummallakin puolella täysiä sekopäitä liikkeellä eikä niistä voi eikä saa tehdä yleistyksiä.

Vierailija
Vierailija

Olipa yllättävän luokaton kirjoitus GamersGatesta. Ja kyllä, siinä on s. GamersGate. 

GamersGate on itseasiassa verkkosivu joka myy videopelejä. GamerGate taasen tämän jupakan nimi, joka lienee nimetty tämän perään.

Vierailija
Vierailija

Olipa yllättävän luokaton kirjoitus GamersGatesta. Ja kyllä, siinä on s. GamersGate. 

Ei ole.

 

#GamerGate on yksi suuri sotku. Kamppanijan alkuperäinen tarkoitus oli juuri paljastaa videopelimedian korruptio, mutta tähän sotkuun on hypänneet feministit, misogynistit, ja ihmiset joita ei normaalisti kiinnostaisi videopelit yhtään. Nyt näköjään Me Naiset. Ei tainnut artikkelin kirjoittajalle tulla mieleen mainita mm. #NotYourShield, The Fine Young Capitalists, Phil Fish, yms.

Vierailija

Näemmä valtamediaan sopimattomatkin toimittajat alkavat hiljalleen löytää liekeissä olevia aiheita pelastaakseen edustamiaan medioita. Taustatyö olisi toki ihan suotavaa siltikin, tai alanvaihto.
Miksi pitää kirjoittaa aiheesta, josta ei tiedä yhtään mitään? Hienoa pelaajien mustaamaalaamista ja miesvihaa, jos ei tuo kuin toisen puolen esiin.

Vierailija

Mitähän mieltä julkisen sanan neuvosto on tällaisesta uutisoinnista? Tuntuu että kaikkea saa kirjoittaa ilman minkäänlaista vastuuta.

Vierailija

Voisiko arvon toimittaja tehdä videon vaikka YouTubeen, missä näyttää kuinka Grand Theft Auto V:ssä voi raiskata? Kohta 10 tuntia etsinyt tätä ominaisuutta.

Vierailija

Vau, malliesimerkki siitä että journalismi on hankalaa ja sitä saa silti harjoittaa kuka tahansa.

Ei nyt sillä että tässäkin, kuten monissa gamergatea käsittelevissä artikkeleissa faktat on oikeasti päin mäntyjä, ymmärtäähän sen, informaation hakeminen googlella on nykypäivänä hankalaa. Toisaalta voi ottaa aina suoraan NYT:iin kirjoitetun artikkelin ja pistää sanoja vähän uuteen järjestykseen, säästyypähän aikaa.

Toisekseen, nuo kaksi asiaa eivät liity toisiinsa. Pelijournalismi on aika kauheaa ja lapsenkengissä, sen tietää kaikki jotka on niitä lukee, vähän kuin tämäkin artikkeli.

Ennen kuin taas maalataan GTA V:sta mörkö joka niskaan voi kaataa kaiken paskan mitä maailmassa tapahtuu, kannattaa ottaa itse selvää. Esimerkiksi youtubesta voi hakea "lets play GTA V"-videoita joissa ihmiset pelaa ja kommentoi, niin voi sitten itse vetää johtopäätökset siitä millainen peli on.

Ensi kerralla paremmin, eiks je ;)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat