Kommentit (12)

Vierailija

No voi jestas. Pitääkö näihin nyt pikkuhiljaa uskoa, ja alkaa punaviinin lipittäjäksi. :)) Aika harvoin löytyy punaviiniä mitä voisi nautiskella ilman lisuketta. Tai ainakaan mun suu ei tykkää muuten sen mausta.

Vierailija

Jooh. Te olette hömppälehti, joten lähtökohtaisesti kai teidän artikkelit on "tarkoitettu viihteeksi." Ja koska näin on, voidaan kirjoittaa ihan mitä tahansa ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä, eiköstä juu? Valitettavasti suuri osa ihmisistä tuppaavat ottamaan tämmöisetkin artikkelit ihan tosissaan, kun kerran viitataan oikein tutkimuksiin.

1. Punaviiniä lipittämällä lihoo. Lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16047538
2. Verenpaine nousee. Lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16922819
3. Kulttuurin harrastaminen pidentää elinikää. -> Viini on kulttuuria. -> Viinin juominen pidentää elinikää. Aika klassinen ajatusvirhe. Valitettavasti kaikki muu kuin erittäin maltillinen kohtuukäyttö lyhentää elinikää. (J-käyrä lienee ihan todellinen.)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24033586
4. Ystävien kanssa voinee viettää aikaa myös ilman punaviiniä? Vähänkään runsaampi alkoholin käyttö lisää masennuksen riskiä, urheilu sen sijaan suojaa masennukselta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23988010
5. Jos olet mies ja haluat harrastaa seksiä vielä kolmenkympin jälkeenkin, niin suosittelen vaihtamaan sen punkkupullon kahvakuulaan. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22971247
6. Puuh...
7. Tässä lienee perää. Toki viinin hyödyt ilman haittoja saat nauttimalla rypäleitä.
8. Niin, että alkoholin käyttö ei lisää onnettomuusriskiä? Ok. :)

Vierailija

Kiitos, että uskallatte puhua alkoholista muuhunkin sävyyn kuin meitä tavallisia kohtuukäyttäjiä syyllistäen, saarnaten ja paimentaen.

Vierailija

Sanokaa saatana ammattikehonrakentajalle että turhaan oot poju 15v salilla käyny ja kasvanu 130kg lihavuoreks jonka rasvaprosentti on 5 kun oisit voinu saada samat hyödyt juomalla punaviinii... Hei nyt oikeesti joku raja näissä juttujen tasoissa! Vois toimittajat alkaa vähä tutustuun aiheisiiinsa ennenku tällästä kirjottaa.  Ei muuten ärsyttäis tälleen muttakun suomessa on vaan liikaa niitä tarpeeksi tyhmiä uskomaan tälläisiä, itsekkin tunnen muutaman.

Connoisseur

Uskon siihen että punaviini laukaisee stressin ja rentouttaa, silloin se pidentää ikää tai tekee ainakin jäljellä olevasta elinajasta miellyttävämpää. Ei kait tähän juttuun kovin ryppyotsaisesti tule suhtautua. Uskoo ken tahtoo :-)

oisparypäleitä

Tuossa tokassa linkissä taidetaan mainita ettei heidän tutkimuksissaan saatu selville punaviinin verisuonia laajentavia ominaisuuksia. (Heidän tutkimus 2006)

En sano etteikö alkoholi olisi pahitteeksi mutta tässä artikkelissa puhutaan "resveratroli tehostaa sydämen, lihasten ja luuston toimintaa saman verran kuin salitreeni. (Samaa ainetta on myös pähkinöissä ja viinirypäleissä, mutta hei, nyt puhutaan sentään punaviinistä.)".

Pitäisi vaihtaa punaviini tuohon resveratroli mihinlie. Artikkeli kyllä ihan ihme settiä muuten, syökää ihmiset viinirypäleitä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat