Kommentit (6)

Vierailija

Minkä ihmeen takia aina kun puhutaan sisaruksista, jotka eivät ole samasta isästä ja äidistä sekoitetaan termit sisarus ja sisaruspuoli? Sisaruspuoli on silloin, kun on yhteinen äiti ja kun on yhteinen isä, on sisarus, siis "täysi sisarus". Aina sama juttu.

Vierailija

Tuo ajatus on jokin vanha jäänne, joka ei pidä paikaansa. Mikäli sisaruksilla on vain toinen yhteinen vanhempi, on se sitten äiti tai isä, ovat he sisarpuolia.

Vierailija

Meillä puhutiin joskus nuorempana "veljistä" mieheni jälkikasvun kanssa, koska tuli tunne, että velipuoli-nimitys saattaisi häntä jotenkin loukata. Itse hän tiesi totuuden kun ovat yhdessä kasvaneet. Osti aina matkoilta (meidän luota) veljille tuliaisia. Se oli aika liikuttavaa nuorelta mieheltä..

Vierailija

Kuinka kauan tämä ihminen ratsastaa isänsä alkoholismilla ?  Eikö hän ole itsenään mitään ? Oli suuri onni päästä nunnien "täyshoitolaan".  Monet lapset kärsivät nälästä 60 vuotta sitten, oli perheessä alkoholismia, sairautta tai jotain muuta ahdinkoa.

Vierailija

Tietääkseni kenenkään alkoholismilla ei ratsasteta, ei edes oman isänsä! Mutta siitä voi kyllä keskustella ja hyvä näin. Sinikka Sokka voi myös puhua kipeistä kokemuksistaan. Ei se häpeä ole.

Suomessa olisi luultavasti lukuisa määrä vähemmän alkoholisoituneita, jos asia olisi nostettu pöydälle. Ja keskusteltu siitä monia vuosia suureen ääneen! Mutta Suomi on hyssyttelyjen maa, tässä suhteessa. Omaiset pitävät juopon salassa ja tällä tapaa näyttävät vihreää valoa, ja antaa siunauksensa juomiselle. Näin ei missään tapauksessa tulisi tehdä vaan nostaa "kissa pöydälle"!! Ja toimittaa tai pakottaa juova hoitoon tai pistää pihalle miettimään, mitä on tullut tehtyä. Alkoholisitia ei pidä alkaa hyysämään omissa nurkissaan. Ihmiset eivät ilmeisesti tiedä, että alkoholisti sairastuttaa myös koko perheensä.

 

Vierailija

Sinikka Sokka on ihmeellinen nainen: hänessä näkee sen pikkutytön, nuoren kapinallisen, kypsyvän ja yhä syventyvän aikuisen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat