Kommentit (4)

Vierailija

Matalakirkollisuus ja kokemuksellinen kristillisyys varmaan houkuttaa nuoria aikuisia, joilla ei ole välttämättä aiempaa kosketusta juuri mihinkään uskonnolliseen perinteeseen, mutta riskinä on se, ettei karismaattisen ja konservatiivisen - jopa fundamentalistisen - kristillisyyden vaaroja tunneta. Riskit kun hengelliseen väkivaltaan tällaisessa yhteisössä ovat hyvin suuret.

Tämän jutun pohjalta tuli käsitys, että Suhen puheissa kaikuu hyvinkin menestysteologinen vire - aivan kuin "oikea usko Jumalaan" takaisi hyvän ja kärsimyksistä vapaan elämän, mitä ei voi todellisuudessa koskaan kenellekään luvata. Tuntuu aivan uskomattomalta, että tällainen seurakunta voi menestyä, kun kultaista keskitietä kulkeva sekä realistisempaa ja inhimillisempää etiikkaa kannattava luterilainen kirkko menettää jäseniään jatkuvasti. 

tomppa

Jostain syystä kuitenkin Suhen piti laajentaa toimintaansa myös Tikkurilan alueelle sekä aloittaa Kalliossa kolmas sunnuntaitilaisuus, vaikka nuoria ei voisi kirkko vähempää kiinnostaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat