Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Huomioitavaa on, että monella ihmisellä on ongelmia B12-vitamiinin imeytymisessä jos sitä käytetään pillerimuodossa. Suosittelisin käyttämään ennemmin mikroemulgoitua B12-vitamiinisuihketta, joka imeytyy suoraan suun limakalvoilta. En lähde mainostamaan mitään tuotemerkkejä, mutta googlettamalla "B12 suihke" löytyy. Suihkeen paremmasta imeytymisestä on olemassa ihan kunnon tutkimustietoa.

Vierailija

Voisi tuoda esiin myös niitä positiivisia vaikutuksia joita kasvisruokavaliolla voi olla. Tässä oli vain mahdollisimman äärimmilleen vedettyjä esimerkkejä mahdollisista negatiivisista vaikutuksista (jos kasvisruokavalio on muodostettu väärin). Tämän lukeminen herätti itse asiassa melkoista hilpeyttä. Milloin tulee artikkeli "Lihansyönti ei välttämättä sovi sinulle - tarkkaile näitä merkkejä" sekaruokavalion ja eläinperäisten tuotteiden käytön negatiivisista terveysvaikutuksista?

Vierailija

Harvardin yliopiston tutkijat ovat todistaneet, että osteoporoosi johtuu siitä, että nuoret syövät ja juovat maitotuotteita liikaa. Näin luumassa kasvaa epänormaalin isoksi, eikä ihminen pysty vanhempana ylläpitämään niin suurta luustoa. Tätä tukee se fakta, että osteoporoosia esiintyy lähinnä vain niissä maissa, jossa kulutetaan maitotuotteita eniten. Harvard suositteleekin ruoka-aineympyrässään maitoa nautittavan enintään yksi lasi päivässä.

Vierailija

Maito itsessään aiheuttaa osteoporoosia happamoittamalla elimistöä! Maito ja maitotuotteet aiheuttaa rinta- ja eturauhassyöpää, aknea, astmaa jne Eläinproteiini aiheuttaa vatsasyöpää. Pavut pitää osata keittää oikein liottamalla yön yli, vaihtamalla keittovesi välillä ja keittämällä ne täysin pehmeiksi niin että liiskaantuvat sormien välissä. Liha- ja maitoteollisuus ovat suurimpia syitä ilmastokatastrofiin tuottamansa metaanin muodossa, minkä määrä on suurempi kuin autojen tuottaman hiilidioksidin. Metaani on sata kertaa varallisempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi ikinä. 80% merten kaloista on kuollut sukupuuttoon ryöstökalastuksen takia ja vieläkin tämmöisiä kirjoituksia veganismista saa lukea. Kyseessä jenkkiläisen liha- ja maitoteollisuuden suoltama valheellinen propaganda, joka pitäisi kaikkien jo ymmärtää jättää painamatta ja keskittyä asiapitoisempaan ja tasapuolisempaan tutkimukseen ja kirjoitteluun. Itse olen ollut jo 9 vuotta vegaani ja aion ollakin koko loppuelämäni kiitos!

Vierailija

Nyt valoja päähän, pliis.

"KAIKKI erikoisRUOKAVALIOT vaativat hieman ylimääräistä vaivaa, jotta ne ovat riittävän monipuolisia ja terveellisiä.

– Jos ei jaksa pitää huolta siitä, että ruoka sisältää riittävästi tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita, vaan valitsee ennemmin vain vegaaniKEKSIN, on mietittävä, onko ruokavalio hyväksi, Scarlata sanoo."

Kaikki viittaukset erikoisruokavalioihin voi ihan hyvin kumittaa pois tästä pätkästä. Se, että jollakin on SEKARUOKAVALIO, EI TODELLAKAAN TARKOITA, että kyseinen ihminen saisi kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. Asia on pikemminkin PÄINVASTOIN; vegaanit ovat yleensä hyvinkin tietoisia ravitsemuksillisista faktoista ja osaavat huolehtia ruokavalionsa terveellisyydestä. Sekaruokavaliota noudattavilla taas on usein pahoja vitamiinipuutoksia ja syömiset muutenkin päin seiniä, vaikka heidän ruokavalionsa on mukamas se ravitsemuksellisesti kaikista täydellisin.

 

Menee hermo tälläseen.

Eikä johdu millään tapaa vegaaniruokavalioni ns. riittämättömyydestä.

Vierailija

meni kuppi nurin tätä "artikkelia" lukiessani... Hyvät Me naiset-toimittajat, nyt jotain rajaa. Eihän näin ala-arvoisia juttuja saisi julkaista. Haastatelkaa sen sijaan koulutettua ravitsemustieteilijää, joka on erikoistunut vegaaniruokavalioon ja kutsukaa se haastateltavaksi. Tehkää nyt hyvät ihmiset kunnon journalismia eikä kopioida ala-arvoisia juttuja jenkkien hömppälehdistä. 

Vierailija

Tää artikkeli on niin tynkä ja yksipuoleisesti kirjoitettu, ihan kritiikittä otettu taas yhden "asiantuntijan" kanta huomioon, ja sitä levitetään.

Äh, ei näin ala-arvoisiin ja surkeisiin yritelmiin jaksa edes tosissaan kommentoida. Tosin taitaa vaan johtua vegaaniruokavalion aiheuttamasta heikotuksesta. ;)

Vierailija

2014 ja vieläkin epäonnistutaan ottamaan selvää kasvisruokavaliosta ennen "jutun" tekemistä. Also, vegaanius ei ole ruokavalio. Se on elämäntapa. Vegetaari on ihminen joka syö vain kasvikunnan tuotteita (maito ja munat eivät ole kasviksia). Vegaani on ihminen joka ruokavalion lisäksi välttää eläinkunnan tuotteita myös muilla elämän alueilla sekä vastustaa eläinten hyväksikäyttöä missään muodossa.

Vierailija

Olen syönyt lihaa ja maitotuotteita 25 vuoden ajan. Minulla on ollut kaikkia artikkelissa listattuja oireita tänä aikana. Johtuuko se siitä että syön lihaa ja juon maitoa?

Pääsenkö näistä ongelmista eroon jos siirryn kasvisruokavalioon?

Vierailija

"Kaikki erikoisruokavaliot vaativat hieman ylimääräistä vaivaa, jotta ne ovat riittävän monipuolisia ja terveellisiä." Myös "normaali" sekasyöjän ruokavalio vaatii hieman ylimääräistä vaivaa ollakseen riittävän monipuolinen ja terveellinen.

Omat kynteni, hiukseni ja ihoni ovat parantuneet huomattavasti kun heitin maitotuotteet pois ruokavaliostani! Oloni ja energiatasoni ovat kohentuneet huimasti kun jätin kaikki eläinperäiset tuotteet pois ruokavaliostani!

Vierailija

Joidenkin kristillisten lahkojen piirissä ajatellaan, että jos ihminen sairastuu ja rukoilee apua eikä sitä saa, on se ihmisen oma vika. Hän ei ole rukoillut tarpeeksi! Onkin jännittävää pohtia kuinka paljon vegaanit poikkeavat tällaisista uskovaisista. Lukekaapa varsin vegaanien keskustelufoorumeita. Jos niissä joku erehtyy kertomaan ko. ruokavaliosta seuranneista terveysongelmistaan on reagointi yleensä hyvin tylyä ja samanlaista kuin edellä mainittujen kristittyjen lahkojen piirissä. Valitettavan monet vegaanit nimittäin ovat sitä mieltä, että vika on AINA ihmisessä jolle tulee oireita vegaanisesta ruokavaliosta. Söit väärin! Et koostanut ravintoasi oikein! Yritä uudelleen! Tuollainen pelkkä yksilön syyllistäminen on todella julmaa, tapahtuipa sitä sitten jossain kristillisessä uskossa tai sitten vegaanien keskuudessa. En voi päätellä tästä mitään muuta kuin sen, että vaikka perinteisten uskontojen merkitys on nykymaailmassa vähentynyt, tilalle on tullut uskonnon piirteitä omaavia ruokavalio-oppeja. Suo siellä, vetelä täällä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat