Kommentit (1)

Vierailija

Kyllähän tehokas hieronta aina vähän kirpaisee etenkin, jos lihakset ovat jumissa. Jos sitä ihmettelee rullalla hierottaessa, niin ei ole luultavasti tottunut muutenkaan esim. jalkojen hieromiseen, mikä voi olla usein hyvinkin kivuliasta. Suurin osa hieroo todellisuudessa pilates-rullalla (tai foam roller), joka on vähän pehmeämpi. Se ei alunperin ole ollut välineenä tarkoitettu nimenomaan hierontaan, vaan pilatekseen, vaikka hierontatarkoitukseen onkin erittäin hyvä. Perusliikkeistä on muuten hyvä artikkeli tässä lehdessä:
http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/liikunta/palaudu_pilatesrullan_avulla

Tässä artikkelissa käytetyt termit hierontarulla ja putkirulla taas viittaavat kovempaan välineeseen, joka on tarkoitettu nimenomaan hierontatarkoitukseen. Hierontarullassa tai putkirullassa on usein sisällä kova joustamaton putki ja pinnalla vain pieni kerros vaahtomuovia. Pinta on usein kuvioitu, kuten artikkelissa sanotaankin. Hierontarullasta tai putkirullasta löytyy hyvä esimerkki täältä.
https://www.kuntokauppa.fi/hierontarulla_14_x_33_cm_tube_roller

Eipä noilla termeillä sinänsä taida olla merkitystä, jos rullaa käyttää hieromiseen. Kaiken lisäksi niitä termejä tuntuu tulevan tähänkin liittyen koko ajan lisää... Pilates-rulla on hierontarullaa jonkin verran pehmeämpi ja se on monesti aloittelijalle hyväkin asia nimenomaan tuon kivunsiedon vuoksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat