Pikkusiskonsa menettänyt Martina Aitolehti: "Hän valitsi väärän tien"

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija
Vierailija

No joo....millainen kasvatus ja koti näillä siskoksilla oli kun molempien elämänvalinnat on olleet, tuota, kulmakarvoja kohottavia.

 

No minkälainen oli sinulla? Itselleni opetettiin että ihmiset ovat yksilöitä ja kaikilla on omanlaisensa elämä, toisen elämä ei ole toisen elämää arvokkaampi oli ulkoiset puitteet minkälaiset tahansa. Samoin opetettiin että muiden arvostelu ei ole rakentavaa. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa voi olla hiljaa ja poistua tilanteesta. Näin meillä.

Vierailija

Miettikää mitä kirjoitatte.

Martinan avautuminen voi auttaa samassa tilanteessa olevia. Huumemaailma on meille, jotka emme siitä mitään tiedä, täysi mysteeri. 

Siihen voi joutua, siihen ei kodilla tai kasvatuksella ole välttämättä mitään merkitystä.

Voimia teille kaikille, jotka näiden asioiden kanssa painiskelette.

Vierailija

paljon voimia Martinalle sekä koko hänen perheelle. Oma läheiseni valitsi saman polun aikoinaan, ja onneksi pääsi kuiville. Mutta tiedän millaista tuskaa, ja pelkoa asian kanssa eläminen aiheuttaa. Ja miten tuskallista on esittää kaiken olevan hyvin. Se että ihminen sekaantuu huumeisiin, ei tarkoita että on ollut huono lapsuus tms. Sellainen voi tapahtua kenelle tahansa. Ei voi kuin ihailla että kaikesta huolimatta jaksat mennä eteenpäin. <3

Vierailija

"Samalla olo on oudolla tavalla helpottunut. Enää ei tarvitse pelätä ja huolehtia." Kuulostaa niin tutulta! Isäni alkoholisoitui eläkkeellä täysin. Aavistelin kuolemaa jo kauan ja vihdoin kun siitä kuulin, olo oli helpottunut. Nyt se on ohi, ajattelin. Hänkin sai rauhan. Voimia Martina!

Vierailija

Julkisuutta on saatava hinnalla millä hyvänsä, vaikka läheisen kuolemalla.Inhottaa, miten nuo jutun kuvatkin on stailattu teemaan sopivaksi.Rattijuoppous-tuomiota odotellessa, siinähän olisi ideaa myös jutuksi, kännissä kaahaavat naiskuskit.

Vierailija

Jokaisella suvulla ja perheellä on tarinansa. Lapset valitsevat kuitenkin omat tiensä, vaikka kotona opettaisiin ja tehtäisiin mitä tahansa, se ei aina riitä, jos oma mieli on eri mieltä. Meidän suvussa lähinnä alkoholi on se, joka on vienyt ihmisiä mukanaan. Esim alle 30-vuotias serkkuni on alkoholisoitunut, enkä tiedä mitä muuta vetää. Toinen serkku teki itsemurhan 23-vuotiaana, näistä toinen isän ja toinen äidin puolelta.

Isäni kuitenkin on opettanut, ettei kaveri saa jättää silloin, kun hänellä menee huonosti. Siksi en aivan ymmärrä Martinan ratkaisua laittaa kaikki välit poikki siskoonsa. Jokainen kuitenkin kokee asiat omalla tavallaan ja koettaa tehdä itse omat ratkaisunsa.

Vierailija

"Huumemaailma on meille, jotka emme siitä mitään tiedä, täysi mysteeri."

Toki, mutta huumemaailma ei olisi läheskään niin raadollinen ja päätön kuin se on nyt jos yhteiskunta käsittelisi huumeita pääosin sosiaalisena ongelmana eikä lainsäädännöllisenä. Enkä tässä nyt puhu laillistamisen puolesta, mutta kun pelkkä käyttökin on jo vuosikausia ollut rikos (yhdistettynä addiktion ylläpitämisen kustannuksiin) niin luodaan auttamatta tälläisiä "piirejä" joissa liikkuu todella paatunutta ja pitkälle syrjäytynyttä porukkaa.

Vierailija

Martina osaa rahastamisen taidon, jopa pikkusiskon kuolemalla rahastetaan. Olisiko sisko halunnut, että joka lehdessä revitellään hänen elämäänsä, tuskin.

Vierailija

Noloa MeNaisilta. Olen kuvitellut lehden olevan jotain vähän muuta kuin Seiska, nyt on juttu Martinasta, eli sama kuin Tukiaisesta olisi juttua, valtakunnan skandaalipellestä!

Vierailija

on kyllä tosi tyhmyyttä,ja asioista perilläolemattomuutta tämmöinen ihmisen solvaus...kuka luulee olevansa muitten yläpuolella ja tietävänsä niin paljon kaikesta että on varaa!!??Rohkeaa kirjoittaa tänne tuollaisesta!tosi monella meistä on rikoksia jotka ei välttämättä ole koko kansan riepoteltavana...ei saa käyttää huumeita,eikä ajaa kännissä..joo tiedetään,eikä tappaa eikä raiskata yms.....viisaita fiksuja ihmisiä liikkeellä!!!

Vierailija

Voimia ja kiitokset Martinalle jutusta. Meidän perheessä koettu samanlainen juttu, keskiluokkaisen perheen hyvinpärjäävistä lapsista yksi valitsikin väärän tien, ja sen tien päässä odotti kuolema. Myös meidän perhe piti asian salassa niin hyvin kuin oli mahdollista, pitkälti äidin vuoksi, joka aiemmin ja edelleen häpeää omaa epäonnistumistaan äitinä. Hän ei osaa laskea ansioikseen kahta elämässä menestyvää lasta, yhden lapsen harhautuminen on ollut hänelle niin raskas asia. Hän ei ole vieläkään pystynyt näkemään, ettei lapsen oma valinta ole hänen käsissään eikä hän siihen voi mitenkään vaikuttaa.

Olen iloinen siitä että Martina tuo tämän asian suoraan ja rehellisesti esille. Ehkä jossain perheessä, jossa vielä eletään tällaisen kamalan salaisuuden kanssa uskalletaan avautua ja puhua ystäville surusta ja ongelmista - puhuminen on oikeasti helpompaa kuin salailu. Ja kuten Martinakin sen sanoo, näissä tapauksissa se kuolema usein on jonkinlainen helpotus - huoli ja pelko katoaa, ja tietää ettei läheinen enää koskaan kärsi.

Vierailija

Äiti on menettänyt lapsensa ja keskustelupalstoilla solvataan kotioloja, vanhempia ja kasvatusta. Järkyttävää! Martina tässäkin kertoo, että perhe yritti auttaa pikkusiskoa pääsemään huumeista. Varsinkaan täysi-ikäistä ihmistä on mahdotonta auttaa jossei ota apua vastaan! Martinan julkisuudella tai hänen urallaan tai valinnoillaan ei ole mitään tekemistä muun perheen kanssa.. Henkilökohtasesti en välitä Martinasta tai tyylistä esitellä kaikkia asioita julkisuudessa, mutta keskustelupalstojen kirjottelijat on ihan kohtuuttomia Martinaa ja perhettä kohtaan. Ymmärrän että joku raja on tullut vastaan siskon kanssa. Joskus on nostettava kädet pystyyn kun mitään ei riitä ja suojeltava myös omia lapsia. Äidille lapsen kuolema on pahin paikka mihin elämässään voi joutua. Ei sillä ole väliä onko lapsi narkkari vai "täydellinen kansalainen".. surullista että hän joutui henkirikoksen uhriksi. Ei kellään ole oikeutta riistää toiselta henkeä, oli tie mikä hyvänsä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat