Kannabiksen kotikasvattaja: "Menettäisin työpaikkani, jos toimintani paljastuisi"

Kannabiksen kotikasvattaja: "Menettäisin työpaikkani, jos toimintani paljastuisi"

Lukittu
Vaikka kannabis olisi laillista, Jouni saattaisi silti kasvattaa itse. "Oman maan sato on parasta."

Jouni on kannabiksen kotikasvattaja, Amanda ja Hannes sen viihdekäyttäjiä. Heidän toimintansa on laitonta, mutta yhä yleisempää.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (112)

Aina väitetään, että kannabiksen laillistaminen lisäisi sen käyttöä räjähdysmäisesti. Tämä ei pidä paikkaansa: kannabiksen äskettäin laillistaneessa Coloradossa kannabiksen käyttö on kääntynyt laskuun, etenkin nuorimpien ikäluokkien kohdalla. Laillistetusta kannabiksesta on tullut "uncool".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Laittomuus pitää meistä suuren osan kaidalla tiellä, ­vähän niin kuin nopeusrajoitus. Rajoituksen takia emme aja ylinopeutta, vaikka se olisi helppoa."

Vähän niinkuin hautaan kajoaminen, pedofilia, nekfofilia, joukkomurhat yms?

Ylinopeutta ajetaan jatkuvasti, niinkuin poltetaan pilveäkin, välittämättä rajoituksista. Näiden toimien hoitokulut ovat jo yhteiskunnan kontolla, oli se laillista tai ei. Kannabis verolle : kattaa kannabiksen "hoitokulut", ja nostaa suomen talouden nousuun taas, niinkuin koloraadossa.

Legalize it. Huono argumentti, että ei haluta lisää päihteitä alkoholin rinnalle. Kannabis on jo suomessa ja on ollu pitkän aikaa. Eiköhän nyt kerättäis ne verotulot siinä samalla.

Kannabiksen pitäisi olla yhtä laillista kuin tupakka. Ja ihan samanlailla kuin tupakassa, tavoitteena pitäisi olla harrastuksen haittaaminen jättiveroilla, kotiviljelyn kieltäminen (ainakin ilman tuntuvia maksuja) ja aktiivinen vastaankampanjointi kouluissa ja isot varoitustarrat kylkeen.

Tunnen ihmisen, joka polttaa kannabista, ja jouduin pitkään pohtimaan, mikä kantani on, kun halusi meillä poltella juhlissa. Sanoin lopulta, ettei kannabiksen kanssa tänne tulla, mutta voidaan siirtää juhlat heille ja siellä saa poltella "normaalisti".

 

Kannabiksesta koituu varsinaisia ongelmia todella harvoille ja se syy ettei haluta lisää laillisia päihteitä on todella paska syy. Verotulot Coloradossakin nousivat helvetin nopeasti kun tämä vaaraton hamppu laillistettiin... Saatais suomessakin talous vakaaksi

"Kannabis on voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava. Aluksi voi tuntua, että se lisää luovuutta. Mutta kuten alkoholinkin kanssa, pian päihde
sotkee aivokemiat ja tarvitaan aina lisää päihdettä, jotta olo olisi edes normaali."

Hillitöntä huutonaurua. Saako tämä idiootti työstään palkkaa? Saisin potkut lähes välittömästi, jos suunnittelijana alkaisin asiakkaalle valehtelemaan päin naamaa.

"Valmistimme kahden tonnin lauhdevesisäilion jalustan silikonista sen suuren jäykkyyden ja korkean sulamispisteen takia" hoho.

Kannabiksesta keskustelunaiheena on tullut todella yleinen, yhä enemmän näkee uutisia aiheesta, hyvä! Tosin kukaan ei ole ajatellut dekriminalisoinnin puolia täällä. Vaihtoehtoina näyttää olevan vain "laillista tai ei-laillista".

Hollannin tavoin pitäisi löytää se rajamaasto, eli käytöstä rangaistavaisuuden luopuminen. Kukin saisi pitää hallussa korkeintaan n. 5 grammaa kannabistuotetta, ja sitä saisi ostettua kyseiseen bisnekseen kohdistuvista liikkeistä, kuka sitä  vain haluaisi (18-vuotta täyttäneet). Täyslaillistus kuulostaa niin radikaalilta asiasta vähemmän tietämättömien korvaan, kertoen että kaikki huumeet olisivat laillisia, sinunkinko lapsesi yms. 

Toivottavasti lähivuosina Coloradon ja Washingtonin esimerkkiä seuraten suomalaiset ymmärtäisivät aiheesta enemmän, keräten tietoa ennemmin vieraasta asiasta, hyödyt sekä mahdolliset haitat, ja tekisivät päätöksensä huolellisemmin.

Ei kieltolaki pidä ketään irti kannabiksesta, näkeehän sen jo pelkästään Suomessa, jossa käyttö ja kasvatus on lisääntynyt hurjasti koko 2000-luvun. Synteettinen kannabis taas on vakava terveysriski kuten jutussa mainitaankin, mutta se on vain ja ainoastaan kieltolain tuottama ilmiö!

En kannata laillistamista Suomessa enkä usko coffee shopien sopivan katukuvaan. Lakia ei tarvitsisi lähteä hurjasti muuttamaan, joka taas provosoi asiassa vastaan olevia. Parasta olisi, että poliisi kaikessa hiljaisuudessa lopettaisi täysikäisten käyttäjien jahtaamisen ja hajujen perässä juoksemisen. Kulut laskee, kaikki voittaa. Rankaisulla virkavalta tätä kisaa ei tule ikinä voittamaan, se on aivan varma asia.

Harvemmin nykyään enää tapaa ihmisiä jotka vastustavat kannabiksen laillistamista. Ja hekin jotka vastustavat liittyvät tavalla tai toisella eri sidosryhmiin joiden intressi on nimenomaan laiton kannabis. Merkittävä osa tutkijoista ja poliitikoista alkaa olla sitä mieltä, että kieltolaki yksinkertaisesti ainoastaan maksimoi kokonaishaitat. 

Kannabista käytetään todella paljon jo nyt laittomana. Siksi olisi tärkeä muuttaa sen juridista asemaa, jotta saatasiin nämä sadat tuhannet suomalaiset pois rikollisuuden piiristä. Ei ole kenenkään etu, että esimerkiksi 25-34 vuotiaista miehistä noin 40 prosenttiä on teknisesti ottaen huumausainerikollisia. 

Asun etelä-Euroopassa, ja kaveripiirissäni polttaa... no, jokainen. Ja olen nelikymppinen, en teini. Perheenäidit, insinöörit, lääkärit, mekaanikot, poliisit, bisnesmiehet, opettajat. Tässä esimerkkejä vain kaveriporukastani. He eivät polta määrällisesti paljon. He eivät polta usein. Mutta he polttavat. Aina kun on juhlat jonkun kotona eikä lapsia ole lähellä, kääritään sätkä tai pari. Alkoholin käyttö vähenee, meno on leppoista. Pilvessä ei ajeta sen enempää kuin humalassakaan.

Teinit saavat ongelmakäytön aikaiseksi vaikka energiajuomista. Koulutettu aikuinen, joka saa itse päättää käyttönsä rajat, pysyy kohtuukäyttäjänä eikä tee vahinkoa itselleen eikä muille. Kaikki me olemme samaa mieltä siitä, että marijuana on saatava pois teineiltä, jotka vahingoittavat aivosolujaan niin pilvellä kuin viinallakin. Mutta he saavat huonolaatuista myrkkyä ja kemiallisia yhdisteitä katukaupasta joka tapauksessa. Jos ei muuta, he kaupittelevat toisilleen ADHD-lääkkeitä kicksien toivossa. Laillistamalla lieveilmiöt vähenevät ja kannabiksesta tulee kaltaisteni tylsien aikuisten juttu. 

" Kannabiksen suurkuluttajilla on vaikeuksia hahmottaa monimutkaisia ­asioita, heidän keskittymiskykynsä ja muistinsa kärsii.

– Pitkään kannabista käyttänyt saattaa tuntea itsensä erinomaiseksi. Maail­ma näyttää yksinkertaiselta, koska omat aivot eivät enää ymmärrä sen moni­mutkaisuutta." -Kaarlo Simojoki

 

Aikamoista sontaa Kaarlo, ihan tälläiset kotikokeet sanoo muuta. Olen opiskellut, menestynyt työssäni sekä minulla on 2 tervettä lasta sekä vaimo, olen kannabista käyttänyt n. 20 vuotiaasta eteenpäin lähes päivittäin. Puran ja rakennan moottorin ulkomuistista, mielestäni ne on aika yksinkertaisia mutta ei tietenkään kaikkien mielestä. Naurattaa tuollainen halventaminen, minulla menee aika mukavasti kannabiksen käytöstä huolimatta tai juuri sen takia..

Hieno kiihkoton kirjoitus. :)

 

Monia vuosikymmeniä asiaa sivusta seuranneena sanon että ehdottomasti pitäisi laillistaa. Nyt pilvestä rankaistaan kuten heroiinista ja jokainen joka ymmärtää yhtään mitään tietää että se on todella väärin.

 

"Kannabispäissään" todella luodaan valtavasti viihdettä, uskon että ainakin 99 % Amerikkalaisista koomikoista polttaa ainakin satunnaisesti pilveä.. Heitä kuitenkin katsotaan ylöspäin koska ovat rikkaita julkkiksia. Conan O'Brien hehkuttaa pilveä jatkuvasti eikä kukaan häntä hauku narkkariksi kuten tapahtuu normaalille työssä käyvälle ihmiselle Suomessa joka silloin tällöin polttaa jointin omaksi ilokseen ja jää siitä kiinni.

 

Poliisin resursseista todella iso osa menee kannabiksen kanssa leikkimiseen, kotikasvattajien häiriköintiin ja pössyttelijöiden jahtaamiseen. Oikeat rikokset on selvittämättä ja resurssit on vähissä! Mielestäni kännissä ajaminen on tuhansia kertoja pahempi rikos kuin kotona elokuvan katselu parin kannabissavuhenkäisyn jälkeen, kuitenkin rattijuoppo selviää rikoksestaan sakoilla, kannabiksen polttaja ei saa IKINÄ työpaikkaa jossa H-tunnus tarkastetaan. Kannabiksen käyttäjän H-merkinnän vuoksi hänen kunniaa voidaan käytännössä loukata poliisin puolelta kuinka paljon hyvänsä ja kun mistä tahansa rikoksesta epäillään joutuu H-merkinnän omaava henkilö puolustamaan itseään takuulla enemmän kuin "puhtaat rekisterit omaava". Oikeasti on takuulla tuhansia aivan huutavia vääryyksiä, joita tapahtuu Suomessakin vain koska kannabis on laitonta.

Kannabiksen poltto ei täytä missään nimessä minkään määritelmän mukaan rikoksen määritelmää ja tulisi siksi laillistaa.

Vierailija

Kannabiksen pitäisi olla yhtä laillista kuin tupakka. Ja ihan samanlailla kuin tupakassa, tavoitteena pitäisi olla harrastuksen haittaaminen jättiveroilla, kotiviljelyn kieltäminen (ainakin ilman tuntuvia maksuja) ja aktiivinen vastaankampanjointi kouluissa ja isot varoitustarrat kylkeen.

 


Kyllä tupakkaa saa viljellä. Ostaa siemenet vaan ja laittaa kasvamaan. Unikkokin on laillista. Jopa hampun kasvatus on laillista. Vasta kasvatuksen tarkoitus voi tehdä siitä laitonta.

Ja kumman sitkeästi tuo myytti H-merkinnästä elää, samoin myytti ettei se ikinä pyyhkiydy pois. Toki rekisteriin merkitään asianmukaisesti mistä tuomio on tullut, mutta se myös asianmukaisesti poistuu rekisteristä aikanaan. Hitto, sakkotuomiosta kyse. Ei poliisilla ole mitään K-merkintää kaahareille tai J-merkintää juopoille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat