Kommentit (5)

Vierailija

Kuinka voi tulla jodin puutetta jos suomalaiset syövät keskimäärin noin 10 grammaa suolaa ja tarve on ehkä pari grammaa.  En usko että se 10 grammaa tulee pelkästään suolan lisäämisestä ruokaan.

Vierailija

EI syynä ole gourmetsuolabuumi vaan HUONO ruoka. Oliskohan fiksia kiinnittää sihen kokonaisuuteen eikä heti pelotella väärällä suolalla. Jodia saa vaikka kananmunasta...

Vierailija

5 grammasta jodioitua suolaa saa 100µg jodia, päivän saantisuositus 150µg. Toisaalta aina sanotaan että suolaa pitää välttää. Parasta ostaa jodivalmisteita, hyvin halpaa. Tota jodia vois lisätä myös merisuolaan ja muihin. Tavallinen NaCl on epäluonnollista.

Vierailija

Tavallinen suola se vasta myrkkyä on oli sitten kuinka jodioitua! Jos haluaa saada suolaan kuuluvat mineraalit, kannattaa käyttää puhdistamatonta merisuolaa tai ruususuolaa. Ja jodilisä sitten vaikka Vogelin merilevärouheesta tai Lugolin jodista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat