Kommentit (1)

Vierailija

"Toisin kuin taviksilla, tähden aika ei kulu värkätessä ravintohiivahiutaleista kasvispohjaista juustoa."

Suomessa on S-marketeista ja K-kaupoista saanut muistaakseni jo melkein 10 vuotta useampaa erilaista vegaanista soijajuustoa, nykyään joissain kaupunkien marketeissa löytyy jopa jotain 6-7 erilaista.

 

"Borges on sanonut, ettei mielellään käytä sanaa vegaani, sillä hänestä termiin liittyy negatiivinen lataus. Vegaanius herättää mielikuvan hippeydestä, jossa taas ei ole glamouria. Borges ja moni muu ruokavalioguru on alkanut kutsua veganismia nimellä plant-based diet, kasvispohjainen ruokavalio."

 

Veganismin itse määritelmään sisältyy eettisyys, eli pyritään olemaan kokonaan käyttämättä mitään eläinperäisiä ja eläimillä testattuja tuotteita, kuten esim. villasta tai nahasta tehtyjä vaatteita ja eläinkokein testattuja kodin puhdistusaineita tai kosmetiikkaa.  Voisikin olla parempi etteivät nämä eläinten kidutuksesta ja keskitysleireistä välittämättömät ihmiset, jotka ainoastaan syövät vegaanisesti, käyttäisivät siihen kuuluvaa termiä vegetaristi eli kasvissyöjä, joka siihen sopiva.

 

VEGAANIUS EI OLE AINOASTAAN RUOKAVALIO VAAN MYÖS ELÄMÄNTAPA/FILOSOFIA, VOIDAKSEEN KUTSUA ITSEÄÄN VEGAANIKSI ON OLTAVA MUKANA EETTINEN NÄKÖKULMA ELÄINTEN OIKEUKSIIN, ELLEI TÄTÄ OLE NIIN ON VEGETARISTI ELI KASVISSYÖJÄ.

Jospa näin menisi perille kovakalloisimmillekin kun kahdesti tuli kirjoitettua.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat