Kommentit (2)

Vierailija

Ravitsemusterapeutti on hieman hakoteillä - kyllä ruuan kypsentäminen eli tulenkäyttö on yksi ihmiskunnan historian käännekohtia. Kypsennetyt kasvikset antavat selvästi enemmän ravintoa kuin raa'at hiilihydraattien muttuessa ihmiselle edullisempaan muotoon.

Jos söisimme vain raakaa kasvisravintoa ja keskimäärin vähäisen määrän raakaa lihaa, kuluisi koko päivä pureskeluun ja silti kaloreita tulisi liian vähän normaaliin kulutukseen. Nimenomaan aivot tarvitsevat paljon energiaa. Muut apinalajit eivät kypsennä kasvisravintoaan...

Tällä on merkitystä sitä kautta, että kasvissyöjien pitää syödä kypsennettyä ruokaa, jotta eivät laihtuisi liikaa tai dementoituisi. Tietenkin monella on päinvastainen ongelma, mutta juuri nuorille elämänkatsomustaan etsiville ihmisille pitää saada oikeaa tietoa, ei pelkästään "laihdutusterapeutin" näkökulmasta :-)

Vierailija

Ruuan kypsentäminen mahdollisti ihmisen evoluutiokehityksessä älykkyyden lisääntymisen, koska aivot saivat kasvuun kaipaamaansa energiaa enemmän samasta määrästä ravintoa. Kyse ei ole vain hiilihydraateista, vaan kyseessä on monimutkaisempi ravintoaineiden imeytymiseen liittyvä asia. Tämä ei siis ole vain että "ehkä" näin on vaan se on "fakta".

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat