Kommentit (5)

Vierailija

Hassua miten kommentoitte, "Tytöille ei ole sallittua käyttää paljon tilaa tai voimaa, koska koko kehon ja sen ulottuvuuksien käyttäminen on poikamaista, sanoo sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori Jaana Kuusipalo Tampereen yliopistosta."

Katsotaampa parisuhteiden väkivalta tilastoja ja mietitään sitten uudestaan. Tutkitusti NAISET ovat väkivaltaisempia kuin miehet ! LÄHDE

Toisekseen poikia syrjitään kouluissa tutkitusti !

Pojat menestyvät huonommin koulussa kuin tytöt ja miehet pääsevät vähenemässä määrin korkeakouluihin ja yliopistoihin lisäksi miehiä valmistuu vähemmän näistä kuoluista kuin tyttöjä. Eli poikien tyttömäistäminen satuttaa poikia enemmän kuin tyttöjen kannustaminen kilpailu henkisemmäksi.

TUKEKAA MIEHIÄ ! 

Vierailija

No olipa erikoinen kommentti sukupuolentutkijalta. Eli tytöt heittävät palloa huonosti, koska heille ei ole sallittu voimankäyttöä? Itse kun luulin että tytöt ovat biologialtaan miehiä fyysisesti heikompia. En ainakaan itse tiedä yhtään urheilulajia, jossa naisten maailmanennätykset olisivat miehiä parempia. Onko valtava tasoero fyysisissä suorituksissa tosiaankin vain kannustuksesta kiinni? Vai olisiko kenties sukupuolentutkijalta jääneet biologiantunnit käymättä?

Vierailija

Englannissa tytöt tietävät kyselyn mukaan olevansa parempi kuin pojat viisi vuotiaina. Pojat ovat sen verran pönttöjä, että huomaavat asian vasta seitsemän ikäisinä. Suomessa äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan opettajat pitävät tyttöjä parempina ja mukavampina kuin poikia, mikä luultavasti heijastelee kulttuuriamme laajemminnkin. Tytöt ja naiset edustavat hyvää ja kaunista, pojat ja miehet jotain muuta, väkivaltaa, mahtailua, epäluotettavuutta, huolimattomuutta, ynseyttä jne (ei, me kaikki emme ole sellaisia). Naisethan näistä puhuvat keskenään usein hyvin seksistisesti - toisin kuin miehet naisista, uskokaa pois. Opettajat osaltaan siirtävät ehkä tietämättään stereotypioita oppilaisiin.

Kysyä siis voisi, jos jotakuta kiinnostaisi pätkääkään, miksi mieheys koetaan niin kielteisenä, miksi kukaan ei ole ryhtynyt taisteluun vahingollisen stereotypian karsimiseksi. Pikemmin mielikuva vain vahvistuu. Mutta älkää nyt vain kysykö asiaa sukupuolentutkijalta, jos haluatte tolkullisen vastauksen.

Ai niin, harjoittelematta tytöt heittävät tutkitusti yhtä tarkasti kuin pojat mutta hitaammin. Olisko millään mahdollista, että tämä selittäisi, mistä mainittu amerikkalainen sanonta on peräisin? Suomessahan ei naiseutta yhdistetä huonoon vaan pikemminkin hyvään - vaikka toki saamme odottaa, että naisten väitettäisiin olevan uhreilijoina miesten tasolla. Ehkä sitten kun saamme robottikehot.

Vierailija

On sellainen testi, jolla voi mitata vaikkapa tiedostamatonta rasismia. Testin nimi on IAT eli Implicit Attitude Test. Sen merkittäviä tuloksia on esimerkiksi se, että voimakkaasti rasismia vastustavat ihmiset alitajuisesti hylkivät mustaihoisia ja että homoja "inhottaa" miesten välinen homous.

Testin mukaan sekä naiset ja miehet suhtautuvat suhtautuvat tidostamatta selvästi  myönteisemmin naisiin kuin miehiin. Onneksi miehet eivät sentään suhtaudu yhtä kielteisesti toisiin miehiin kuin naiset.

Että sellaisa asenteita, kun puhutaan tutkimuksista eikä feministisistä myyteistä.

Vierailija

Naisena minusta on tyhmää, että biologian asettamat tosiseikat jotenkin koetaan epätasa-arvoisina ja niistä ei saisi puhua. Sukupuolet ovat erilaisia. Sitä paitsi, jos naista harmittaa olla heikompi, voi hän mennä salille. Tyhjänpäiväistä jauhantaa yhteiskunnassa jossa tasa-arvi ei tosiaankaan ole ongelma.

Menkääpä kurkkaamaan vaikka paikkoja joissa tyttöjen koulunkäynti estetään. Valittakaa sitten.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat