Kommentit (5)

Vierailija

Tosi on. Itse olen syönyt huippuravintoloissa jo ennen kuin ne Suomessa olivat trendikästä. Yksinkertainen ja hyvä on vaan hyvin vaikeata ja harvan käsissä. Helpompi on sekotella ihme makuja tyyliin keisarin vaatteet, eli hyvä markkinointi pr ihminen muodostaa sen maun eikä se mitä todella siinä lautasella on. Nykissä kuolimme nauruun kuuluisassa molekyylikeittiöravintolassa. Se oli PAHAA. Piste. Hyvän maun luominen lautaselle ei vaadi montaa aineosaa, ainostaan sen että kauhan varressa on joku joka osaa eritellä, yhdistellä ja puristaa ne täydelliset maut niistä muutamasta raaka-aineesta. Tämä on se mikä erottaa huippukokit PR-kokeista.

Vierailija
Vierailija

Tosi on. Itse olen syönyt huippuravintoloissa jo ennen kuin ne Suomessa olivat trendikästä. Yksinkertainen ja hyvä on vaan hyvin vaikeata ja harvan käsissä. Helpompi on sekotella ihme makuja tyyliin keisarin vaatteet, eli hyvä markkinointi pr ihminen muodostaa sen maun eikä se mitä todella siinä lautasella on. Nykissä kuolimme nauruun kuuluisassa molekyylikeittiöravintolassa. Se oli PAHAA. Piste. Hyvän maun luominen lautaselle ei vaadi montaa aineosaa, ainostaan sen että kauhan varressa on joku joka osaa eritellä, yhdistellä ja puristaa ne täydelliset maut niistä muutamasta raaka-aineesta. Tämä on se mikä erottaa huippukokit PR-kokeista.

 

silmiin pisti kuinka esitit mielipiteesi kuin ainoana oikeana totuutena mitä ravintoloihin ja makumieltymiksiin tulee. Makuja ja mieltymyksiä kun on varmasti aika paljon erilaisia kuin omasi niin vähän hassua tuomita jotain pelkästään yhden miehen/naisen suulla.. 

Vierailija

 

 

silmiin pisti kuinka esitit mielipiteesi kuin ainoana oikeana totuutena mitä ravintoloihin ja makumieltymiksiin tulee. Makuja ja mieltymyksiä kun on varmasti aika paljon erilaisia kuin omasi niin vähän hassua tuomita jotain pelkästään yhden miehen/naisen suulla.. 

[/quote]

Katsos kun on maistanut hyvää tietää miltä huono maistuu. Kunnioitan kyllä makuja joista itse en ehkä niin pidä. Koostumus, yhdistelmät etc. jos ne on hyvin tehty, niin hatun nosto sille. Kokkaus on kyllä vähän synnynnäinen lahja, toisilla kokeilla on parempi makuaisti. Sitten on taas niitä showkokkeja ja keisarin uudet vaatteet tyyppejä ja joitain one hit wonder. Onhan se mahdollista tähdittää ravintoloita, eli kyllä se ihmisen suu sanoo mikä on hyvää vaikka se ei olisi juuri sinun herkkumakusi. Makuja ja mieltymyksiä on monia sitä ei käy kieltäminen enkä niin kirjoittanutkaan tai tuominnut. Totuus vaan on että hyvä kokki, hyvä soppa. Ja Showkokki ja PR tyyppi onkin sitten eri juttu. Sitä minä kirjoitin.

 

Vierailija
Vierailija

 

 

silmiin pisti kuinka esitit mielipiteesi kuin ainoana oikeana totuutena mitä ravintoloihin ja makumieltymiksiin tulee. Makuja ja mieltymyksiä kun on varmasti aika paljon erilaisia kuin omasi niin vähän hassua tuomita jotain pelkästään yhden miehen/naisen suulla.. 

Katsos kun on maistanut hyvää tietää miltä huono maistuu. Kunnioitan kyllä makuja joista itse en ehkä niin pidä. Koostumus, yhdistelmät etc. jos ne on hyvin tehty, niin hatun nosto sille. Kokkaus on kyllä vähän synnynnäinen lahja, toisilla kokeilla on parempi makuaisti. Sitten on taas niitä showkokkeja ja keisarin uudet vaatteet tyyppejä ja joitain one hit wonder. Onhan se mahdollista tähdittää ravintoloita, eli kyllä se ihmisen suu sanoo mikä on hyvää vaikka se ei olisi juuri sinun herkkumakusi. Makuja ja mieltymyksiä on monia sitä ei käy kieltäminen enkä niin kirjoittanutkaan tai tuominnut. Totuus vaan on että hyvä kokki, hyvä soppa. Ja Showkokki ja PR tyyppi onkin sitten eri juttu. Sitä minä kirjoitin.

 

[/quote]

 

ok, en lähde väittelemään, silti tuo 'patronising attitude' pistää silmään yhä vastauksessasi. Jos et ole Michelinkokki itse tuskin pystyt arvostelemaan mitään ruokaa loppuun asti? Ma kuja on monia ja ymmärrän pointtisi pr-kokeista. Silti ne ihmiset jotka päättävät 'maailman parhaista' rafloista, heillä on todella refined taste, jota sinulla ehkä amatööina ei ole?. Jos olet michelin-kokki silloin voit toki huudella sivusta, muuten mielipiteesi on omasi. Ei millään pahalla mutta asuttuani itse vuosia NYCissä on vain vaikea sulattaa kaltaistasi kommenttia. Mutta ymmärrän mielipiteitä, siihen eritoten NYC minut kasvatti joten great että olet pääsyt maistamaan fine cuiseinea, se on kai pääasia? :) Itsellä vei aikoinaan vuosia että opin tykkääämään sushista, mutta silloinen ökyrikas poikaystäväni vei minut parhaisiin (michelin)paikkoihin joten pikku hiljaa opin, peace ;)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat