Kommentit (3)

Vierailija

VÄÄRIN. Virheelistä tietoa jutussa. Rypsiöljyä ei pitäisi käyttää paistamiseen koska se sisältää jutussa mainituista öljyistä ylivoimaisesti eniten omega-3 rasvahappoja, jotka härskiintyvät elimistölle myrkyllisiksi jo matalissa lämpötiloissa.

 

Vierailija
Vierailija

VÄÄRIN. Virheelistä tietoa jutussa. Rypsiöljyä ei pitäisi käyttää paistamiseen koska se sisältää jutussa mainituista öljyistä ylivoimaisesti eniten omega-3 rasvahappoja, jotka härskiintyvät elimistölle myrkyllisiksi jo matalissa lämpötiloissa.

 

Olen kiinnostunut kyseisen kirjoittajan käyttämistä lähteistä. Kyseenalaistan nimittäin tämän teorian. Missä mainitaan, että rypsiöljyn omega-3 hapettuu paljon matalissa lämpötiloissa? Miten paljon siis hapettumista (härskiintymistä) tapahtuu ja mikä on omega-3 reaktiokerroin kyseisessä tapahtumaketjussa? 

Markku

Rypsiöljy hapettuu herkästi. Jätä avoimelle lautaselle pieni kerros näet. Muutamien viikkojen kuluttua muuttuu kiinteäksi ja alkaa haisemaan maalille. Vertaa vaikka punaiseen palmuöljyyn, jossa on runsaasti antioksidantteja, huomaat kyllä eron. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat