Kommentit (7)

Vierailija

Yksi Suomen suurimmista tasa-arvon epäkohdista. Jos naisia ei intti kiinnosta, niin sivari on aina vaihtoehto, mutta maata on palveltava tasapuolisesti.

Vierailija

Kyselyssä annetaan harhaanjohtavasti ymmärtää että Norjassa naisetkin olisivat pian asevelvollisia. Norjassa ei kuitenkaan käytännössä ole asevelvollisuutta, sillä vapautuksen saa anomuksesta. Naisista ei siis tule asevelvollisia, sillä miehiäkään ei tällä hetkellä pakoteta armeijaan. Norja lakkautti siviilipalveluksen vuonna 2011, eikä kieltäytyjiä enää rangaista.

Siviilipalvelus lakkautetaan Norjassa: http://www.wri-irg.org/node/13541

Vuoden 2011 jälkeen kieltäytyjiä ei ole enää rangaistu:
http://www.bladet.no/nyheter/article5811750.ece

Soveltuvuus ratkaisee, ei suku...

Tällä hetkellä miehillä on sukupuoleen perustuva pakollinen asevelvollisuus. Tasapuolisuutta olisi naisille sukupuoleen perustuva pakollinen synnytysvelvollisuus. Tällä hetkellä, jos mies kieltäytyy asepalveluksesta, hän saa valita meneekö joko siviilipalvelukseen tai vankilaan. Tasapuolisuuden nimissä, jos nainen ei synnytyä esim. 30 ikävuoteen mennessä, hän saisi myös valita meneekä joko siviilipalvelukseen tai vankilaan.

Tai sitten kutsunnat olisivat pakollisia kaikille, sukupuolesta riippumatta. Ja armeijan suorittaisivat tietty määrä kyseisestä ikäluokasta - soveltuvuutensa, ei sukupuolensa perusteella.

Tasa-arvon kannattaja

Norjassa ei käytännössä ole asevelvollisuutta vaan siellä armeijaan otetaan kaikki vapaaehtoiset, jos vapaaehtoisia ei ole tarpeeksi niin siinä tapauksessa ihmisiä voidaan pakottaa armeijaan.
Israeli armeijaan joutavat ne naiset ketkä eivät hanki lapsia, israelissa naiset ja miehet suorittavat palveluksen eri ryhmissä.
Norjassa ne naiset ketkä pakotetaan armeijaan ovat heikossa asemassa miehiin verrattuna koska jos he käyvät armeijan(9kk) ja hankkivat lapsia(vanhempainvapaa 18kk)... kun taas jos mies ei menen armeijaan ja vaikka hän hankkii lapsia niin siinä vaiheessa mies on naista "edellä" urakehityksessä reilu 2 vuotta.
Itse en kannata naisille asevelvollisuutta koska:
1.Sukupuolet ovat erilaisia
2.Kuka nainen haluaa enään lapsia jos hänet pakotetaan armeijaan ja sen jälkeen pitäisi vielä lapsia hoitaa
3.Armeijan uskottavuus laskee
4.Armeijan pitäisi olla armeija eikä mikään leirikoulu

Kyllä

Kyllä se olisi hyvä, kaikille tai ei kenellekään.tasa-arvo

Muistan, miten nuorena vuosikymmeniä sitten olin järkyttynyt, kun mietin, että kivojen nuorten on pakko joko suostua tappamaan toinen ihminen (armeija) ja jos ei halua, ja kehittää jonkun periaatteen, miksi ei halua myöskään sivariksi, niin joutuu vankilaan.

Melkein itketti ja lähes järjestin mielenosoituksen.

Nykyään armeija kyllä taitaa olla enemmän lomia kuin armeijaa ja muutenkin esim urheilijat paapotaan sielläkin.

Naisille armeija sopisi ehkä paremmin, koska tytöiltä vaaditaan pienestä saakka enemmän, edelleen, toisten kunnioittamista, sääntöjen noudattamista, soturina oloa, selviämistä, eihän kukaan esim koululaisia raahaa miesten puolelle, jos tyttöjä, tyttöjen masilma on kova. Pojat saavat riekkua, märistä, olla osaamattimia, vauvija tm, tyttöjen maailmassa usein pitää selvitä...

ja pojat ovat menettäneet aiemmissa sodissa mielenterveytensä, palanneet alkoholisteina tai puhumattomina vaimonhakkaajina.

Ehkä miehet kotiin ja naiset rintamalle?

Vierailija

Tytöiltä odotetaan ja vaaditaan elämässä kaikkia ominaisuuksia, joita armeija, kai,?, vaatii.

Passissa oloa, kärsivällisyyttä, vuoron odottamista, kovaa kivun sietoa, esim kaikki tyttöjen lajit, synnytykset jos miehet suorittaisivat, olisi resurssit ihan toista luokkaa. Omatoimisuus ja oma ajattelu tosin voisivat ehkä olla haitta? Tyttöjen odotetaan nuorempana olevan omatoimisia, ajattelevan itse... Tytöille ei sallita riekkumista eikä jalkojen pöydälle nostamista vaikka osaisi jo tehtävän tai osaisi jo laskea, lukea jne vaan ihan omia aivoja joutuu käyttää ja itse miettiä tekemistä mikä ei haittaa muita.
???
Mutta kyllä luilen, että enemmän sopisi kaiken kaikkiaan naisille ja lopputulema Suomen kannalta parempi, jos naiset armeijaan ja miehet kotiin.

Jos tätä voi äänestää, tai allekirjoittaa aloitteen, niin ilman muuta kyllä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat