Kommentit (12)

Vierailija

Ällöttävää ajatellakin että joku eläisi ilman vessapaperia, toisinsanottuna aina ripuloinnin tai muuten vain löysän ulostamisen jälkeen pitäisi suihkutella kunnolla saippuan kanssa lanteen alapuolelta. Onko se sitten ekologista ?

Vierailija

Ällöttävää ajatella että joku ripuloinnin jälkeen vaan pyyhkii paperilla peränsä...

Ja paperin tuotanto on iso luontoa (vettä) kuluttava prosessi.

Vierailija

Tuore paska on täysin vesiliukoista joten se on kyllä tehokkainta suihkutella pois.

Viitisen vuotta suihkutellut ja kieltämättä paperi ei kovin hygieniseltä tunnu jos sitä on pakon edessä käytettävä jossain.

Vierailija

Se että ei halua käyttää wc-paperia on jokaisen oma valinta ja hienoa, että perinteiselle wc-paperille löytyy vaihtoehtoja, mutta... Pari perusfaktaa peliin. Ensinnäkin metsän käyttö suomessa: tällä hetkellä Suomen vuosittaisesta metsänkasvusta ainoastaan 70% käytetään, joten 30% lisäys puustoon tulee lisää joka vuosi. Tällä hetkellä Suomessa on enemmän puuta, kuin koskaan. Enemmän, kuin ennen sotia, jolloin pinta-alaakin oli enemmän. Keskimääräinen eurooppalainen kuluttaa 13 kg pehmopaperia (talouspaperit, lautasliinat, nenäliinat, wc-paperi) vuodessa. Tästä muodostuu 13 kg hiilidioksidipäästöjä. Vastaava määrä syntyy kun ajetaan 140 metriä keskimääräisellä perheautolla. Pehmopaperi maatuu jopa kuukaudessa ja palaa multana luonnon kiertokulkuun. Kodin saastaisin esine (jopa wc-pönttöä likaisempi) on tiskirätti, joka usein on öljy-pohjainen. Öljy ei ole uusiutuva luonnonvara. Puuvillaa taas viljellään 2,5 prosentilla maapallon peltoalasta, ja tälle alalle levitetään 11 prosenttia maatalouden torjunta-aineista. Maailman luonnonsäätiön mukaan neljäsosa maapallon tuholaismyrkyistä käytetään yksinomaan puuvillanviljelyssä. Kaikki on siis suhteellista. Lisäksi suomalaiset ja länsimaiset pehmopaperitehtaat ovat suljettuja järjestelmiä, eli sama vesi kiertää systeemissä ja vesi on puhtaampaa tehtaan jälkeen, kuin ennen sitä. Vedenpuhdistamot ovat olleet arkipäivää jo vuosikymmeniä.

Vierailija

On kyllä älytöntä, että Suomessa juomavettä tuhlataan suihkussa ja WC-pöntössä. Sehän on oikeasti aivan yhtä puhdasta kuin keittiön hanasta tulevakin vesi. WC-paperista en kyllä luovu, mutta jos joku mieluummin suihkuttelee niin mikäs siinä. Kyllä niinkin puhdasta tulee.

Vierailija

no tuota kaikissa vessoissa esim. ulkomailla asuvilla ei ole käsisuihkuja. kosteapyyhe wc-paperi on siksi välttämätön. ja siis wc-paperikin. mikä on pissarätti? en ole moisesta kuullutkaan, mahtaa olla haju aika sietämätön, ja tosi epähygieeninen.

Tuutel

Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa kyllä todella epähygianiseltä, en todellakaan pystyisi! Hyih!

Itse käytän vessapaperia ja en kyllä tähän pystyisi, mutta uskon, että paperi on epähygieenisempää, kuin huuhtelu.

Se parempi tapa

Suomalaiselle paras ratkaisu on ilman muuta käsisuihku. Käsisuihkun käyttö vessakäynnin jälkeen on terveellisin, hygieenisin mielyttävin tapa puhdistaa paikat. Vessapaperin käyttö sen sijaan tuntuu varsin epämielyttävältä ja likaiselta sen jälkeen, kun on käsisuihkua oppinut käyttämään.

Ihmettelen

Milläs takapuolen saa kuivaksi käsisuihkun käytön jälkeen?? Jos paperia ei käytä? Onpa tosi mukavaa olla sit alushousut märkänä... hyi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat