Kommentit (9)

Vierailija

Ihan hyvä juttu sinänsä, mutta tämä juttu on ehkä vähän syyllistävä tai piikikäs. Olisi ihan hyvä, jos jutussa myös kerrottaisiin mitä läheinen sitten VOISI tehdä tai sanoa.

Vierailija

Pahinta on vähätellä toisen tilaa sanomalla jotain 'piristäävää' tyyliin "etkö sinä voisi vain ottaa itseäsi niskasta?".

Oikeasti masentunut kun ei juuri sitä pysty tekemään.

M.

Tuo "tee jotain kivaa" on kyllä hyvä toteamus... Voimien mukaan pitää tehdäkin kivaa, eikä se nyt tarkoita sitä, että pitäisi "istua yksin ja ulkopuolisena jonkun luona". "Kivan tekemisestä" voi saada onnistumisen kokemuksia masennuksen keskellekin.

Samoin meidän jokaisen on joskus hyvä mieleenpalauttaa niitä elämässämme olevia kivoja asioita. Ne auttavat suhteuttamaan asioita; olipa sitten masentunut tai ei. Esim. lapset/ vanhemmat voivat olla masentuneelle syy pysyä hengissä, eikä tappaa itseään.

Mutta; totuus on se, ettei ketään saa pakottaa "ottamaan itseään niskasta kiinni" tms. Masennus on vakava sairaus, eikä mikään "tahdonvoiman heikkous"-

Job

Parasta on kun toinen  on vain läsnä ,kuuntelee ja auttaa käytännön asioissa , kahvinkeitto , laskujen maksu , siivous ym ,"kulkea vain rinnalla pienin askelin" .- Hyvää seuraa masentuneesta ei saa kuin ehkä sitten myöhemmin..

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat