Kommentit (4)

Vierailija

Valitettavasti yksikään missiehdokkaista EI ollut NORMAALIPAINOINEN. Huono viesti nuorille (ja kaikenikäisille) naisille. Tämä artikkeli vain pahentaa asiaa. Tuskinpa Hintsa olisi voittanut tai edes osallistunut kyseiseen kisaan, jos omaisi terveen kuvan naiseudesta ja naisen ulkonäöstä. Tuskinpa hän olisi alipainoinen ja näin ollen päässyt mukaan kyseiseen kisaan, ellei edelleenkin vahtisi syömisiään. Missikisat ja niiden ajamat arvot ja kauneuden normit eivät ole "kaikkien" mielipide, eikä ainkaan suurimman osan maailman ihmisistä. Kyseisten kisojen kannattajat ja niihin osallistujat tekevät karhunpalveluksen koko muulle naiskunnalle maailmassa. Surullista. Hintsa olisi kaikista kauneimmillaan normaalipainoisena naisena, kurveineen. Rakastamme häntä joka tapauksessa, mutta vähän olisi vielä itsetutkistelun paikka, mitä se todellinen naiskauneus on ja mitkä määritelmät tulevat mediasta ja kapeakatseisesta länsimaalaisesta kulttuurista.

Vierailija

On toki hyvä, että syömishäiriöistä puhutaan, mutta miksi tuntuu siltä, että syömishäiriöistä on lähes tullut jokin meriitti? Tässäkin naistenlehdessä on ollut runsaasti juttuja entisistä anorektikoista ylipainoisiin (lasken jatkuvan ylensyömisen syömishäiriöksi). Onko syömishäiriöstä selviytyminen jokin vahvan naisen mittari? On ollut itsekuria laihduttaa itsensä sairaalakuntoon tai ylensyöttää itsentä sairaaksi. Sitten hurrataan näitä itsensä normaaliksi lihottamalla tai laihduttamalla vartalonsa saavuttaneita hienosta suorituksesta. Usein on ollut myös juttuja esim. kirjailijoista, missä entinen syömishäiriö on nostettu esille, vaikka vasta julkaistusta kirjasta artikkelin pitäisi kertoa. Onko ihan kamalaa olla vartaloonsa suhteellisen tyytyväinen normaalipainoinen nainen, joka ei suostu trendidieeteille tai puhumaan julkisesti ulkonäöstään?

Ai niin, kilomääriä ei saisi kirjoittaa syömishäiriöisistä kertoviin artikkeleihin varsinkin, jos haastateltavan pituus on julkisesti tiedossa !!! 

Vierailija

On hyvä, että syömishäiriöistä puhutaan. Lotan avoimuus voi antaa kipinän jollekin sairaalle parannukseen. Jos yksikin pelastuu, on julkinen avautuminen ollut sen arvoista. Olen kovin huolissani Lotasta, koska paraneminen on tapahtunut hetki sitten ja tauti on uusiutunut aiemminkin. Esim Miss Universum kisojen leikellyt ja näännytetyt naiset kun menee voittamaan ja Lotta ei sijoitu, voi se olla kova paikka kilpailunhaluiselle suorittajalle. Koko mallibusiness on täynnä ulkonäön arvostelua, joten riski uusiutumiseen on suuri.

Vierailija

Hienoa Lotta, että olet toipunut! Olen työkseni hoitanut syömishäiriöisiä ja he tarvitsevat esikuvia, jotka näyttävät kuinka asiasta selvitään! Menestystä kisoihin!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat