Kommentit (3)

Vierailija

Aikamoinen ristiriita: En voi ulkoista terveyttäni lääkäreille, mutta voin ulkoistaa sen laitteille joiden toiminta ... niin mihinkäs niiden toiminta ja mittaus oikein perustuu?

Kyllä ihmiset on hulluja ja vietävissä mihin hyvänsä.

Vierailija

"Kirjaatko liikuntasuorituksesi ja jaat ne kavereillesi?"

Miksi omat suoritukset pitäisi jakaa muille? Huomionkipeyttä se on, aivan kuten valokuvien jakaminen facebookissa koko maailmalle.

Oman itsensä seuraaminen (kuinka paljon alkoholia tuli juotua, minkälaista ruokaa tuli syötyä) on ihan hyvä asia. Se on tervettä maalaisjärkeä. Mutta ei siihen tarvita mitään modernia tekniikkaa avuksi. Tuhansia vuosia vanhat keksinnöt (paperi, muste ja kirjoitustaito) toimivat aivan yhtä hyvin kuin kalliit sähköiset vempaimet. Leposykkeen mittaus? Sormet vaan kaulavaltimolle ja rannekellosta katsot aikaa. Rannekello on satoja vuosia vanha keksintö. Vaaka ja mittanauha ovat tuhansia vuosia vanhoja keksintöjä. Mittanauhalla näkee, paljon vyötärönympärys on lihonut tai laihtunut. Vaaka taas näyttää, onko ruumiinpaino lisääntynyt vai vähentynyt. Vanha keksintö nimeltä peili auttaa myös tarkkailemaan omaa ulkonäköä. Antiikin Kreikassa järjestettiin urheilukisoja jo tuhansia vuosia sitten ja urheilullista elämäntapaa pidettiin ihailtavana. Nykymaailman on täysin samanlainen. Lihaksikas ja hyväkuntoinen ihminen on nykyajan statussymboli. "Katsokaa, köyhät! Mulla on varaa käydä punttisalilla 4 kertaa viikossa ja treenata maratonjuoksua. Ensi vuonna menen vauhtijänikseksi Helsinki City Maratonille".

Ei mitään uutta auringon alla. Ihmisiä on edelleen helppo manipuloida ja huijata ostamaan uusia ihmevempaimia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat