Kommentit (5)

Vierailija

Tutkimus 1999 : Kolmannes Helsingin ulkoilualueiden puutiaisista kantaa
Borrelia-bakteeria.

3. Esiintyykö "punkkitauteja" vain saaristoalueella?

Ei, vaan koko Etelä- ja Keski-Suomen sekä Itä-Suomen alueella. Borrelioosia eli Lymen tautia esiintyy kaikkialla missä punkkejakin. Borrelioosin esiintymistiheys kasvaa samassa suhteessa kuin punkkien esiintymistiheys: sitä suuremmaksi, mitä enemmän sisämaasta mennään rannikkoalueille ja saaristoalueelle.

Seuraukset ovat vakavia - voit odottaa melkein mitä tahansa.

Tauti piileskelee jopa kymmeniä vuosia.

Antibiootit eiät usein tehoa - pitkät, vahvat tiputusjaksotkaan.

 

Vierailija

Punkki on Suomen vaarallisin eläin. Vähätteleminen aiheuttaa kärsimystä; niille, jotka sairastavat ja niille, jotka saavat tartunnan, koska eivät varo. Onneksi kaikki punkit eivät levitä borrelioosia, mutta saattavat levittää monia muita tauteja.

Borrelioosiin ei ole rokotetta, joten ennaltaehkäisy on ainoa keino.Syynätkää toisianne.

Borrelioosi ja muut punkin levittämät sairaudet leviävät koko ajan. Uusia tutkimuksia sairauksien levinneisyydestä ei ole. Tutkimuksia mitä kaikkia sairauksia punkit levittävät Suomessa ei ole. Tutkimuksia mitä borrelioosin kerran saaneelle (ja antibiootit saaneelle) kuuluu muutaman vuoden kuluttua, ei ole eikä ketään kiinnosta. 

On tutkimuksia siitä miten borrelia voi piiloutua elimistöön vuosien ajaksi. Silti edelleen parin viikon kuurin jälkeen väitetään borrelioosin varmasti olevan hoidetun. Osalla niin varmasti onkin, osalla ei.

Borreliaa tutkitaan koeputkissa. Potilastutkimuksia ja pitkäaikaisseurantaa (enemmän kuin muutama kuukausi) ei ole. 

Borrelioosi on viimeinen sairaus, joka halutaan diagnosoida ja hoitaa. Diagnoosin saaminen voi kestää vuosia vaikka verikokeissa näkyisi kyseinen bakteeri. 

Ihmiset kärsivät ja lääkärit tekevät heillä rahaa, koska sairas ihminen joutuu juoksemaan luukulta toiselle etsien kunnollista lääkäriä

Vierailija

Vain noin puolelle ihmisistä seuraa punkin puremasta punainen renkula,  vaikka tauti olisi tarttunutkin. Muut oireet tulevat myöhemmin, joskus vasta.vuosien päästä. Punkkitarkastus aamuin ja illoin on syytä tehdä punkkialueella liikuttaessa, koska usein punkki jää huomaamatta ensin pienuutensa vuoksi. Kokemukseni mukaan borrelioosi on kavala tauti, jota ei aina pystytä parantamaan antibiooteilla. Pahimmassa tapauksessa seuraa työkyvyttömyys moninaisten oireiden vuoksi.

Vierailija

Hyvänen aika MeNaiset! Mikä tämä tämmöinen artikkeli on?! Lähestulkoon vanhentunutta tietoa. Olisi todellakin syytä korjata tuo kyseinen artikkeli!! Vähintäänkin kannanotto olisi paikallaan osaltanne.

Kiitos ja näkemiin!

Vierailija

Jep jep.. Kommentit todistaa jälleen tämän "uutisen" todeksi.

Paniikki iskee, älkää menko pihalle... enää koskaan jos voitte välttää. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat