Kommentit (2)

Vierailija

Ei, ei ja vielä kerran ei. Ruuasta ei tule matkailuvalttia Suomelle. Suomalainen ruoka on isossa kuvassa syömäkelvotonta. Se, että joku on lähellä tuotettua ja luomua ei tee siitä vielä hyvää. Pelkkä raaka-aine ei riitä, vaan sitä pitää myös osata käsitellä. Suomessa on joitain ihan hyviä sesonkituotteita, kuten valikoidut sienet ja muutamat kalat ja riista, mutta nämä eivät globaalissa kilpailussa erotu mitenkään joukosta tai edukseen. Muuten ruokakulttuurimme on pula-ajan kulttuuria, jossa painopiste on ollut energian riittävässä saannissa eikä ruuan maussa tai esillepanossa. 

Suomessa on vaikea saada syömäkelpoista ravintolaruokaa Helsingin ulkopuolelta. Suomen läpi ajaessa pitää paastota tai tyytyä nakkisämpylälinjaan. Ranskassa saat taivaallista ruokaa missä tahansa kyläpahasessa ja jopa huoltoaseman ravintolassa saa hyvää ruokaa. Ajoin hiljattain Ruotsin läpi ja en voinut kuin ihmetellä sitä, että jostain Järvsön kokoisesta kylästä (1400 as) löytyi hyvä lounaspaikka, jossa sai intohimolla tehtyä ruokaa. Kylää halkovan raitin varrella ei muutenkaan pahemmin näkynyt suomesta tuttuja betonibunkkereita. 

Jos ajatellaan koko Suomea, niin infrasta lähtien Suomesta ei millään saa houkuttelevaa ruokamatkailukohdetta muille, kuin joillekin elämysmatkailuryhmille (metsästys ja kalastus). Lapissa olisi joitain edellytyksiä luonnon puolesta, mutta sielläkin sorrutaan saman tylsän, ylisuolaisen ja mielikuvituksettoman ruuan tarjoamiseen. Jotain Fävikenin kaltaista elämystä on ihan turha hakea. 

Vierailija

Ei, ei ja ei pidä paikkaansa, että syömäkelpoista ruokaa saa vain kehä III sisäpuolella. tervetuloa Mikkeliin ja vaikka Vilee Bistro ja Puotiin. Ainakin Italian Gastronomisen yliopiston kansainvälinen porukka Amerikkaa ja Uusi-Seelantia myöten oli sitä mieltä, että Vileen 14 tuntia haudutettu naudan rinta oli sellaista herkkua, mitä eivät ole missään saaneet. Ja ihan peruslounasruokaa, eikä mitään hifistelyherkkua vain niille harvoille, jotka hyvää ruokaa osaavatarvostaa. Ja auton saa parkkiin oven eteen, jos satut ohi ajelemaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat