Kiire varata matka?

Seuraa 
Liittynyt21.5.2015

Jotkut kiireisimmät näyttävät jo varanneen ensi talvenkin matkansa. Minua vähän arveluttaa, ovatko kaikki matkanjärjestäjät edes vielä julkistaneet tulevan talvikautensa. En ole koskaan varannut seuraavan talven matkaa, en edes valmismatkaa ennen syyskuuta, ja aina olemme haluamamme matkan saaneet. Ymmärrän kyllä joidenkin harvinaisempien kohteiden, erityismatkojen tai koulujen loma-aikojen ajoissa tehdyt varaukset. Joka matkatoimiston listoilla olevien kohteiden varauskiirettä sensijaan ei kai pitäisi olla? Miten on, oletteko ajoissa-liikkeellä- vai ei-pidetä-kiirettä-tyyppejä?

Kommentit (9)

Vierailija

En katso kuuluvani kumpaakaan kategoriaan. Silloin kun tiedän minne haluan, varaan matkan ajoissa, nyt on ollut jo kauan varattuna  syyskuulle omatoimimatka Krakovaan ja ensi vuodelle varattuna Punaisenmeren kiertomatka. Mitä aikaisemmin varaat omatoimiset lennot+hotellit, sitä edullisemmin ne saat, valmismatkoissa tuo ei aina pidä paikkaansa.

Näiden matkojen lisäksi tulee varmasti myös näitä extempore, "eiköhän taas lähdetä" matkoja. Eli molempi parempi.

Vierailija

Kuulun viime hetken varaajiin. Koska nykyään teen vain lähialuematkoja (max lentoaika 6 t) löydän aina jonkun mielenkiintoisen kohteen. Tosin olen nyt alkanut käydä paikoissa joissa kävin -80 luvulla perheen kanssa. Uskon että matkatoimistot loihtivat esiin uusia matkoja jos kysyntää on. Ja miksi eivät, koska näin saa myyntiään lisättyä.

Turut ja torit

 

 

 

Vierailija

Taisin olla aloituksessani oikeilla jäljillä. Kun aloin tarkistella eri matkanjärjestäjien nettisivuja (TYÖLÄSTÄ, mikseivät voi julkaista niitä lomaoppaitaan painettuna!), niin heti ensimmäisen, eli Finnmatkojen sivustolla oli tieto, että heidän talvikauden 2013-2014 lomavalikoima laajenee 25.4. Muistelisin, että muutama vuosi sitten talvikautta alettiin myydä vasta elokuussa?

Näyttää muuten siltä, että isojen toimijoiden painettuja oppaita ei enää tehdäkään, esim. omalta Ärrältä löysin vain AM:n aika suppean oppaan. Oppaita ei saa monilta matkanjärjestäjiltä edes tilaamalla, vaan ainoa tiedotusmuoto on useimmiten sähköpostin tilaajakirjeet. Onko mielestänne hyvä vai huono suuntaus?

Vierailija

Ehdottamasti huono suuntaus, niin matkanjärjestäjälle, kuin itsellenikin. Tuli nimittäin ennen tilattua näiden paperisten houkutusten takia monta matkaa, mitkä nyt jäävät tekemättä.

Toki matkaan tekee vieläkin mieli, mutta houkutukset puuttuvat. Netistä tilaan, kun siltä tuntuu.

Mutta voi sitä nautintoa, kun ennen otit matkaoppaat sohvan viereen ja aloitit sohvasurffailun. Tuli tilattua monta matkaa, mitkä muuten olisivat jääneet tekemättä!

 

tupu

Vierailija

Tammikuun alussa kotiuduttiin Aasiasta ja saman tien uusi matka varaukseen. Eli kun haluaa reissata lasten loma-aikona, niin todella ajoissa saa olla, että esim. haluamansa hotellin tai edulliset lennot saa.

Vierailija

Varasin extempore matkan,  FinnairPlus tarjouksena oli matka Nagoyaan Japaniin 499€ siihen junapassit ja majoitukset hostelleista  privaattihuoneesta koko paketti 1000€ yhteensä! Varasin matkan 2vkoa sitten ja lähtö on toukokuun alussa. Seikkailu Japaniin odottaa.

Arja

Vierailija

Kaipaan entisiä matkaesitteitä joita voin katsella vaikka sohvalla maaten, ne olivat samalla myös mieluisaa ajanvietettä, tietokoneenruutu ei niitä korvaa,vaikka kohteista saisikin saman esittelyn. Matkojen järjestäjille tiedoksi: menetätte asiakkaita, jos ette julkaise paperi esitteitä.

Arjalle onnea hyvästä valinnasta ! Olen itsekin Japani-fani ja aina sinne mieli palaa uudelleen, vaikka aika paljon olen siellä matkustanut aikaisemmin, silti aijon lähteä taas viehättävään kirsikankukkien maahan.  Kuunlilja

Vierailija

Mielenkiintoinen matkasuunnitelma Arjalla! Olisin itsekin innokas lähtemään extempore-matkoille, mutta tuo siippa haraa yleensä vastaan:) Finnair Plus-tarjouksista eniten olen haikaillut juuri Kiinan ja Japanin suuntaan, käymättä kun on vielä kumpikin maa! Kysymys Arjalle: Miten tai mistä hankitte junapassit ja majoitukset? Mieleni mielii myös itään....

Toivotan ihanaa matkaa!

Vierailija

Japanin matkalle junapassit tilasimme suoraan seuraavalta sivustolta:

http://www.japaninspesialisti.fi/Japan-Rail-Pass/Japan-Rail-Pass

Hostellit varasimme sivuilt: http://www.finnish.hostelworld.com

Olemme Kiotossa ensin 7 päivän ajan, kiertelemme siellä sekä Osakan alueelle, sitten palaamme Nagoyaan ja kiertelemme siellä suunnalla. Katsomme tärkeimmät nähtävyydet, ei mitään tiukkaa suunnitelmaa.Matkaamme voi taas seurata tutusta osoitteesta: http://vesvuarja.vuodatus.net/

Arja

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat