Kommentit (2)

Vierailija

Naisille tasa-arvo on sitä, että mies tekee puolet kotitöistä vaimon antamien ohjeiden mukaisesti - on "äidin apulainen". Miehellä ei saa olla omia näkemyksiä esim. asioiden tärkeysjärjestyksestä.

Vierailija

Kerrassaan omituinen näkökulma siivoukseen, joka heijastelee yksi yhteen yhteiskunnassa laajemminkin vallitsevaa epätasa-arvoa. Alla näkyy eräs jutun väite.

"Usein nainen alistamalla alistaa itseään uskomalla, että hänen kannattaa siivota koko asunto yksin, koska hän osaa sen niin paljon paremmin kuin kukaan muu perheenjäsen."

Itse koen, että ongelma on kylläkin lähinnä se, että miehet eivät osallistu kotitöihin siltikään vaikka pyytäisit, sopisit, ehdottaisit, nalkuttaisit, huutaisit, huutaisit naama punaisena tai huutaisit naama punaisena ja uhkaisit erolla. 

Miehet eivät osallistu riitävästi ja oikeasti kun se osallistumisen pitäisi tasa-arvoisessa kodissa on veläpä oma-aloitteista. Miehen tulisi tehdä eikä kysellä "voisinkos autella vähäsen", niinhän nainenkin toimii. 

Ja onhan niitäkin miehiä, jotka laittavat vaikka pyykin kuivumaan niin, että kaikki vaatteet on rutussa heitetty pyykkitelineen päälle, niin etteivät ne mitenkään voi kuivua. Pitäisikö sitten relata, koska ei halua olla tällainen jutussa esiintyvä pirttuhirmu ja heittää hiljaa homeiset vaatteröykkiöt roskiin?

Ylipäätään hyväksikäytöstä saa suuttua silläkin uhalla, että joku hiirimäisempi leimaa pirttihirmuksi. Jos olisi hiljaa, kuka sitten olisikaan se alistuva?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat