Galapagossaaret

Seuraa 
Liittynyt14.3.2013

Galapagossaaret, nuo Ecuadorille kuuluvat vulkaaniset kivet keskellä Tyyntä valtamerta ovat varmaan jokaisen luontomatkailijan toivelistan kärkipäässä. Saarten luonto ja ekosysteemi on täysin ainutlaatuinen koko maailmassa, mistään muualta ei löydä niin paljon endeemejä (kotoperäisiä) lajeja kuin noilta aina eristyksessä olleilta saarilta. Saaret sijaitsevat Suomesta katsottuna kuisallisesti aika tarkkaan pallon vastakkaisella puolella, joten saarille pääseminen on hieman hankalaa, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Ainoat lennot saarille tulevat Ecuadorista, Quitosta tai Guayaquilista. Saariin voi tutustua hyppimällä saarelta toiselle ja asumalla pienissä hosteleissa tai sitten ottamalla risteilyn, jolla tapaa näkee taatusti enemmän. Risteilytarjonta saarilla on runsasta ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Tuolta vaikka voi tutkia vaihtoehtoja: http://www.galapagosislands.com  Kuten missään erikoisemmassa kohteessa, ei Galapagosillakaan matkailu ole aivan halpaa, jo pelkästää luonnonpuiston pakollinen pääsymaksu verottaa luontomatkailijan lompakkoa sadan dollarin verran. Mutta viidelläsataa tutustuu varmaan jo ihan mukavasti saariin muutaman päivän ajan, valitettavasti tuohon päälle tulee vielä lentolipun hinta...

Mutta jos on yhtään kiinnostunut luonnosta ja on pienikin mahdollisuus piipahtaa noilla saarilla, on sulaa hulluuttaa jättää tilaisuus käyttämättä, reissu Galapagosille on joka sentin arvoinen!

Kirjoitin Galapoagosin reissusta vähän laajemman tarinan tuonne: http://beyondfin.blogspot.com.es  Voi käydä lukemassa jos haluaa, ja jos asia ei kiinnosta, ei kannata lukea. ;)

Kommentit (1)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat