Aurinkomatkat matkanjärjestäjänä: kokemuksia, kehut ja haukut

AjnaAlie

Suomen suurinta matkanjärjestäjä ei ole ollut esillä sivustolla pitkään aikaan. Tarkoittanee että kaikki ovat tyytyväisiä?

Pari viikkoa sitten yksi heidän Teneriffan paluulennoistaan myöhästyi melkein 2 vuorokautta Finnairin konerikon takia. Finnair sijoitti koneellisen matkustajia tilapäismajoituksiin all-inclusive hotelleihin. Yksi ryhmä majoittui Jacarandaan, jossa olimme samaan aikaan Lomamatkojen matkalla.

Olivatkohan lomailijat tyytyväisiä kohteluunsa ja korvauksiinsa toisin kuin Finnmatkojen taannoiset matkustajat? Kertokaahan kokemuksistanne!

Eräs jututtamamme perhe oli ainakin enemmän kuin tyytyväinen hotellimme allasalueisiin ja ruokasalien mahtavaan tarjontaan, kun olivat viettäneet lomaviikkonsa vaatimattomassa huoneistohotellissa. Eivät kuitenkaan paljoa pystyneet nauttimaan lomansa pakkopidennyksestä, koska joutuivat koko ajan olemaan lähtövalmiudessa laukut pakattuina ja matkavaatteet päällä.

Sivut

Kommentit (19)

Tirlittan

Oman kokemukseni mukaan paras.
Asiantuntevat suomenkieliset oppaat,iso plussa, ei mitään skandinaaviskaa.
Jos jotain pientä huomautettavaa on ollut, ne on pyritty korjaamaan tai korvaamaan heti paikanpäällä.
Maksan mielelläni hieman korkeamman hinnankin.

Ulpukka

Enimmäkseen on kaikki toiminut hyvin,enkä ihan mitättömistä asioista ala parkumaankaan.

Viime vuonna olin kaksi keikkaa Aurinkomatkoilla.Thaimaan viimekeväisestä reissusta jäi hieman paha maku.
Olimme kolme viikkoa Cha Am nimisessä paikassa ,kolmenkymmenen kilometrin päässä Hua Hinin kaupungista.

Iskipä viimeisellä viikolla kova vatsatauti.Ryöpytti kummastakin päästä,ettei juuri taukoa ollut.
Otin yhteyttä oppaaseen ja kysyin, olisiko mahdollista saada lääkäri huoneeseen.

Mene suoraan Hua Hinin sairaalaan taksilla,oli vastaus.Kysyi vielä,että kai sä selviät sinne ilman heitä.

Toki selviän,ajattelin,mutta mietin mitä se taksi-setä sanoo jos ilmoitan joka kahden minuutin päästä,että oota vähän,pyörähdän tuolla pöheikössä asioillani.Ennakkoon säälin jo auton penkkiäkin,jos vaikka....

Heikottikin niin hemmetisti,että en yrittänytkään mihinkään sairaalaan,vaan apu löytyi omatoimisesti ihan läheltä Cha Amista.Joten oppaiden toiminnasta sillä reissulla tuli iso miinus.

AjnaAlie6

Olitko käyttänyt jo apteekista saatavia lääkkeitä, joista ei ollut apua? Thaimaassa apteekit ovat korkeatasoisia, osaavat kyllä antaa (ensi)apua vaivaan kuin vaivaan. Kyllä oppaan olisi pitänyt osata neuvoa ensin apteekkiin, vatsavaivoihin niistä saa toimivia lääkkeitä. Ruokamyrkytys on tietysti vakavampi asia, myös läääkärin paikalle saaminen ei voi olla ylivoimainen tehtävä oppaalle.

Marjuska

Positiivisia kokemuksia Aurinkomatkoilta löytyy.
Madeiralla oli tosi mukavat oppaat, levadavaellukset järjestettiin am:n kautta ja heille sai maksaa vaellukset ja hotellilta haettiin ja takaisin tuotiin. Omaa loma-aikaa jäi paljon muuhun käyttöön kun etukäteen valitsin haluamani levadat ja päivät ja sitten kaikki varaukset onnistui yhdellä kertaa.
Kahden viikon aikana, kuusi vaellusta + am:n oma vielä. Mitä vertasin sitten eri toimistojen hintoja niin samoilla hinnoilla mentiin, ei mitään välityspalkkiota.
Muutenkin olen ollut tyytyväinen aurinkomatkojen toimintaan.

Arja

Minulla ei ole mitään vastaan Aurinkomatkoja, mutta ne Finnairin lomalennot ovat kaameita ja valitettavasti ne kulkevat käsikädessä! Euroopan alueella ne menettelee. Kaukomaille en suostu lähtemään lomalennolla. Vuorokoneella ja lomalennolla on ero kuin yöllä ja päivällä. Kuitenkin jos verrataan matkatoimistoja, olen tehnyt loistavia matkoja niin Finnmatkojen kuin Aurinkomatkojenkin kanssa. Toista ei voi asettaa toisen edelle! Oppaat molemmilla loistavia! Nykyään matkustan lähinnä omatoimisesti!

menossa

Ei kuulu tapoihin hakkua mitään mutta joko posotiivisia tai negatiivisia kokemuksia saattaa tulla eteen.
Valmismatkoja en harrasta kuin poikkeustapauksissa eli noiden suurten firmojen.
Reittilennot ovat luonteeltaan rauhallisempia kuin valmismatkojen massakuljetukset.
Moneen seikkaan voi toki itse vaikuttaa ja käytännössä niin se menee.

Igors

Tiivistetysti eräästä omasta kirjoituksestani lainattuna:...\"Ensimmäiseksi kiitoksia aivan mahtaville AM:n oppaille. Juuri teidän ansiostanne matkustamme vaimon kanssa AM:n matkoilla aina kun se on (kohteesta johtuen) mahdollista\".

Aivan rehellisesti sanottuna olen kyllä valmis maksamaan hieman enemmän jos matkanjärjestäjänä on Aurinkomatkat. Onhan tosin kokemuksia kertynyt myöskin muiden matkanjärjestäjien matkoista mutta kokonaisuuden huomioonottaen kyllä AM on minulle edelleen se ykkös matkanjärjestäjä.

Nyt kun vielä tuota lentokonelaivastoa on uusittu esim. noilla airbus 330 koneilla niin jopa pidemmätkin matkat menevät aika mukavasti.

Tirlittan

Ai niin, yksi asia on jäänyt hieman närästämään.

Vähän aikaa sitten sain eräästä matkajutusta palkkioksi matkalahjakortin.
Koska sain valita matkanjärjestäjän, valitsin Aurinkomatkat.
Päätinpä sitten käyttää lahjakortin lento+hotelli pakettiin.
Aurinkomatkoilta ostettuna tuo paketti oli kalliinpi kuin nettitoimistosta ostettu vastaava paketti.
Tilausvaiheessa virkailija sitten huomautti että Aurinkomatkat perivät lahjakortista 50 euron käsittelymaksun.
Eli 300euron lahjakortista tuo 50 euroa on jo iso prosentti.
Silloin hieman närästi vaikka tuo tavallaan ilmaista rahaa olikin.

Tirlittan

Minulla ei ole enää tallella tuon kyseisen matkan dokumentteja joten en voi tarkistaa minkä nimikkeen alla tuo käsittelymaksu silloin oli.
Matka ajoittui kuitenkin loppuvuoteen 2011.

Jos en väärim muista niin Aurinkomatkojen facebook sivulla joku marmatti samaisesta asiasta ja sai vastaukseksi että yrittävät kehittää näitä lahjakorttiasioita.

Olisi edistyksellistä jos maksu olisi poistettu, tavallisestihan asiat menevät toisinpäin.
Huomasin muuten että lahjakortin voimassaoloaikaa ei voi enää pidentää, ennen sekin oli mahdollista.

yx äitee vain

Vielä silloin kun tein pakettimatkoja muksujen ollessa pienempiä sain tapella aina lasten retkihinnoista - ne kun ei millään istuneet kohdilleen, aina nyhdettiin aikuisen hintaa ja sai tapella saadakseen erotuksen takaisin, rahana kun eivät olsi millään antaneet omia mokiaan - ja hommahan meni niin että bussissa oleva mimmi vei aina sen kokonaisen hinnan ja toimistolla piti käydä anelemassa se palautus. Jos halusi mukaan retkelle ja istui jo menossa olevassa bussissa muksujen kanssa, niin eihän siihen jäänyt vaihtoehtoja? Näin mm Kreetalla ja Rodoksella. Jäi sen verran tuhru maku että päätin ettei enää ikinä heitä eikä muitakaan valmiita settejä. Itse kun varaa ja hoitaa niin on vain itselleen tilivelvollinen...

Marjuska

Mikähän yx äiteen retkissä on ollut sekaannuksena jos useamman kerran vielä on ollut ongelmia. Me olemme aikoinaan reissanneet lasten kanssa myös ja retkillä käyneet ja yhtään kertaa ei kolmen lapsen retkimaksuissa ollut ongelmaa. Ikä kysyttiin ja jos oli alle retkimääritysten iän niin lasten hinnalla sai, varasipa sen milloin vain.
Lapsimatkaajiin vielä, Aurinkomatkojen tenavakerho oli suosiossa matkoilla, nuorimmalla varsinkin oli reppu ja tenavapassi + tenavahattu ensimmäisenä mukaan otettavana tavarana.

Ei enää

Retkethän Aurinkomatkoilla on aivan järjettömissä hinnoissa. Esim. Hurghadassa oli 2 päivän retki bussilla Kairoon jotain 150e luokkaa kun paikalliselta matkatoimistolta sen sai jollain 40 eurolla.
Päiväretki Luxoriin näkyy olevan 117e ja paikallisilta se irtoaa 25 eurolla.

Eilatista päiväretki Petraan maksaa 250 EUROA/nuppi.
Satasella saa oman taksikuskin viemään koko autolastillisen sinne ja opastamaan perillä.

Eli satasella neljän hengen porukka jordanialaisella taksilla tai TONNILLA Aurinkomatkojen bussilla.

Nyt riitti

Nykykäytännön mukaan matkanjärjestäjä maksaa noin 10% korvausta vaikka veisi ihan mihin tahansa ja lupaisi mitä tahansa. Siis matkan hintaan lisää 50% ja laulu laulaa kun maksimissaan joutuu hyvittämään 10%. Pelkkää huijausta. Osta lennot ja hotelli netistä niin huomaat kuinka halpaa se on. Sekä sitten palvelu pelaa.

VALISTUNUT MATKAILIJA

Enpä halua kehua Aurinkomatkoja. Pari vuotta sitten olimme Mallorcalla eräässä hotellissa Santa Ponsassa. Hotelli oli ilmeisesti saksalaisten hoitama. Viereisessä huoneessa oli espanjalainen pariskunta, joka piti aivan helvetinmoista meteliä pitkin öitä. Tv auki mölysi auki jaa pariskunta riiteli ja rähisi ohessa. Ryyppäsivät toisin sanoen. Otimme yhteyttä hotellin vastaanottoon, mutta he eivät saaneet pariskuntaa hiljenemään. Otimme kaksi kertaa yhteyttä Aurinkomatkojen toimistoon, eikä mitään tulosta tullut. Kun olin lopulta valmis lähes mihin tahansa ja otin eteisessä olevan lipaston ja rysäytin sen kaksi kertaa seinään niin kovaa kuin jaksoin ja karjuin Silenciota, niin se auttoi. Hiljenivät perkeleet. Kun sitten aamulla katsoin millaisia hirmuja siellä oleskeli, niin pienehkö espanjalainen nuoripari oli meitä terrorisoinut. Kun olisin tiennyt sen viikon alussa, olisin nostanut kaverin seinälle jo maanantaina ja antanut ympärikorvia.
Huono maku jäi Aurinkomatkojen matkasta ! En ole sen koommin Aurinkomatkoja käyttänyt. Kalliskin Aurinkomatkat on. Esim. Puerto de la cruzin matkasta wamassa hotelliwsa saa maksaa 500 euroa enemmän ! Siksi ei kiitos Aurinkomatkat !

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat