Puutarhamatkalle suosituksia

Viherpeukku

Oletteko vierailleet hienoissa puutarhakohteissa? Suosituksia ja vinkkejä kaipailee innokas viherpeukalo. Kohteet voi olla sekä kotimaassa että kauempana Euroopassa.

Kommentit (8)

Taru

Tämä vinkki tulee pelkkien kuulopuheiden perusteella; tarkoitus on tosin mennä kesällä itsekin käväisemään: Elämyspuutarha Eija\'s Garden Ruotsinpyhtäällä.

Kaktus

Japanissa, Tokiossa on keisari Akihiton puisto-ja puutarha, siellä kukkia on silmänkantamattomiin !
Kauniita lampia on kukkameren keskellä, kannattaa käydä jos liikut sielläpäin.
Oletko käynyt Hollannissa tulppaanien aikaan ?
Siellä näkee erilaisia tulppaaneja joita on laajoja alueita, pian taas on ajankohtaista matkustaa hollantiin \"tulppaanimatkalle\".

Tirlittan

Täällä jonkun mielestä ala-arvoisiksi leimatut maatkin tarjoavat hienoja puutarhakohteita.

Bulgariassa,Balchikissa, Romanian kuningatar Marian kesäpalatsin puutarha ja varsinkin sen ruusutarha on näkemisen arvoinen.
Samoin Pietarissa Pietarhovin laajaan puutarhaan kannattaa käyttää aikaa.

Manner- Kreikan ja Turkin silmänkantamattomiin ulottuvat, punaisena leimuavat unikkopellot ovat oma lukunsa, ne ovat luonnonvaraisia eivätkä kuulu puutarhoihin.

Arja

Fengsuin mukaiset puutarhat ovat vieneet sydämeni. Kauniita puutarhoja löytyy ihan varmasti Euroopasta niinkuin muualtakin, mutta ei voi mitään, että kaikista kauneimmat puutarhat olen nähnyt Aasian maissa, etenkin Kiinassa. Kaikki on huoliteltua ja suunniteltu aivan viimestä piirua myöten. Yun puutarha Shanghaissa on todella kaunis fengsuin mukainen. Pekingissä kesäpalatsin puutarha on vertaansa vailla. Singaporen uskomaton orkidea-puisto, yli 1000 erilaista orkideaa on näkemisen arvoinen puutarha. Monessa maassa olemme vierailleet myös kasvitieteellisissä puistoissa, jotka ovat upeita kokonaisuuksia. Jokaiseen matkaani liittyy vierailu upeassa puutarhassa. Parin viikon kuluttua, olen lähdössä Vietnamiin kahdeksi viikoksi, eiköhän sieltäkin löydy taas joku ihana puutarha missä silmä ja sielu lepää.

Matkojemme puutarhakokemuksia voi lukea sivuiltamme: http://vesvuarja.vuodatus.net/

Italy fan

Suosittelen Euroopasta Pohjois-Italiaa. Villa Melzi Giardini Como-järvellä on kerrassaan ihana. Lisäksi Bergamoon on halpoja lentoja. Ei tule turhan kalliiksi. Syyskuussa ei ole turistejakaan enää ruuhkaksi. Myös Maggiore järven ympärillä on paljon puutarhoja. Matkalta taittui mukaan yli 500 kuvaa. Puutarhoja löytyy osoitteesta gardenvisit.com .

Vierailija

Onko kukaan käynyt Givernyssä, jonka puutarhassa  taidemaalari Claude Monet maalasi niitä  ihania lumpeenkukkatauluja? Pitääkö vuokrata auto vai pääseekö julkisilla, jos lähtee käymään siellä Pariisista? Ja mihin aikaan vuodesta sinne kannattaa mennä?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat