Huijaritakseista Kanarialla

baraja

Juuri Las Palmasista palanneena voin sanoa, että yleensä taksit siellä toimii hyvin ja luotettavasti. Paljon tuli käytettyä, kun ajo on varsin edullista, Canterasin korvilta vaikkapa Pueblo Canarioon tai San Telmon bussiasemalle 5 euroa. Ja yleensä lähin taksi oli heti siinä hotellin oven edessä odottamassa.

Sitten se harmillisempi puoli. Eräs samaan aikaan reissussa ollut tuttu pariskunta kertoi ikävämmän tarinan. Olivat ottaneet hotellilta taksin ja menneet San Telmon bussiasemalle. Kaikki ok. Mutta kun olivat laskeutuneet portaita alas katutasosta kohti bussiasemaa, oli perään juossut nuori mies huutaen \"taksi\". Tuon peräänhuutelun vuoksi pariskunta oli palannut katutasolle luullen, että taksiin oli jäänyt heiltä jotain. Mutta kyseinen nuori mies olikin toinen taksimies, joka alkoi heti esittää ettei Arucasiin kannata mennä bussilla. Bussimatkakin maksaa 8 euroa, hän vie heidät molemmat mukavasti 15 eurolla. Pariskunta ajatteli, että mikäs siinä, mennään sitten mukavasti taksilla.

Nuori taksimies ajoi sitten hullunlailla ja pysäytti auton Arucasin keskustan lähelle liikenneympyrään. Vaati sitten matkasta 15 euroa henkilöltä, vaikka sen piti olla kokonaishinta. Suomalaiset maksoivat sitten tuon 30 euroa päästäkseen suoraansanottuna eroon tuosta ketkusta tyypistä. Läksiäisiksi taksisti antoi suomalaisille vielä muutaman suklaakarkin lohdutukseksi. Mutta huijari mikä huijari, varokaa!

Taksinuorukainen oli ilmeisesti joku rahantarpeessa oleva opiskelija, mutta ei hän kylläkään poliisiksi todennäköisesti opiskellut kuten väitti. Luottamuksen herättämiseksi väitti isänsäkin olleen 40 vuotta poliisina. Englantia hän puhui sujuvasti. Ainoa seikka mikä piti paikkansa oli luultavasti se, että hän piti lämmöstä ja Maspalomasista. Päivä oli suomalaisittain aika lämmin, mutta kaverin kaulalla oli muhkea parimetrinen kaulahuivi!

Tässä jutussa oli sekin kompastuskivi, että auto oli ilmeisesti aivan oikea taksi, sellainen valkoinen farmari corolla, mitä Kanarialla paljon on taksissa. Taksamittarikin autossa oli, mutta siitä matkustajilla ei ollut havaintoa, oliko auton kojelaudalla kuljettajan ID-kortti näkyvillä. Ilmeisesti ei.

Aika pitkä tarina tästä tuli, mutta kirjoitin sen mitä tästä muistan ja kuulin. Taksi ei ilmeisesti ajanut melko läheiselle Arucasin taksiasemalle tai edes ihan kaupungin keskustaan, sillä siellä olisi varmaan löytynyt todistajia teolle hänen kannaltaan ihan turhanpäiten. Ja tuo ääretön kaahailukin oli ilmisesti harkittua. Ihmiset haluttiin saattaa epävarmaan tilaan, jossa heidän vastarintansa on heikompaa.

Tarinan opetus on se, että Kanarialla eikä muuallakaan kannata juuri tarttua yllättäviin taksien \"tarjouksiin\". Jos tarttuu, niin pitää olla jotain evidenssiä, vaikkapa taksimiehen ehta(?) käyntikortti ja ainakin taksista kannattaa laittaa numero tms. talteen. Itse saattaisin ottaa valokuvan autosta tms. Luulenpa, että siinä huijarilta alkaa halut pienetä!

Välttäkää siis yllätystarjouksia ja muita epämääräisyyksiä, mutta muuten taksinkäyttö Kanarialla on ihan järkevää. Jos vielä haluatte esim. juuri Las Palmasissa pienentää moisen tapauksen todennäköisyyttä, niin San Telmon bussiaseman sijasta antakaa taksille määränpääksi San Telmon puisto. Siitä puiston hienon kahvikioskin kohdalta on aivan pikkuinen kävely bussiasemalle, eivätkä tuollaiset \"taksihait\" pääse iskemään kimppuun. heidän saalistusalueensa on siellä pääkadun puolella, jonne taksit yleensä jättävät bussiasemalle pyrkivät matkustajat.

Bussin käyttö on muuten Las Palmasissa helppoa ja halpaa. Kaupunkibussiin 10 matkan kortti maksaa 7.50€ ja lähikaupunkeihin pääsee muilla busseilla edullisesti. Esim. Teroriin maksaa 2.30€ ja sinne mainittuun Arucasiin suunnilleen samanverran. Eli siis se taksihuijarin 8€:kin oli vedätystä, oli sitten kyseessä yksi tai kaksi matkustajaa, niin alle sen hinta bussissa jää. Älkää nyt pelästykö tätä \"saarnaa\", vaan reissatkaa edelleen rohkeasti Kanarialla. Toivottavasti kuitenkin tästä tarinasta on jollekin hyötyä. Nuori \"köyhä\" paikallinen mieshenkilö sai muutaman kympin talousapua Suomesta hätäänsä. Pikkujuttu sinänsä, mutta luottamuksen pettäminen on aina se mikä kirvelee. Eikö vain?

Kommentit (3)

mattias

Vanha sääntö takseista toimii kaikkialla: mitä enemmän kuski juttelee ja kertoo nähtävyyksistä sitä varmemmin asiakasta tullaan kusettamaan ja kunnolla. Näin on ollut joka kerta ja kymmeniä kertoja suupaltti kuski on yrittänyt huijata kun päästään perille. Tuppisuut on aina olleet rehellisiä.

Heikki

Corolla taksina Kanarialla??? Oletko varma? En ole koskaan moista pikkuautoa nähnyt siellä taksina. Yleensä E-mersuja ja joskus Skoda Octaviaa.

baraja

Kyllä, Corollaa on paljon taksina Las Palmasissa. Sekä farkkua että sedania. Avensistakin, tottakai. Mersua oli ja Octaviaa. Ocut yllättäen yleensä ei farkkuja. Siis toisin kuin täällä. Näinpä ainakin yhden Skoda Fabiankin. Farkkuna. Näin vaan oli ja aika paljon tuli taksia käytettyä. Ja neljään talveen jo kolmas kerta LP:ssa. Kyllä siellä rehellisetkin taksit puhuu, jos itse tekee aloitteen. Minä kun tykkään jutella siitä repsikan paikalta. Takana viis vuotta espanjan opintoja. Mutta jos taksisti on kovin aloitteellinen - VAROKAA.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat