Turhaa painolastia matkalaukussa?

Iiris

Uuden vuoden lupaukseni: otan matkalle mukaan vain välttämättömät tavarat jotka pitää mahtua käsimatkatavaroihin. Ei ihan helppo juttu. Mitä roinaa pidätte turhana painolastina, jonka voi hyvin jättää kotiin?

Kommentit (12)

Tirlittan

Olisipa mukava kuulla tulevaisuudessa miten Iiris on Uuden vuoden lupauksessaan onnistunut.

Joku muukin on täällä kertonut matkustavansa kevyesti eli pelkillä käsimatkatavaralla, ihailen suuresti tuota taitoa!
Myös itse olen yrittänyt tuota kokeilla, siinä kuitenkin onnistumatta joten suosiolla olen luovuttanut.

Laukkuja minulla on kahta kokoa, pienempi ns.pitkiä viikonloppuja varten ja standardi kokoinen normaalipituisille reissuille.
Kummassakin kulkee turhaa tavaraa, lähinnä vaatteita jotka tulevat käyttämättöminä takaisin.
Itselleni puolustelen tuota sillä että parempi liian paljon kuin liian vähän, ja laukussahan on pyörät joten siellähän se perässä rullaa....

Ja ainakin minulla kuuluu matkalle lähdön traditioihin tuo että ensin pakataan ja sitten puretaan ,sitten pakataan uudestaan ja taas puretaan.....ja vielä viimehetkellä lisätään jokin \"unohtunut\" juttu.

matkaava

Aiemmin oli laukussani aina 6-7 paria kenkiä, nykyään riittä kahdet laukkuun ja yhdet jalkaan.
Jos on tiedossa jokin juhlavampi tilaiuus silloin laukkuun on laitettavani myös korkokengät eli määrä lissäntyy. Näin on kun matkustan mieheni kanssa.

Arja

Itsellä on samoja ongelmia, en onnistu, vaikka kokemusta on vuosien ajalta. Aina mukana turhaa vaatetta yms. En voi olla laittamatta videota muistuttamaan pakkaamisen helppoudesta, video on hauskana muistutuksena myös blogini sivuilla miten ihan oikeasti pitäisi pakata tai ainakin yrittää!
http://youtu.be/57WQIlegXZE

Mimi

Vau, uskomaton tehopakkaaja tuo videomies! Tästäkin esimerkistä näkee, että ei ne t-paidat ja housut ole ongelma, vaan kengät ja pahuksen kosmetiikkapussukat.

Tättis

Viime vuosituhannella tehtyjen liftausreissujen jälkeen olen pakannut laukut pohtimatta tavaran määrä. Kuitenkin harkiten.

Nuorena tuli toimeen repun puolikkaalla koko viikon yksin reissatessa.
Eipä enää nykyään iän karttuessa.
Ei pärjää enää passin ja jenkkikassillisen rahaa avulla.

Filminpätkän kaverin pakkaamista katsellessani pohdin ensimmäisenä repun painoa.
Taitaapa olla niin, että paino on ensimmäinen ratkaiseva seikka lentomatkoille pakatessa.

Joissakin maissa punnitaan myös käsimatkatavaran paino.
Esim. itselläni kamera jötikkä vie paljon tilaa ja painaakin jonkin verran.

Lomavaatteiksi ostan painoltaan kevyitä.
( ei hiihtomatkoja)

Kooltani olen melko suuri,joten en voi olettaa löytäväni esim. Aasian maissa sopivaa ostovaatetta.

Matkan suunta ja pituus.

Reissun tarkoitus.

Matkustajan ikä.

Päätös, vien vain selkärepun matkustamoon.

Omat \"eväät\" ruokavalion rajoitusten mukaan.

-----
Eipä taida löytyä yhtä ohjenuoraa matkatavaroiden suhteen.
Lomaan kuuluu huolettomuuden takaava varustus.

Oispa kivaa vielä lähteä repullisella reissuun, mutta ei onnistu enää tällä vuosituhannella.

Plso pilkkaa pakkaamistani, mutta loman aikana kyselee olenko pakannut sitä sun tätä tarpeellista, jota ymmärtää vasta paikan päällä kaivata.
Niin se oli nuorenakin, kun lähdettiin teltan ja juoman kanssa jussin viettoon. Jossain vaiheessa sateen ropistessa kyseltiin jo telttamuovia ja sapuskaakin.

Tarpeellinen mukaan,niin ei kulu loma-aika kaupassa ravaamiseen.

-maija

Ja kun tuohon Tättiksen listaukseen lisää vielä kauneus&terveys -osion, paino sanalla terveys tai oikeammin sairaus eli mahdolliset säännöllisesti käytettävät lääkkeet matkan ajaksi ja vähän vielä varallekin, niin kyllä siitäkin painoa kertyy.

virkamiesnainen

Joskus ehkä pari vuosikymmentä sitten kävi niin, että äitini lähti Venäjän reissuun. Isä vei hänet bussille ja palasi niine hyvine kotiin vieden mukanaan äidin matkalaukun. Niinpä äiti pienellä käsilaukulla teki koko matkan. Hyvin kuulemma onnistui ystävien avustuksella. Äiti oli kyllä aika iso ihminen, että oliko toisilla antaa hänelle vaihtovaatetta, en niin tarkkaan tullut kyselleeksi ja nyt se on jo myöhäistä.

lentomatkaaja

Ei mitään tarpeetonta koskaan. En ota kaupunkimatkalle kahvinkeitintä kuten joku tuolla eräässä toisessa osiossa kertoi.
Kahviloita on kaikkialla ja kahvi on parempaa kuin suomalaiset laadut. Juhlamokkaa tietty ottavat jos keitinkin on pakaasissa.
No jos ei ymmärrä eurooppalaista kahvilakultuuria, menettää paljon.

AjnaAlie

Olen tässä pessyt matkapyykkiä taas pitkin päivää,kaikki menee pesuun, oli niitä käyttänyt tai ei, muutama turhakin vaate oli taas mukana!

Kenkien valinta matkalle on yleensä vaikeinta, ne kun painavat aika lailla ja vievät ison tilankin, kolmilla (sandaalit, allasläpsykkäät sekä hyvät kengät kävelyretkiin) yritän pärjätä. Tämänkertainen hotelli oli sen tasoinen (ja enemmistö tyylikkäitä italialaisia), että mukana olisi pitänyt olla iltaa varten vielä neljännet. Olisivat mahtuneet hyvin mukaan niiden turhien vaatteiden tilalle:)

Kosmetiikka, ihovoiteet, shampoot yms. painavat myös suhteellisen paljon, vaikka kuinka olisivat pienissä matkapakkauksissa ja aurinkovoiteet kannattaa ostaa vasta perillä.

Loppujen lopuksi paras keino turhan tavaran karsimiseksi on pienehkö matkalaukku! Toimii!

Vierailija

Seuraavaksi kun lähden otan yhdet mukavat jalkaan ja yhdet varakengät,tulin just Malagasta ja oli liikaa kaikkea,ja kun vaatteet sopivat yhteen vähennän niitäkin ja ostan jos joku puuttuu,inhoan matkustamisessa tavaroiden raahausta,vaikka on ns,"kevyt" matkalaukku.

Vierailija

Aina tuppaa olemaan liikaa,mutta joskus myös toisin päin.

Painorajoitukset monilla valmismatkoilla ainakin rajoittaa tehokkaasti turhan rojun kuljettamista mukana.20 kg.sisältäen yhden käsimatkatavaran(käsilaukku on myös käsimatkatavara)on rajana nykyisin useissa lentoyhtiöissä.Lisäpainoa voi kyllä ostaa jo matkaa tilatessa.

Jos sitten erehdyt ostamaan mukavia matkamuistoja lomakohteesta, se on jo varsin kallista lystiä.

Kävin talvella Meksikossa ja Keniassa ja kummallakin reissulla monet asiaan perehtymättömät reisaajat purkivat ylimääräistä tarpeetonta tavaraa lentokentän roskikseen sen sijaan,että olisivat maksaneet ylimenevästä painosta "sakkoa".Keniassa se oli yli 20 euroa kilolta.Ja siellä kun olisi ollut makeita kirahveja ja muita veistoksia kotiin tuotavaksi.

Primeran lennolla käydessäni viimekuussa Israelissa sai vielä viedä tavaraa muistaakseni 23kg ruumaan ja 5kg.käsimatkatavarana.Sielläkin kyllä painorajoituiksia oli huhtik.alusta alkaen luvassa.Joten kannattaa kuljettaa se puntari mukana ja miettiä mitä oikeasti matkalla tarvitsee.Aina ei se "enempi parempi"ole hyvä ratkaisu. Hilpukka

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat