Machu Picchu ja Inca Trail

&Beyond

Inkojen kadoneeseen kaupunkiin Machu Picchulle Perun Andeilla pääsee kahdella tapaa, junalla perille tai kävelemällä nelisenkymmentä kilometriä pitkän Inca Trailin. Mähän valitsin hulluspäissäni tuon jälkimmäisen tavan. Inca Trailin vaeltaminen kestää kolme ja puoli päivää ja vaatii alle kolmekymppisiltä normaalia kuntoa, tällaiselta viisikymppiseltä hieman keskimääräistä parempaa kondista. Vaelluksen aikana yövytään kolme yötä teltassa ja muutenkin eläminen tapahtuu leiriolosuhteissa. Tarjolla on rankkoja nousuja, polvia repiviä laskuja ja aivan henkeäsalpaavia maisemia, puhumattakaan siitä voittajafiiliksestä joka valtaa mielen kun neljännen päivän aamuna näkee Machu Picchun ensimmäisen kerran!

Machu Picchu ja sen edelleenkin osittain hämärän peitossa oleva tarina on upea paikka, mutta koko tuo MP:n ja Cuscon välinen alue, Sacred Valley, itsessään on kuin yhtä suurta Inka-museoa, raunioita ja muita Inkojen aikaisia kohteita löytyy lähes loputtomasti, kaikkia niitä ei ole vielä edes löydetty! Mikäli on yhtään kiinnostunut vanhoista intiaanikulttuureista ja omaa edes kohtuullisen fyysisen kunnon, voin varauksetta suositella Inca Trailin vaeltamista, huikea once-in-a-lifetime - kokemus!

Jos kiinnostaa niin kirjoittelin vähän seikkaperäisemmän tarinan kuvineen reissusta tuonne: http://beyondfin.blogspot.fi
Ja jos ei kiinnosta niin ei tarvitse lukea ;)

Kommentit (8)

Tirlittan

Wow!
Kiitos mahtavasta tarinasta ja mielenkiintoisista kuvista.
Katkeransuloista luettavaa koska tiedän että itse en tule koskaan tuota mielikuvitusta kiihottavaa paikkaa näkemään.
Minusta tuntuu että itse aivan perusturistina olisin tutkinut \"jokaisen kivenkolonkin\" tuosta tarun hohtoisesta kaupungista.

Mielenkiinnolla odotan uusia ja erikoisia kohteita blogiisi.

Igors

Kiitos &Beyond.

On erittäin mukavaa lukea normaalimatkoista poikkeavaa juttua ja kaiken lisäksi paikoista joihin ei niin moni pääse tutustumaan.

Toivottavasti jaksat jatkaa tuota matkablogiasi.

virkamiesnainen

Machu Picchu on yhtenä kohteena siinä Aventuran maailmanympärimatkassa jonne nyt olen ajatellut mennä syksyllä 2014.
En siis haaveile vaelluksesta sinne.
Mutta aika moni vaeltaakin, 200 ihmistä päivässä. Itse \"vaelsin\" nuorena Grand canjonin pohjalle. Oli siinäkin aikamoinen urakka.

&Beyond

Hassua että olemme virkamiesnaisen kanssa tehneet paljon samoja asioita; jo aiemmin totesimme nuorempina kiertäneemme Jenkkilää vähän samaan tyyliin molemmat ja nyt tämä Grand Canyon; mäkin kävin nuorena miehenä siellä pohjalla, kahden päivän retki Bright Angel Trailia. Upea paikka sekin.

Valencia

Mahtava reissu, kannattaa tehdä. Kannattaa myös ottaa mukaan AUTAN-nimistä hyttysmyrkkyä tai muuten perustasanteella (jossa päänähtävyydet ovat), melkein näkymättömät hyttyset tekevät elämäsi erittäin epämukavaksi.
Macchu Picchun harjalle kiipeämistä varten on hyvä varata vaihtovaatteet ja ennen kaikkea hyvät kengät. Urakka maksaa kumminkin vaivan - upeat näkymät, ja, yllätys yllätys, GSM-kännykkä kuuluu siellä (testattu) joten voi myös lähettää tuoreet terveiset kotiin.

&Beyond

Tarkoitatko Valencia tuolla \"MP:n harjalla\" Huayna Picchu\'a? Jos siitä on puhe niin se taas on MP.n toisella puolella (Inca Traililta katsottuna) oleva huippu, mihin monet turistit kiipeävät, sillä sieltä aukeaa MP:lle vastaava näkymä kuin Inti Punkultakin, ovat siis samalla korkelúdella. Huayna Picchu\'lle kiipeäminen (parn tunnin kävely) on kohtalaisen haastavaa sekin, ja huipulle päästetään vain 400 turistia päivässä. Nimierkillä \"kokemusta on\", voin sanoa että IT:n jälkeen ei tullut pieneen mieleenkään lähtä kiipämään vielä tuonne! Hienot näkymät kuulemma, kannattaa kiivetä jos mahdollista.

&Beyond

Lisäyksenä vielä, että tuo Huayna Picchu on siinä bolgitekstin viimeisessä kuvassa näkyvä korkein huippu, ja polku sinne menee huipun kameranpuoleista harjannetta pitkin, kuvasta saa aika hyvän käsityksen jyrkkyydestä. Eikä kuulemma sovi korkeanpaikankammosta kärsiville, välillä \"ojat\" ovat kohtuullisen syviä...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat