Minne tammikuussa 2 -3 viikoksi?

Puolet vuosisadasta päivä

Vuoden päästä täytän 50 vuotta. Tahdon viettää päivän tehden jotain minulle ja miehelleni ainutlaatuista. 40 vuotta täyttäessäni tein ko. päivänä laitesukellusretken Atlantilla. Nyt olen ajatellut kuumailmapallolla lentämistä. Grand Canyon kiinnostaa mutta ilmasto tammikuun lopulla taitaa olla viileä.
Kertokaa ehdotuksia ja kokemuksia.

Kommentit (8)

Marjuska

Tansania tai Kenia, molemmista löytyy aktiviteettia myös kuumailmapallolentoja.
Tansaniassa ovat tammi-helmikuussa suuret knu- ja seepralaumat, Keniassa silloin hiljaisempaa.
Lisäksi Sansibar, Sheycellit tai Mauritius, täydellinen loma.
Tansanian puistoista Serengeti ja Tarangire kannattaa sisällyttää matkaan.
Suomalaisista matkatoimistoista Aventura, Mandala Travel, Kon-Tiki Tours ja Olympia järjestävät hienoja reissuja ja Olympialla on OM:n vetämiä safareita jotka ovat huippulaatua.

Tammi

Tammikuussa lomaillessa on Suomesta lähdettävä kauas,jos haluaa lämpöä. Käymme matkalla aina tammikuussa ja olemme olleet Kaliforniassa, Etelävaltioissa (Louisiana,Memphis,Mississippi), Etelä-Afrikassa(Kapkaupunki on upea), Guatemalassa,Belizessä (jos mayat kiinnostavat), Réunionilla (mahtavat liikuntamahdollisuudet,luonto,riippuliitoa,kiipeilyä yms.)Mauritius on enemmän turistipaikka luksushotelleineen. Aasiassa emme ole olleet, mutta Borneo on ollut harkinnassa.Tosin iilimadot iljettävät..

Tammi2

Niin ja järjestämme matkat aina itse. 3000 euron matkan (per henkilö) saa noin 1500 eurolla, kun rupeaa jo viimeistään kesällä katselemaan tarjouslentoja.Kun lennot on varattu, muu on pelkkää sähköpostien lähettelyä. Englannilla pärjää missä tahansa. En koskaan varaa hotellihuonetta hotellisivustoilta (kuten booking.com), vaan otan aina suoraan yhteyttä hotelleihin. Kysyn heiltä tarjousta. Näin saan mukavan huoneen ja usein aina jotain extraa. Esim. Kapkaupungissa saimme tavallisen kahden hengen huoneen hinnalla huoneiston, jossa oli kaksi makuuhuonetta ja kummallekin oma kylpyhuone.
Monesti hotelli järjestää myös kuljetuksen lentokentältä.
Ikinä ei ole huijattu ja aina perillä on ollut sitä, mitä tilattiin.

Puolet vuosisadasta päivä

Alkujaankin mietin Afrikan safaria. Thanks vinkeistä ja linkeistä. Suurin syymme muidenkin vaihtoehtojen harkintaan on yleinen turvallisuus ja maan sisäisten konfliktien mahdollisuus. Onko kokemuksia?

&Beyond

Omat kokemukset eteläisestä Afrikasta ovat Etelä-Afrikasta, Keniasta, Mosambikista ja Tansaniasta, enkä ole kokenut turvallisuutta missään tuolla sen kummemmin uhatuksi. Mutta enpä kyllä ole mennytkään hortoilemaan jonnekin Johannesburgin laitamille iltahämärässä... Eli normaalilla järjenkäytöllä pärjää kyllä. Ja varsinkin noilla safareilla ei pitäisi olla mitään ongelmaa; ongelmat ovat lähinnä suurissa kaupungeissa ja sielläkin pienellä alueella ja yleensä sellaiseen aikaan jolloin normaali ihminen vetää zetaa.

Mutta jos Afrikan turvallisuus mietityttää, niin sitten Ecuadoriin, Galapagos-saarille - merikilpikonnan kanssa snorklaaminen kyllä vetää kokemuksena vertoja pallolennolle savannilla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat