Bad Gastein Itävalta

tirppana

Hei!
Onko kukaan ollut kesällä Bad Gasteinissa patikointimatkalla. Onko mukana suomenkielistä opasta matkanjärjestäjä Alppimatkat. Mitä muuten olette paikasta tykänneet? Tarkoitus olisi mennä ensi kesänä heinäkuussa kyseiseen paikkaan.

Kommentit (11)

Omatoimipatikoija

Olin viime kesäkuun alussa. Tosin en varsinaisella patikkamatkalla, vaan patikoin oman aikatauluni mukaan. Ohjatulla patikkkamatkalla olijat lähtivät oppaan johdolla aamuvarhaisella vuorille ja saapuivat auringon laskiessa väsyneinä mutta onnellisina. Minä laiskamato halusin nauttia hotelli Giselan runsaista aamiaisista ja vielä runsaammista päivällisistä rauhassa. Liikuntaa sai kyllä omaehtoisestikin runsain mitoin. Kylä on jyrkällä vuoren rinteellä, ja edessä on kävellessä lähes pelkkiä ylä- ja alamäkiä. En siis suosittele huonojalkaisille. Patikointireitit kylän läheisyydestä löytää omin avuinkin helposti, ja Alppimatkoilla oli joka päivälle ilmainen ohjattu lenkkikin tarjolla (5 - 10 km). Maisemat suorastaan mykistäviä. Köysiradalla pääsi sitten ihan ylös, missä alpit levittäytyisvät silmän kantamattomiin. Kylässä on myös ihana kylpylä, jossa voi uiskennella ulkona tai sisällä kuumissa tai viileämmissä altaissa. Upeaa uida lumihuippuisten vuorten keskellä. Alppimatkoilla oli myös hyviä retkiä. Oppaat enimmäkseen suomalaisia, mutta ihan kivoja ruotsalaisiakin. Junakin menee Bad Gastainista vaikkapa Salzburgiin noin tunnissa. Kaiken kaikkiaan upea viikko. Ei tullut aika pitkäksi. Harkitsen ensi kesänä uusintaa.

tirppana

Kiitos sinulle omatoimimatkailija. Voihan se olla viisasta että minäkin 63-vuotias mummeli en lähde tuolle varsinaiselle patikointiviikolle vaan patikoion ihan omaan tahtiin ja kunnon mukaan. Olen joskus muutama vuosi sitten ollut Dolomiittien vaelluksella ja siellä oli tosi rankkaa.

Itävallan lumoissa

Olemme myös olleet omatoimisesti Gasteinin laaksossa pari kertaa - se on yksi upeimmista! Bad Gastein on tosiaan sangen jyrkkä kylä, mutta vallusreiteistä löytää itsekseenkulkijakin paljon helppoja polkuja, osa kulkee keskisellä vuorenrinteellä kylästä toiseen, laaksossa menee samaten hyviä kulkuväyliä jokivarressa ja jos ei halua taivaltaa jalan, fillarikin kelpaa. Gondolilla ylös vuorille, siellä on kivoissa maisemissa lenkkejä, joilta helppo palata gondolilla takaisin laaksoon. Eli ei välttämättä tarvi kavuta ylös-alas ;) Hyviä karttoja saa turistitoimistoista. Bussiyhteydet ovat hyvät eri kylien välillä ja ehdoton \'must\' alueella on Sportgasteinin (Nassfeld) umpiperälaakso: alkukesästä se on yhtä kulleropeltoa, solisevia puroja alas vuorilta, lehmiä ja sielunrauhaa. Seassa muutama ihanan herkullinen alppimaja herkkuineen - kaipuu sinne kasvaa taas!

Itävallan lumoissa

Me olemme vuokranneet aina auton Münchenistä, sillä reissaamme 2 - 3 vk ja vaihdamme maisemaa aina n 5 päivän jälkeen. Gasteinin laaksosta pääsee kätevästi junalla jatkamaan matkaa etelään, myös autoilijat. Majapaikkoina ehdottomasti suosimme idyllisiä B&B-paikkoja, jotka monesti ovat maatilojen yhteydessä - takuutuore aamupala ;) Isäntäväen kanssa on mukavaa aamusta turinoida ja heiltä saa aina erinomaista opastusta ja vinkkejä, joita ei opaskirjoista löydy. BG:stä voin lämmöllä suositellla schachengut.com, hinta ei päätä huimaa, pihasta pääsee suoraan vaelluspoluille, maisemat laaksoon mahtavat ja perhe ihana.

Toki yhtä mukavia pikkukyliä löytyy vähän joka puolelta läntistä Itävaltaa, mutta tämä on suosikkimme.

Kahvikissa

Kuulostaa hyvältä. Varaatteko majapaikkoja etukäteen vai onnistuuko paikanpäällä? Mihin aikaan on paras aika reissulle ja vaelluksille?

Itävallan lumoissa

Varaan etukäteen, sillä haluan juuri sen mitä löydän etukäteen netistä - toki matkan varreltakin voi löytää kaikkea kivaa, ja joskus laitan niitä \'talteen\' tulevia reissuja varten. Yleensä ollaan oltu kesäkuun puolivälin jälkeen (joskus syyskuussa, ruska voi olla upea tuollakin) - silloin ei juuri ole muilla vielä lomia ja on mukavan rauhallista eikä hellekään piinaa - tosin viimeisimmällä reissulla Silvrettan jäätiköllä paahtoi +33 - aika veikeää. Kaikki gondolit ja alppimajat ei tosin vielä ole välttämättä auki, mutta netistä saa taas niistä hyvin infoa kun suunnittelee vaellusreittejä.

Tämä on laji, johon totaalisesti hurahtaa...

alppifani

Viime kesänä kesäkuun ensimmäisellä viikolla Silvretta-Montafon tie oli vielä suljettu korkeimmalta kohdalta ja jouduttiin kääntymään Galtürissa ympäri ja palaamaan toista tietä.

Itävallan lumoissa

Totta, eri vuosina solatiet voivat olla auki hyvinkin eri aikoina, kannattaa tarkistaa aina nekin netistä ennen kuin puskee jonkun pitkän laakson perälle: www.alpineroads.com

Silvrettassa olimme toissa kesänä, viime kesänä hortoiltiin helteessä puolestaan Italiassa ja kaivattiin Itävallan napakkaa ja selkeää reititystä. Kokemuksesta viisastuneena palajamme Itävallan vuorille.

Komeat maisemat tuolla Silvrettan tekojärven tienoilla, upean jäätikön saavuttaa kävellenkin, tosin jäätikölle ei asiaa ilman opastusta - ja kivaa kiemuratietäkin, motoristeje riitti ;) Siinä lähellä myös Europatreppe 4000, \'muutama\' porras kivuttavaksi jos kunto kestää - das größte Fitnessgerät der Welt, mainostavat paikalliset. Ei tosin tullut pieneen mieleenkään testata, kun tuijotti silmänkantamattomiin jatkuvia portaita ;)

tiina

heippatirallaa!
olimme viime kesäkuussa bad gasteinissa.Lensimme muncheniin josta jatkoimme junalla salzburgiin jossa majapaikkamme sijaitsi.bad gasteiniin menimme junalla,elämys jo sinänsä, mahtavia maisemia mm.junalla on erittäin helppo ja suht edullista kulkea itävallassa .bad gaistein oli aivan mahtava paikka ja sieltä kyllä löytyy kaikenkuntoisille tarpomista.sen verran tuli vuori-ilmaa hengittettyä että pitkään tukossa ollu nenä mm.aukesi ja siellä pitää olla tosi varovainen auringon suhteen elikkä vaikka pilvistä niin erittäin petollista nm.punanaama

Vierailija

Kesällä 2017 olin STS:n vaellusmatkalla. Matkajärjestelyt, oppaat ja hotellit olivat mielestäni hyviä. Olin ns. keskivaativassa vaellusryhmässä, joka oli mielestäni vaativuudeltaan melko helppo ja vaellukset lyhyitä. Nettisivujen vaelluskuvauksista huolimatta vaativaan ryhmään ei tarvita "erittäin hyvää fyysistä kuntoa", jonkinlainen kunto toki, mutta ei tarvitse olla mikään maratoonari voidakseen osallistua ryhmään. Kesken viikon keskivaikeasta ryhmästä ei nimittäin voi vaihtaa vaativaan ryhmään, joten jos miettii mihin ryhmään osallistuu, kannattaa mennä vaativaan jos yhtään siltä tuntuu, koska helpompaan ryhmään siirtyminen onnistuu, mutta haastavampaa ei. Vaelluksilla ikähaarukka on aikalailla oman kokemuksen mukaan yli 45-v ja kuten pakettimatkoilla yleensäkin vähän ns. liukuhihnameinigillä samat rutiinit pyörivät viikosta toiseen parikymppisten STS:n oppaiden pyörittämänä. Vaelluksilla on myös mukana paikallinen vaellusopas, joka on ehdottomasti plussaa. Jos kaipaat lomaltasi myös fyysistä haastetta ja haluat tuntea illalla tehneesi jotain, kannattaa mennä mieluummin omatoimivaellukselle, tällöin saat enemmän viikosta irti. Jos taas olet luonteeltasi sosialisointia ja snapseja rakastava keski-ikäinen sunnuntaikävelijä, jolle kauniit maisemakuvat Intagramiin luovat matkan sisällöin, on STS:n vaellusmatka lämpimästi suositeltava!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat