Tunnelmia Riiasta

Balticum

juu, ja minä taivutan ko. kaupungin juuri noin.
Eka kerta Riiassa heti joulun jälkeen. Finnairin lennot, hotelli vanhan kaupungin laidalla.
Hotellissa ei moittimista muuta kuin ehkä kokolattiamatto.Kattava aamiainen, hyvä palvelu hotellissa.tu
Kaupunki oli jouluisessa asussaan, iso joulutori tuomiokirkon luona ja muutamia pienempiä torintapaisia vanhassa kaupungissa.
Kun etukäteen luki kaikkea mahdollista negatiivista kaupungista, kaikki negatiiviset \"raportit\" osoittautuivat huuhaaksi.
Englannin kieltäkin paikalliset osasivat eli muuallakin kuin hotellissa.
Kivoja ravintoloita löytyi, vain muutamassa ehti käydä neljässä päivässä. Palvelu muuallakin kuin omassa hotellissa oli asiallista ja ystävällistä.
Stockmannin läheisyys \"lähikauppana\" veti puoleensa päivittäin.
Varmaan joskus vielä Riikaan mutta valitaan vaihtelun vuoksi, nyt kun tuntee seutua ja ehti katsastella myös majapaikkoja muutenkin kuin netin kautta.

Kommentit (5)

Iiris

En ole vielä koskaan käynyt Riiassa joten kerro lisää. Miksi sinne kannattaisi mennä ja mitä pitää kokea? Miten poikkeaa Vilnasta ja Tallinnasta?

Tirlittan

Riika on mukava ja edullinen lähimatkakohde.

Jottei aloittaja loukkaantuisi jätän hänelle nähtävyydet ja tarkemmat analyysit, mutta varsinkin kesällä lähellä oleva Jurmalan kaupunki hiekkarantoineen ja pitsihuviloineen on suositeltava retkikohde.
Sinne pääsee niin junalla kuin bussillakin.
Hauska yksityiskohta junassa oli \"alarappusen\" puuttuminen, joten sai punnertaa aivan tosissaan päästääkseen junaan.

Balticum

Iirikselle lisätietoa:
Riikaan tuli lähdettyä siksi että se on lähellä, ennenkokematon kaupunki. Latviakin oli \"tuntematon\" maa, vain läpiajo Virosta
kohti Vilnaa on tehty.
Riika on erilainen kuin ihastuttava Vilna, ei lainkaan niin eurooppalainen kuin eteläisempi siskonsa. Ne jotka ovat käyneet Kaunasissa, näkevät Riiassa yhtäläisyyttä.
Nyt joulu ja uusivuosi löi leimansa kaupunkikuvaan. Tuomiokirkon torilla on kiva joulutori monine myyntikojuineen. Oli myös eläimiä tuotu lasten iloksi, pari lammasta söi heinää aitauksessaan, minihevonen on lauantaina mukana ja se oli ihastuttava myös aikuisten kesken. Gluchweiniä tietysti, ja 40 % alkoholia! Huh, ei sitä voinut juoda kokonaan, muki oli 20 cl.
Pieniä myyntitoreja oli myös muualla vanhassa kaupungissa. Tuolla torilla on kuulemma kesäaikaan oluen myyntipaikkoja, ken niistä pitää.
Kauniit rakennukset ovat nähtävyys, mm. Mustapäiden talo ja useat kirkot. Kirkoissa oli taidenäyttelyitä ja iltaisin konsertteja (toki talvella vähemmän kylmyyden takia mutta ainakin yksi konsertti oli).
Koska noin puolet Riian väestöstä on venäjänkielisiä, se näkyi kyllä. Latvialiset ovat palvelualttiita, asiallisia, mutta liettualaiset sydämellisempiä. Palvelu on englanninkielistä kaikkialla keskustassa, toisin kuin esim. turistioppaat antavat ymmärtää.
Halpa kaupunki ei Riika ole suinkaan, hinnat suomalaista tasoa. Mutta esim. ravintoloissa ruoka on hyvää, annokset kovasti kansainvälisen tyyppisiä (ranskalaista sen parhaimmassa merkityksessä). Ravintoloista voin suosittaa
Domini Canes-ravintolaa, katuosoitetta en muista mutta lähellä yhtä kirkoista ja ihan hotelli Konventa Setan vieressä. Modernintyyppinen, kauniisti sisustettu pieni paikka, loistava ruoka.
Konventa Seta on ilmeisesti myös ok-hotelli, katsastettiin sitä ulkoapäin.
Kesäisin on joka ilta konsertteja. Kannattaa käydä turistitoimistossa Mustapäiden talossa, hyvä palvelu, paljon esitteitä. Jos menee kesäaikaan, voi käydä järjestetyllä retkellä Rundalen palatsissa.
Hotelli kannattaa ottaa vanhasta kaupungista tai sen välittömästä läheisyydestä.
Lentokentältä pääsee vaivattomasti bussi 22:lla kaupunkiin tai tietysti taksilla. Hinta taksilla, virallisella, oli 10 latia. Hotellin tarjoama kuljetus saattaa vaihdella hintansa puolesta.
Kaupungissa on useita ostoskekuksia, vain Stockmann-tavaratalossa tuli käytyä koska ei oltu varsinaisesti ostosmatkalla.
Vilnassa on edullisemmat ostokset, esim. kengät.
Liettua on siirtymässä euroon, siksi kai hinnat ovat jo nyt \"eurotasoisia\". Lentokentän myymälöistä ei juuri ostoksia kannattanut tehdä, esim. viinit olivat hinnaltaan luokkaa 17 latia ja siitä ylöspäin. Lati on nykyään 1,50 euroa.
Jos jotain oleellista jäi puuttumaan, vastaan mielelläni.
Edellinen reissu oli marraskuussa Vilnaan, joten vertailu näiden kahden välillä oli helppo tehdä. Vilnasta on kokemusta usean reissun verran. Ei moittimista kummassakaan.

Vierailija

Tallinnasta en osaa sanoa mitään, siellä olen käynyt pari kertaa ja aikaa on vuosia. Ei ole suosikkini...
Vikingillä toki mentiin läpi kaupungin kun ajettiin autolla Vilnaan keväällä.

aloittaja

Junttimatkustaja

Riian vanhakaupunki on samantyyppinen, kuin Tallinnan, ehkä hieman leveämmillä kaduilla ja loivemmalla mäellä.
Eläintarha ja puistot ovat hienoja. Ympäristö on siistimpi, kuin Tallinnassa.
Jos on lapsia matkassa, kannattaa viettää ilta Lido recreation centerissä, tosin saa siellä aikuisetkin aikansa kulumaan. Kesällä Livu Akvaparks ja Jurmala kokonaisuudessaan on ihana.
Tulispa kesä, niin pääsisi taas Latviaan. =)
Rautatieasemalla kannattaa valita nuorehko asiakaspalvelija, niin saa sitä palvelua englanninkielellä, se ei nimittäin todellakaan ole itsestäänselvyys.
Rautatieaseman elintarvikekauppa on tosi edullinen ja aseman yhteydessä on myös kauppakeskus.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat