Kiksi viette vauvoja ja pikkulapsia kaukomatkoille

Korvatulpat unohtui

Terkut Thaimaasta. Perillä oli mahtavaa... mutta lennot yhtä h--vettiä. Pikkuvauvat rääkyivät ja isommatkin lapset parkuivat ja kiukuttelivat lähes koko matkan, kun lähettyvillä joka rivillä oli lapsiperheitä. Tuntuu että vuosi vuodelta enemmän lähdetään lasten kanssa kaukomaille.

Isät ja äidit, miksi piinaatte lapsia tuollaisella? Eikö ole tullut mieleen että pitkät yli 10 tunnin lennot ovat lapsille kohtuutonta kärsimystä, ja heidän parkumisensa kanssamatkustajille? Menisitte vaikka Egyptiin, lento on vähän inhimillisempi.

Sivut

Kommentit (39)

Pyykkipoika matkaan

Muutamalla tämänvuotisella lennolla ihan tässä Euroopassakin on tullut törmättyä alle vuoden ikäisiin matkaajiin, joilla ilmeisesti kovat korvakivut ja sitten laskeutuessa oksennettu äidin (ja naapurin) päälle. Ei niin kivaa - eikö henkilökunta enää osaa auttaa näitä uusavuttomia matkaajia, onhan kaikenlaisia mikin korvia sun muuta mitä voisi edes kokeilla - jos siis on pakko pikkuihmisten kanssa matkata. ymmärrän vielä sukuloimise mutta lomaa -?

Rääkkäämistä

Minusta lentoyhtio voisi jos ei nyt kieltää niin ainakin suositella, että alle kolmivuotiaita ei tuotaisi pitkille tai sanotana yli 5-6 tunnin lennoille.

Peippo

Ilmainen neuvo: lapsiperheet matkustavat käytännössä aina matkayhtiöden järkkäämillä halpalennoilla, joten ostakaa itse lentolippu Finnairilta ja varatkaa hotelli netin kautta. Ei tartte kuunnella parkuvia muksuja lennolla.

Kuunnellut

\"Minusta lentoyhtio voisi jos ei nyt kieltää niin ainakin suositella, että alle kolmivuotiaita ei tuotaisi pitkille tai sanotana yli 5-6 tunnin lennoille.\"
Tuo tarkoittaa lastensa itsen kannalta. Aloittajan mukaan lapsen itkivät pahaa oloa ja mahdollista kipua. Sitä ei auta se että läset lentävät eri lennoilla.

aurinko/itkumatka

helpoin ratkaisu ongelmaan on lentää busineksessa reitti lennolla ,itekkin kymmeniä kertoja juonu seillä nakki puolella itseni sammuksiin kun tauotta on viereisellä rivillä kakara huutanu tai takana potkinu penkkiä , ja voite olla varmoja että joka koneessa näitä ihaniä palleroita on ja vanhemmat vielä ylpeitä lapsestaa kattokaa ny meillä on lapsi mukana jee jee, lapset kotia ja sillä siisti meinaan sellaset jotka ei usko kun sanoo että turvat tukkoon ja perse penkkiin :)

Kuunlilja

Yksi äitinsä kullanmuru roikkui selkänojan päällä
ja kaatio syliini täyden mehulasillisen, kun aivan rauhallisesti ilmoitin että \"kengissäkin on mehua\" sain lapsen äidiltä tappavan katseen ?
Olisiko pitänyt nauraa kihertää tälle hauskalle tempulle ? Lomahousujen lahkeet litimärät ja kengissä turskui mehu ?
Olenko lapsivihaaja kun en ollut tilanteesta iloinen?

Arja

Olen itsekin joskus kuunnellut jatkuvaa itkua lennolla ja ihmettelen jo erilaisen bakteerikannankin takia miksi pitää pieniä lapsia, jopa vauvaikäisiä ottaa mukaan kaukomaihin. Ripuli ei ole ihan ongelmaton hoitaa helteisissä olosuhteissa, lapset kuinkin laittavat kaiken suuhunsa. Olen sairaanhoitaja ja työskentelen ensihoidossa. Tämän päivän vanhemmissa on paljon uusiavuttomuutta, eivät uskalla kieltää lapsiaan ollenkaan, vaan saavat mellastaa vapaasti juuri esim vastaanotolle odotellessa. Joudun usein puuttumaan tilanteisiin, jotka kuuluvat vanhemmille!

Ulpukka,mutta ei lapsivihaaja

Aihe on asiallinen ja en ole lapsivihaaja.
Olen useilla yli kymmenen tunnin yölennolla istunut osastossa,jossa on aivan pieniä lapsia,vauvojakin.
On käynyt näin,että yksi lapsi herää ja aloittaa parkumisen,johon vauvakuoro vastaa eripuolilta konetta.
On siinä kiukkuista ynähtelyä kuulunut sieltä ja täältä koneesta,sillä aikuisetkin haluavat nukkua pitkillä lennoilla.Lento on myöa lomaa,eikä ole kiva,jos muutenkin usein hyvin väsyneenä heräät pienokaisten parahteluun.Toistuvasti,aina uudestaan ja uudestaan.
Pahinta on ollut,kun äidit vaihtaa koneen penkissä,tai käytävällä kakkavaippoja ja muut ihmiset yrittää nauttia ruokaansa.Vessa on todellakin myös vaippojen vaihtoon tarkoitettu tila,mutta monet vanhemmat vaihtaa vaivihkaa penkissä,kun lentoemännät eivät huomaa.
Nauti siinä sitten ruokaasi.
Harkitkaa vanhemmat,onko lapsen kannalta mukavaa lentää pitkiä lentoja vain siksi,että itse haluatte päästä johonkin tiettyyn paikkaan,josta pienokaisenne ei edes ymmärrä mitään.

Tirlittan

Omat lapsenlapseni eivät ole päässeet/joutuneet lentokoneeseen alle kolme vuotiaina, mutta silti ollaan sorruttu häiriköintiin kuten olen kertonut tuossa lapset lennoilla ketjussa.

Kun lapset olivat pieniä otin heidät usein luokseni hoitoon että vanhemmat pääsivät kahden lomalle sillä pienten lasten vanhemmille kahdenkeskinen aika on arvokasta.
Toisaalta ymmärrän hyvin niitäkin vanhempia joilla ei ole mahdollisuutta jättää lapsia hoitoon ja lomalle tekee mieli....

Marjuska

Lasten kanssa lomailun ymmärrän ja kyllähän vauvakin nauttii lämpimästä. Kaukomatkailua lasten kanssa en taas ymmärrä, lähempänäkin on katsomista ja lapsille turvallista, joskus tuntuu että kilpaillaan siitä kenen lapset ovat käyneet kauimpana ja siitä kuinka pienen kanssa voi lähteä kauas reissuun.
Tässä kiinnostava linkki jonka voisi lukaista ennen kaukomatkaa lasten kanssa.
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=5537.0
Riskejä löytyy ja mm. rantahiekassa on kaikenlaisia ötököitä ja riskitekijöitä.

AjnaAlie

Aasiassa jo jatkuva yli 30 asteen lämpö on riski pikkulapsille, puhumattakaan noista taudeistä, joita matkoilla voi saada. Ajattelemattomat vanhemmat haluavat viettää aikaa rannalla, itse makaavat kuumuudessa varjon alla, mutta eihän leikkivä lapsi pienen varjon alla pysy! Ja mikä mahtaa olla lämpötila vaunuissa, jossa lapsi nukkuu kuomun alhaalla! Edellisellä Phuketin lomamme paluulennolla kuulin useamman pikkulapsiperheen joutuneen turvautumaan lääkäriin. Noissa olosuhteissa lomailu pikkulapsen kanssa on aikamoista riskinottoa!

Kala

Tässä teille hieman tietoa miksi on myös hyvä matkustaa lapsen kanssa:
\"Matkustamista lasten kanssa ei kannata jättää väliin siksi, että lentäminen aiheuttaa jo valmiiksi harmaita hiuksia. Mitä enemmän lapset lentävät, sitä paremmin he todennäköisesti tottuvat käyttäytymään lennolla vaadittavalla tavalla, ja muun maailman näkeminen ja kokeminen heti pienestä pitäen avartaa maailmankuvaa. -www.meidänperhe.fi\"

Jokainen on tietysti asiasta mitä mieltä haluaa, mutta onko sitä sitten itse pakko matkustella, jos ei jaksa niitä kirkuvia lapsia. JÄÄ KOTIIN, niin ei tarvii kuunnella.

Kala

Ja vielä lisätäkseni edelliseen. Minusta lennoilla vielä häiritsevämpää on känniset ääliöt, jotka eivät ymmärrä pysyä hiljaa silloin, kun muut nukkuvat. Kusevat pitkin vessan lattioita ja seiniä. Huutavat, tappelevat jne..

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat