Tämä menee jo liian pitkälle

AjnaAlie

Eikös ainakin EU:n suunnitelmissa ollut jo hiukan lieventää lentojen turvallisuusmääräyksiä? Samoin ei näytä ajattelevan Yhdysvallat. Koska Finnairin lentomme lentää osan matkaa Yhdysvaltojen ilmatilassa, me matkustajat joudumme jo ennen matkaa luovuttamaan passi- ja henkilötietomme Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisille (TSA)!

Pari vuotta New Yorkin kaksoistorni-iskun jälkeen
kauhistelimme matkallamme niitä jonoja ja naurettavalta tuntuvia toimenpiteitä passintarkastuksessa: jokainen valokuvattiin, otettiin sormenjäljet, ja osa vietiin jopa yksityistarkastuskoppeihin. Tuolloin EU-maissa ei ollut vielä tietoakaan nykyisen kaltaisista erillisistä turvatarkastuksista.

Sen verran mittavilta USA:n turvallisuustoimet tuntuivat, että maksoimme netissä parkkisakon, joka löysi erittäin puutteellisinkin osoitetiedoin kotiimme kuukausi pari matkan jälkeen. Mietimme, että maksamaton sakko voisi ehkä hankaloittaa tulevaisuudessa maahanpääsyä... Hyvä niin, nyt ei tarvi ainakaan sitä jännittää!

Kommentit (8)

Tirlittan

Se mikä meitä ärsyttää ja mitä pidämme ehkä hätävarjelun liioitteluna tuo varmasti turvallisuuden tuntua amerikkalaisille.
Syyskuun terrori-isku aiheutti heille niin syvät traumat etteivät hevin siitä toivu.

Terroriuhka koko maailmassa suurenee koko ajan.
Olemmehan saaneet lukea noista \"puukoista ja puntareista\" joita on onnistuttu viemään koneeseen turvatarkastuksista huolimatta.

Kaktus

Tokiossa Naritan kentällä otettiin 2 valokuvaa ja sormenjäljet, lisäksi erittäin tarkat selvitykset henkilöllisyydestä, ennen kuin pääsi jatkamaan hotelliin.

Taru

Osakassa tuo kaikki hoitui hyvin nopeasti ja epädramaattisesti. Kyllähän siinä kamera räpsähti, kun sormet olivat skannerissa, mutta tuskin sitä edes huomasi. Passintarkastajan ainut kysymys koski maahantulon syytä.

Hyvä valvonta

Kuka tässä on dramatiikasta puhunut ?
Tiukat tarkastukset ovat kyseessä, etteivät turhat luuserit pääse enempää Japaniin kuin Yhdysvaltoihinkaan.
Suomessakin kannattaisi ottaa asiasta opiksi.

Taru

Nimenomaan hyvin EPÄdramaattista oli kaikki. Ei ollut tunnetta, että menisi liian pitkälle, kuten ketjun otsikko kuuluu. Tosin aloitusviesti ei Japaniin liittynytkään, vaan Japani tuli mukaan myöhemmissä viesteissä. Kokemukseni Osakan kentältä olivat siis erilaiset kuin edeltävän kirjoittajan kokemukset Naritasta.

AjnaAlie

Aloittajana en suinkaan hämmästellyt nykyisiä kansainvälisiä turvatoimenpiteitä valokuvauksineen ja sormenjälkikopioineen, vaan ainoastaan USA:n vaatimia erillistoimenpiteitä. Mutta kuten joku aikaisemmin jo sanoikin, iso trauma jätti maahan ison jäljen. Olkoon se kaikki meidän lentomatkustajien turvallisuuden takeena!

Kenitzi

Tuskinpa turvatarkastuksia kukaan pelkää, kunhan kertoo omista kokemuksistaan.
Naritan kentällä Tokiossa Japanissa virkailia kysyi passia vielä siinä vaiheessa kun olin tulossa ulos tarkastuksesta. Tiukasta tarkastuksesta huolimatta lähtisin Japaniin uudelleen, niin mielenkiintoinen maa Japani on.

Sorry, USA:sta piti kirjoittaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat