Dubai lapsen kanssa

Miimi

Olemme mieheni kanssa miettineet keväälle reissua dubaihin 1,5 vuotiaan poikamme kanssa. Mietinnässä on ollut sharjah tai bur dubai alue.

Onko dubaissa helppo kulkea lapsen kanssa? Monesta paikasta olen kuulluut ja lukenut, että joka paikkaan pitää aina lähteä erikseen taksilla ja kävelyteitä ei juurikaan ole.

Olisi kiva myös kuulla muiden kokemuksia, jotka ovat jo siellä lasten kanssa (tai ilman) reissanneet. Ihan yleisistäkin asioista, kuten hintataso, ostokset, rannat jne.

Kommentit (8)

Dubai-Fani

Dubaissa todellakin tarvitse siirtymiseen joko taksin tai metron.Bur dubaissa voit kävellä jonkin verran mutta jos haluat ostoskeskuksiin on käytettävä kulkuvälineitä.

joku muu kohde

Melkoista kurjuutta tulee olemaan noin pienen raahaaminen siellä hirveässä helteessä ja suurien kävelyetäisyyksien paikassa.
Liikennekin on siellä melkoisen vilkasta ja autot ajaa hullunlailla. 50 km/h alueella saatetaan kaahata 150 km/h

oma valinta

Ei Dubai yhtä moottoritietä ole, se on täyttä puppua! Kävellä voi kaupungilla aivan hyvin, mutta kun etäisyys vaikkapa haluttuun ostoskeskukseen on 40km, niin kukapa sitä kävelee. Metro on hyvä, mutta sillä ei pääse joka paikkaan lähelle. Taksi on niin halpa ja autot varsin hyviä, niin miksei taksi kelpaa! Minulle taksi on siellä luonnostaan ykkösvalinta. Ei Dubaihin kävelemään kannata lähteä, vaikka kyllä sitäkin siellä voi harrastaa. Puistoja ja jalkakäytäviä on!! Viime reissulla mentiin kävellen vaan 1-2 kilsan etäisyydelle, kun taksi oli niin halpa ja näppärä. Yksi pariskunta kyllä heitti päivittäin 10km:n kävelylenkkejä, eikä heillä älyttömiä vaikeuksia tietääkseni ollut.

Tuo noin pienen lapsen kanssa matkustaminen on yleensäkin oma valinta. Meillä ei alle 8-vuotiasta otettu vielä ulkomaille, vaan mummola kutsui. Makuasia siis. Emiraateissa lapsista muuten kyllä pidetään, joten paha sanoa että mikä muu paikka tahansa olisi lapselle parempi matkakohde. Minusta mieluummin Dubai kuin vaikkapa Lontoo, Pariisi, tai vaikka Rooma. Olivat sitten aikuisen kannalta miten ihastuttavia ja mielenkiintoisia paikkoja tahansa.

Selvähän se on, että pikkuinen kylä Kreikan saaristossa on perheen kannalta eri juttu. Dubaissa on kuitenkin miljoona asukasta ja ei kai siellä ihan tohdi rannallekaan jäädä.

Tuosta \"150 km/t viidenkympin alueella\": eniten olen liikenteessä pelännyt Turkissa ja Egyptissä. Dubaissa en ole liikennettä erityisemmin pelännyt ja eikä tuommoinen hurjastelu ole Dubaissa mitenkään tavallista. Sen voi kokea yhtä hyvin Suomessa.

Miimi

Kiva kuulla, että kävelyteitäkin löytyy ja liikkuminen jalan ei ole ongelma.

Kreikan saaristossa saattaa kevät talvella olla melkoisen viileää, joten lämpöä kaivataan suht lyhyellä lentoajalla. Egyptissä oltiin viime talvena, kun poika oli n. 5 kuukautta, se ei oikeen sytyttänyt. Kanaria ei kiinnosta ja thaimaaseen on ehkä liian pitkä lentomatka pienelle ikiliikkujalle.

Vinkkejä ja kokemuksia kaivataan vielä! :)

oma valinta

Joo, en kylläkään tarkoittanut että nyt pitäisi sinne Kreikan saaristoon mennä. Yleensä vaan jokin rauhallinen(!?) pikkupaikka siellä tuntui noin vertailun vuoksi sopivalta vastakohdalta Dubaille. Josta kyllä löytyy rauhallisia paikkoja hyvinkin. Usein kun siellä olemme olleet, niin eipä ole väentungosta ollut perinnekylässä, museoalueilla, puistoissa jne. Tietyt basaarit on tottakai ruuhkaisia ja viikonloppuna ostoskeskuksissa on paikallisten tungosta. Ei se kuitenkaan niin kauheaa ole. Järki ja maltti mukaan, joustavuutta jne., niin pärjää melkein missätahansa.

AjnaAlie

Eipä tähän ole tullut kovinkaan rohkaisevia vastauksia, eikä kai ainuttakaan pikkulapsen ja lastenrattaiden kanssa matkanneelta, eikä tule tässäkään. On aivan eri asia, että \'pystyy kävelemään\' jollakin alueella, kuin että siellä olisi vaivatonta liikkua lastenrattaiden kanssa.

Jos vanhemmat haluavat välttämättä mennä lentomatkan päähän lomalle alle kouluikäisten kanssa, pitäisi se tehdä vain ja ainoastaan lasten ehdoilla. Lyhyt lento, esteetön (tässä suhteessa pikkulapset ja iäkkäät kuuluvat samaan ryhmään) lapsillekin tarkoitettu hotelli, helppokulkuinen, ei liian kuuma ympäristö.

Talvilomakohteissa, joissa itse olen lomaillut, rattaiden kanssa liikkumiseen soveltuvimmat ovat kuinka ollakaan Kanaria ja Teneriffa, voin suositella. Mutta sinnehän ette halunneet, eikö ole tarpeeksi trendikästä:)

Maria

Olen matkustellut paljon lasteni kanssa alle yksi vuotiaasta lähtien. On todellakin jokaisen oma asia minkä ikäisinä ottaa lapset mukaan. Meillä ainakin on ollut aina hauskaa reissussa!
Dubai on ollut yksi suosikkikohteistamme. Aluksi meitä peloiteltiin arvaamattomilla arabeilla, mutta me ainakin pidämme Dubaita turvallisena, siistinä ja ihan sopivana myös lapsiperheelle.
Me liikuimme takseilla tai ajoimme hotellin ilmaisella bussilla keskustaan ja kävelimme siellä.
Yleensä matkoilla me kävelemme paljon muutenkin.
Lasten rattaita ei Dubaissa paljon näy, mutta ei niiden kanssa mahdotontakaan ole. Kevyet, nopeasti kokoontaitettavat rattaat on parhaat.
Hotelleissa on hyvät uima-altaat ja rannat ovat sopivia pikkulapsille.
Lähtekää reissuun sillä mielellä, että menette sinne minne lapsen kanssa pääsee, nauttikaa aamupäivät altaalla tai rannalla, iltäpäiväunien jälkeen ostoskeskuksiin vaeltamaan ja vaikka ruokailemaan.
Dubailaiset ovat ylpeää kansaa, mutta Dubai on ehdottomasti huippupaikka! Hyvää matkaa!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat