Gambia, millainen paikka?

Zibuli

Meillä on harkinnassa mieheni kanssa lähteä vuoden alussa Gambiaan. Millainen paikka? Onko yökerhoja ja millainen meno yleensä iltaisin? Entäpä ostosmahdollisuudet, onko sellaisia siellä? Myydäänkö esim. sitä turistikrääsää mitä Bulgariassa, Turkissa ym. paikoissa?
Kannattaako kesävaatteet pakata suomesta mukaan vai ostaa hellevaatteet paikan päältä?

Kaikenlainen informatio on tervetullutta :)

Kommentit (15)

Vapaa valinta

Gambiassa ei ole ollut levottomuuksia niinkuin monissa muissa maissa.
Tuskin kukaan väkisin kenenkään seuraan tuppaa, selkeä kielto menee varmasti perille.
Joku voi hyvinkin kaivata seuraa, se hänelle suotakoon ilman paheksuntaa, olemmehan vastuussa vain itsestämme.

Mimi

Olen käynyt Gambiassa vain Kristina Cruises risteilyllä päivän retkellä, joten aterioihin ja iltaelämään en osaa ottaa kantaa. Mutu-tuntumalta sanoisin että ainakin aamiaiset ehkä kannattaa ottaa vähintään. Hotellin tasoakin kannattaa miettiä tarkkaan sillä maan elintaso ja hygienia ei ole lähelläkään mitään Euroopan maata eikä edes Egyptiä. Lisäksi kaupanteko ja kaikenlainen säheltäminen on varsin energistä Gambiassa joten voi olla tarpeen välillä kerätä voimia hotellialueella.

Infrastruktuurin tasosta kertoo jotain, että katujen laidoilla oli avoviemärit. Roskien seassaa kellui jopa eläinten raatoja. Aika likaista oli muutenkin ja kadut olivat monin paikoin päällystämättömiä ja kuoppaisia.

Ihmiset olivat iloisia ystävällisiä ja äänekkäitä ja tekivät innokkaasti tuttavuutta. He olivat mielestäni todella hauskoja ja heistä jäi lämpimät muistot.

Edellinen keskustelija moittii Gambiaa seksiturismista, ja sitä siellä varmaan esiintyy molempien sukupuolten taholta. Mutta siihen ei tarvitse natkailijan osallistua, eikä pidäkään tietenkään.

Aurinkoa ja lämpöä riittää takuulla. Uskon että Gambian matkanne jälkeen olette monta kokemusta rikkaampia ja näette myös kotimaan ongelmat toisessa valossa. Onnittelen valinnasta, rohkeasti vaan reissuun!

mummeli

Gambiassa käynnistä on jo niin monta vuotta, etten osaa sanoa mitään tämänpäivän asioista, mutta silloin se oli uusi maa turisteille ja todella upea.

Kaunis paikka ja asukkaat oli todella ihania, pyysivät myös kotiinsa vierailulle.
Se avas silmät, kuinka ihmiset voi asua sillätavoin ja silti he olivat tosi iloisia ja ystävällisiä.
Lapset oli ihania, halusivat vain kyniä ja niitä meillä oli mukana.

Mitä seksiturismiin tulee,sitähän on joka maassa, joten se ei varmaan ole ongelma, jos ei halua siitä ongelmaa.

Silloin ei ollut paljoa ostamista, mutta varmaan sekin on parantunut.
Hyvää matkaa ja nauttikaa ;)

Mathias R

Gambiasta voi piipahtaa naapurimaassa Senegalissa vaikkapa Dakarissa, sielläkin on mielenkiintoista nähtävää.
Kyllä Banjulissakin viihtyy pari viikkoa.

kokenut paikan

Lainaus:
Mitä seksiturismiin tulee,sitähän on joka maassa, joten se ei varmaan ole ongelma, jos ei halua siitä ongelmaa.

Varmaan onkin joka maassa mutta Gambia on siinä suhteessa pahin sillä sen on naisten seksiturismin ykköskohde koko maailmassa ja liki kaikki naiset jotka sinne menevät ilman miestä ovat siellä vain yhtä tarkoitusta varten.

Monessa kohteessa on myös seksiturismia mutta Gambiassa ei juuri muuta ole.

Tasa-arvo

Miksi tuomitset naiset, miehethän ovat olleet kyseisellä asialla jo kymmeniä vuosia.
Itään päin on lähdetty. Tasa-arvoa kehiin, vai mitä ?
Meistä jokainen on vastuussa vain itsestään.
Gambiassa on paljon mielenkiintoista koettavaa.
Ei tarvitse ryhtyä toisten matkalaisten vartiaksi, eikä varsinkaan tuomariksi.

mummeli

Kysyn vaan, minkähän takia miehet menee Thaimaahan ilman naista ?
Eiköhän se ole aivan sama asia,tosinkin päin, eikä kuulu meille muille pätkääkään.

Tirlittan

Jos asia on täysin vapaaehtoista eikä siihen liity rikollisuutta, huumeita, väkivaltaa, pakottamista tai alistamista niin mitäpä se kolmannelle osapuolelle kuuluu.
Ilman sen suurempaa älämölöä, eräässä Euroopan maassakin tämä on aivan laillistettua arkipäivää,

virkamiesnainen

Mutta miten yksin matkustava virkamiesnainen edes kehtaisi enää sanoa menevänsä lomalle Gambiaan. Ainakin saisi katseita? Mutta aloittaja oli menossa miehensä kanssa, joten hänen ei tarvitse pelätä leimatuksi tulemista.
Niistä Gambian miehistä tuli kerran dokumentti televisiosta. Katsoitteko? Kyllä ne jotkut väittivät ihan rakastavansa jotain suomalaista tai ruotsalaista naista, jotka lähettivät heille säännöllisesti rahaa.

Tirlittan

Aivan reilusti ja suoraselkäisesti vain ilmoitat matkan määränpään.
Jos joku sinut matkakohteen perusteella leimaa niin omahan on häpeänsä!

AjnaAlie

Afrikassa minua kiinnostaa matkailijana ainakin tällä hetkellä ainoastaan safarimatkat, mutta onneksi jokainen voi valita matkakohteensa ihan oman mielensä mukaan.

Gambia ei ole matkatoivelistallani ja sen saama negatiivinen huomio vähentää kyllä entisestään kiinnostustani. Mielikuvat ovat kuitenkin usein vääriä, joten aloittaja voi matkakuvauksellaan muuttaa ne oikeiksi!

Heidi

Olin mieheni kanssa Gambiassa, ihan rauhallista mutta monin paikoin todella alkeellista. Hotelli nykyaikaista, kallista, ja ulkopuolella alkeellista ja halpaa. Olimme helmikuussa, oli kuumaa, mutta meri ja ranta alkeellinen, kaikenlaiset myyjät tyrkyttävät erilaisia tavaroita, juomaa, syömistä. Eikä ranta jotenkin ollut sellainen unelmaranta kuin olisi voinut ajatella. Ihmiset mukavia, mutta ovat köyhiä joten odottavat apua kuka mitenkin ja kuinka paljon. Ihmiset olivat ystävällisiä. Nuo toyboytkin, juttelimme ja näimme myöhemmin naisseurassa. Pojat tarvitsevat rahaa, elättävät suuren perheen. Mutta totta on, yksin en menisi naisena, en siitä syystä kuten arabimaissa, että häiritään, mutta Gambia on niin leimautunut yksinäisten naisten seksikohteeksi, ettei ellei se ole matkan tarkoitus, on siellä ikävä olla ja väsymiseen saakka seliteltävä matkan motiivit jne.
Tykkäsimme kyllä, mutta alkeellinen selittää paljon millainen maa se on. Tottuneina matkaajina osasimme asennoitua oikein, mutta jos etsit glamouria, upeita rantoja niin Gambia ei ole silloin oikea kohde.

yksin matkustanut

Gambiassa on hienot rannat, loistava ilmasto ja ystävälliset ihmiset. Olen ollu siellä 3 kertaa. VAikka olen matkustanut paljon ennsimmäinen kerta \"säikäytti\", sinne tulee paljon naisia, varsinkin Englannista hakemaan seuraa ja kumppania. Se hämmästytti ensikertalaista mutta en ole oikea ihminen tuomitsemaan ketään. Ravintoita on kyllin kyllin mistä valita, iltaelämää on myös sekä shoppailua. Avoimin mielin sinne vain!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat