Miksi lomalennoilla taputetaan,kun koneen pyörät koskettavat maata

Ulpukka

Keihäsen aikana se oli tavallista,mutta miksi vielä tänä päivänä?
Se on aika huvittavaa,koska turvallisesti yleensä tullaan maihin.Ja jos tarkemmin asiaa ajatellaan,vaarallisin,eli jarruttamisvaihe on vasta edessäpäin.

Sivut

Kommentit (19)

perinnejuttu ?

Hyville artisteille taputetaan, urheilijoille hyvistä suorituksista, ehkäpä onnistunut lentokin on ablootien paikka.

Aiheen lähtökohtaa en tiedä, mutta jos porukka kämmniä läiskyttää niin yleensä osallistun.

Alkaapi veri kiertää jos muutaman tunnin on ahtaasti ollut.

Mukavempi tyyli kuin viheltäminen, eikä käy korviin.

&Beyond

Toi on vähän sama juttu jos jengi taputtaisi HKL:n bussikuskille joka kerta kun se saa kumijalkansa seis pysäkille. Se on sen duunia, ihan kuten laskeutuminen sille lomalennon päällikölle. Hupaisa tapa, johon en kyllä ole enää vuosiin törmännyt.

AjnaAlie

Viime vuoden Joulu- vai oliko se Tapaninpäivän aamuyöllä, Kanarian lento joutui laskeutumaan vuosikymmenien pahimman talvimyrskyn aikana.

Koko pitkän laskeutumisvaiheen ajan isohko (700 sarjan Boeing) kone yritti pysyä suunnassa, kone rytisi ja ryskyi, tippui ilmakuoppiin, heilui täristen myös sivusuunnassa valtavan tuulen riepoittamana. Jäätävässä sakeassa lumipyryssä näkyvyys oli nolla, vasta pyörien kosketettua maahan tiesimme olevamme maankamaralla.

Ainoa kerta kun voin sanoa pelänneeni jonkin verran, kun tuntui siltä, että koneen rakenteet eivät kestä sitä tuulen voimaa. Koneen vihdoin rullatessa kentän pinnassa meidän suomalaismatkustajien taputuksista ei meinannut tulla loppua.

virkamiesnainen

Minusta voi aivan hyvin kiittää taputuksin. Katson sen kiitokseksi onnistuneesta lennosta. Taksia kiitetään sanomalla KIITOS, samoin kiitän aina bussikuskia, jos poistun etuovesta.

Matkapoju

Tämä taputtaminen lomalennoilla laskeutumisen jälkeen on typerä jäänne Keihäsen ajoilta josta kannataisi päästä jo kaikkkien eroon.Tuli muuten vuosia sitten selväksi eräällä lomalennolla,että mitä mieltä ammatti ihmiset ovat tästä tapputtamiseta,kun kone oli laskeutnut kentälle aivan normaaliissa säässä niin perämies kuulutti eikö ollukint erittäin hyvä laskeutuminen taputtakaa nyt edes vähän tuolle kapteenille.

ollaan sitte juroja

Olavinlinnassa näytöksen jälkeen hienostoihmiset taputtivat ettei meinannut loppua tulla. Miksi ?

Kun kadunmies antaa hyväksyntänsä vähän kämmeniä läimäyttämällä niin heti ollaan juntteja. Onneksi edes tuulipuvut ja takahikiä oli jätetty pois.

Arja

Missään muualla maailmalla lennoilla ei taputeta! Hävettää melkein. Kyse ei kuitenkaan ole teatterista. Lentäjän on ammattilainen siinä kuin vaikka kaivinkoneenkuljettaja. Kyllähän kaikki kannustuksia tarvisevat, mutta on se aika kornia niinkuin juuri se lento mikä on saatu onnistuneesti maanpinnalle olisi jotenkin ainutlaatuinen! Jokaisen lennon on osuttava yhtä nappiin laskeutuessaan. Se on ammattitaitoa!

tekää mitä mielitte

Mitä pahaa teatterissa. Ammattilaisiahan nekin on,ainakin Savonlinnan tasolla. Joka näytelmä pitää mennä nappiin.

Nuo lentokone taputukset herätti keihäsmatkat.
Siellä oli joku matkailuisäntä hauskuuttamassa
ja sille sitten taputettiin.

Mua ei läpsyntä häiritse. Kukin tekee miten asian kokee. Eikä se ole hyvä peruste kieltää,että ulkomailla ei niin tehdä.

Eräällä lomaretkireissulla opas pyysi taputuksia
kuljettajalle ja pientä kolehtia.

manja

Aivan ihana tapa varsinkin,jos lentohenkilökunnan työ ja keli on ollut tavallista vaikeampi,aina silloin tällöin tapahtuu näin ja tuntuu että taputukset(kiitokset!tulevat syvältä sydämestä,kaikille jotka ovat sen ansainneet,TAPUTTAKAA ihmiset(vaikka onkin keihäsen ajan hieno idea,jopa niin hyvä että on hyvä säilyttää.Jätetään uusista tavoista pois jotakin,esim.puheeta tämä yleisin v-sana.ja asia,johon voi vaikka kuolla.taputtamiseen.ei.

norwegian

No mutta kun muillakin lennoilla, pari viikkoa sitten Lontooseen päästyä lauma varhaisteinejä taputti ;) Oli poikaporukan eka reissu, ainakin useimpien - love, icehearts. Aina voi vähän elävöittää matkantekoa...

Peace

Mielenkiintoista! Itse en ole kuullut taputuksia lomalennoilla enkä reittilennoilla ainakaan kymmeneen vuoteen. Ihmettelen kyllä miksi joku vetää niistä herneen nenään ja haukkuu junteiksi. Eikö tuo ole aika pieni asia:)

Taru

Minä olen missannut lennot, joilla taputettaisiin. Lomalennot ovat tosin toistaiseksi vielä kokonaan kokematta.

Tapoihini kuuluu kyllä jokaisen lennon jälkeen kiittää matkustamohenkilökuntaa koneesta poistuessani, ja toisinaanhan siinä on ohjaamonkin edustus paikalla.

Kukin kiittäköön omalla tavallaan. Se joka muita junteiksi nimittää, paljastaa siinä vain oman moukkamaisuutensa.

mummeli

Joskus 25 vuotta sitten, kun vielä kävin Kanariansaarilla, niin koneessa taputettiin.

Nyt ei ole samaa tapahtunut missään muualla, kuin toissa vuonna.
Silloin mentiin Kiinan omalla koneella Pekingistä-Xian:iin,laskeutumisen jälkeen koneessa taputettiin :)
Joten ei se mikään suomalainen keksintö ole :)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat