Pelottaako teitä lentäminen?

Iiris

Telkkarissa sanottiin juuri, että riski joutua lento-onnettomuuteen on tilastollisesti yksi mahdollisuus 14 miljoonasta, elikä ihminen voisi periaatteessa lentää joka päivä seuraavat 38 000 vuotta joutumatta lento-onnettomuuteen. Aika monia lentäminen vaan pelottaa. Miten on teidän kohdalla? Minua ei lentäminen pelota mutta se pelottaa että alkaisin pelätä enkä voisi enää lähteä matkoille. Onko kokemuksia, voiko pelko iskeä yhtäkkiä vaikka olisi jo pitkään lentänyt ihan huolettomasti?

Kommentit (3)

tosi pelokas

38000 vuotta. Oikeesti lystiä kun ajatteleen millä paatoksella tällä sivustolla haukuttiin, Suomalaista ja Turkkilaista lentoyhtiötä. Vuosikaudet, jopa useammalla ketjulla.

Mutta lentopelko voi osua kohdalleen. Jos joutuu teräviin ilmakuoppiin, laskeutuminen vähän töksähtää ja ravistelee. Joillekin ahdas penkkitila voi nostaa suljetunpaikan kammon.
Paineistettu hytti voi paineenvaihtelun takia aiheuttaa ikäviä tuntemuksia.
Välillä riittää että joku puhuu omiaan jostain lento-onnettomuudesta elävästi tuhoa korostain.

Seurailin tuota ohjelman tynkää missä koulutettiin lentopelkoisia. Aihetta voisi verrata vaikkapa pimeän pelkoon.Eli jokin henginen lukko syystä tai toisesta.

Muistaakseni Finnairillakin on aiheeseen avustajia.

Tosi kyseessä

On Finnairillakin ammattilaisia kouluttamaan.
Siinä ei ole leikkimistä kun tulee.
Sukulaispiirissö on henkilö joka on matkannut pienestä pitäen ja yht´äkkiä jotain 25 vuotiaana tuli vakava lentopelko. Kumppani on joutunut lähtöä odotellessa lähes kiinnipitämään koneessa estäen ulossyöksymistä.Ongelma on, kun hän on ulkomailla opiskellut ja siellä asuva ja haluaisi parikin kertaa vudessa käydä Suomessa tapaamassa perhettään.
Mitkään tilastot ja järkipuheet eivät aauta.

Ulpukka

Lentäminen ei pelota,enemmän suojatien ylittäminen tai autoilu liukkailla keleillä.

Yhden ainoan kerran olen tuntenut ns. ahtaanpaikan kammoa.Tulin Saksasta Helsinkiin ja istumapaikkani oli tupaten täyden koneen viimeinen paikka takana,jossa oli kaksi istuinpaikkaa.Vieressäni istui massiivisen kokoinen henkilö ja minä kyyhötin ikkunan ja hänen välissä takanamme keittiön seinä.
Koskaan ennen,enkä sen jälkeen ole tuntenut niin voimakasta tukahtumisen tunnetta.Jopa niin,että jouduin pyytämään vierustoveriani vaihtamaan paikkaa kanssani.

Välillä lennoilla on ollut \"kuoppainen\"tie ja laskeutuminenkin on ollut aikamoista hypyttelyä,mutta ei siinä juurikaan ole pelottanut.
Kerran on kyllä \"arveluttanut\".Lensin Sal-saarelta
Fokon saarelle Kap Verdellä hyvin pienellä koneella.Lentoemo näytti ennen lähtöä turvaohjeet ja hyppäsi sitten koneesta ulos.Ilma oli tuulinen ja meno aika haipakkaa.No, silloin jännitti kyllä,mutta en sanoisi ,että pelotti.
Edelleen lähden lennoille turvallisella mielellä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat