Maailman ympäri

virkamiesnainen

Sain Marjuskalta Aventura-matkatoimisto-linkin. Sieltä löysin 3 erilaista maailmanympärimatkaa. Kiinnostavin mielestäni oli lähtö 21.10.2013, jolla käytäisiin mm. Pääsiäissaarilla.
Kysynkin onko joku ollut joskus Maailmanympärimatkalla? Maksaahan se, ja aikaakin se vie, mutta toisaalta, jos vaikka käväiset hiukankin kauempana ja olet vähän kauemmin niin sekin maksaa helposti 5000-6000 euroa.

Sivut

Kommentit (83)

&Beyond

Pari vuotta sitten Nainen täytti tasavuosia ja sitä juhlistettiin maailmanympärimatkalla. Meillä oli OneWorldin kuuden mantereen RTW-liput. Reitti meni suunnilleen Lontoo – NY – Havanna - Vancouver – Sao Paulo – Santiago – Auckland – Sydney – Cairns (Suuri valliriutta) – Tokio – Hong Kong - Tansanina (Serengeti) – Nairobi – Lontoo. Aikaa paloi vajaa kahdeksan viikkoa ja rahaakin jonkin verran. Aika paljon tuossakin ajassa ehti näkemään, Nainen tykkäsi kovasti, mun makuun reissussa oli vähän liikaa lenskarissa istumista ja lentokentillä hengailua. Reitin suunnittelemiseen kannattaa paneutua aika huolella, lentoyhtiöiden määräykset noiden RTW-lippujen käytöstä on melko monimutkaiset. Muitaakseni ensin yritin Lufthansan vastaavaa, mutta en yksinkertaisesti ymmärtänyt lipun ”käyttöohjeita”! Pakkaaminen tuollaiseen reissuun on myöskin aika haastavaa, matkalle kun mahtuu monenlaista säätä.
Jos nyt lähtisin moiseen reissuun, antaisin suunnittelun ja varaukset kyllä matkatoimiston tehtäväksi. Omatoimisesti netissä surffaamalla hommaan paloi aivan järjettömästi aikaa. Tod. näk. matkatoimiston kautta tulisi vielä vähemmän kalliiksikin. Mielestäni tuossa meidän reissussa oli ihan maksimi määrä pysähdyksiä käytettyyn aikaan verrattuna, vähempikin ehkä riittäisi.

Marjuska

Aventuran opas kertoi että maailmanympärimatkat ovat useille tapa juhtlistaa eläkepäivien alkamista. Matka-aikaan ja ohjelmaan verraten ne eivät ole kalliita mutta onko siinä jo liian paljon ohjelmaa kuukauden matkalle. Itse mietin pystyisinkö omaksumaan ja nauttimaan varsinkin matkan loppuajasta vai tuleeko kokemuksia liiankin kanssa.
Lyhyemmilläkin kiertomatkoilla välipäivät ilman ohjelmaa ovat mukavia.

virkamiesnainen

Omatoiminen voi aluksi kuulostaa halvalta, mutta siihen pitää lisätä kaikki siirtymiset lentoasemilta hotelliin, yöpymiset, mahdolliset kyydit nähtävyyksiin jne. Ja juuri se suunnitteleminen, ettei vain mitään tärkeää jää näkemättä.

virkamiesnainen

Esimerkkinä mahdollisesti vastaantulevista vaikeuksista on kokemus Greyhound-matkaltani ympäri USA:ta. Kuvittelin että kunhan pääsen Rapid Cityyn, niin siinähän ne kallioon hakatut presidentit on helposti saavutettavissa. Mutta sinne olikin 25 km. Jouduin soittamaan aika monta puhelua ennenkuin löysin ystävällisen naisen, joka suostui yhtä ihmistä sinne viemään. Kausi oli nimittäin heidän näkökulmastaan ohi, kun oli marraskuu. Oli mitä kaunein syyspäivä suomalaisittain ajatellen. Kesällä olisi varmasti ollut tarjolla jonossa alan ihmisiä tarjoamassa palveluitaan.

virkamiesnainen

Jatkan vielä: No tämä Ann-niminen nainen osoittautui todella mukavaksi. Hänellä olikin minun viihdyttämiseksi uhrata todella muistaakseni noin 4-5 tuntia. Ensin käytiin siellä Mont Rushmorella. Sitten mentiin katsomaan Crazy Horse Memorialia (ellette tiedä mistä on kyse, niinkuin en minäkään ennen käyntiäni tiennyt, niin katsokaa netistä). Eikä siinä vielä kaikki, hän ajelutti minua pitkät pätkät pitkin maaseutua, että näkisimme buffelilauman. Ja lopuksi hän etsi minulle suutarin, koska olkalaukustani oli hihna katkennut. Tietysti tästä palvelusta joutui maksamaan, mutta ei mitenkään liikaa. Muistaakseni sadan dollarin paikkeilla. Dollarin kurssi oli silloin aika huono.

&Beyond

Jep, tuossa suunnitteluvaiheessa mopo meinasikin karata käsistä pahemman kerran... Ensimmäinen suunnitelma aloitettiin valitsemalla suurin sallittu pysähdysmäärä, eli 15. Sitten aloitettiin armoton surffaaminen juuri varmistaaksemme \"ettei mitään tärkeää jää näkemättä\". Vajaassa viikossa huomasin että olimme suunnittelemassa lähes minuuttiaikataulua maailman ympäri ja vislasin pelin poikki! Meidän toteutuneessa ohjelmassa oli lopulta 12 pysähdystä ja aikaa käytettiin 55 vrk; tekee vähän yli 4,5 vrk / paikka. Tuosta kun vähennetään lennot ja kentillä hengailut, jää yhdelle pysähdykselle aikaa noin 4 vrk ja se taas on ihan selvä juttu, että tuolla aikataululla JOTAIN TÄRKEÄÄ JÄÄ NÄKEMÄTTÄ! Se on vain tosiasia, jonka kanssa on elettävä. Tietysti meilläkin oli jossain vähän pitempi pysähdys, mutta sitten jossain toisaalla taas vähän lyhyempi.
Uusi suunnitelma tehtiin niin, että molemmat saivat valita kaksi \"must see\" kohdetta, joiden ympärille reittiä alettiin suunnittelemaan. Kun nuo 12 kohdetta oli lopulta päätetty, aloitettiin suunnittelu varaamalla mieluinen majoitus. Tätä hotellia sitten hyödynnettiin aika paljon paikallisiin varauksiin, esim. kaupunkikierroksiin ja mahdollisiin retkiin. Meillä oli jokaiseen kaupunkiin varattu sellainen muutaman tunnin yksityinen kiertoajelu heti ensimmäiseksi päiväksi; siltä oppaalta sai todella hyviä vinkkejä seuraavien päivien ohjelmaksi ja muutaman kerran teimme tämän oppaan kanssa kaupat jostain lähiseudun retkestäkin seuraaville päiville. Auckalandissa oli käynyt pieni väärinkäsitys sen kiertoajelun kanssa: meitä tultiin hakemaan hotellista täysimittaisella turistibussilla! Oli aika herraskainen olo siellä takapenkillä kahdestaan ;) Pyysimme ja saimme myös jokaiselta hotellilta etukäteen sellaisen parin sivun mittaisen ehdotuksen tai suosituksen alueen nähtävyyksistä ja tapahtumista ja niistä löytyikin arvokasta, ajantasaista tietoa; ilman tuota ehdotusta meiltä olisi taatusti mennyt ohi suun Santiagon pihvifestivaalit, jotka olivat ikimuistoiset!
Tuota Marjuskan epäilemään matkaväsymystä yritimme estää jättämällä reissun ehdottoman kohokohda, molempien \"must see\" listalta löytyneen Serengetin safarin ihan reissun loppuun. Safarin odottaminen paransi turnauskestävyyttä kummasti! Mutta kyllä Marjuska tuossa ihan jäljillä on, ehkä tuollaisessa reissussa tulee kerralla vähän liikaa. Reissu oli hieno eikä kaduta yhtään, mutta nyt se on tehty ja toista kertaa en taida lähteä.

virkamiesnainen

Suunnitteleminen on kyllä ihan kivaakin.
Vuosia sitten esittelin pojalle tulevan kesän matkaa, näytin kartasta: Sitten mennään muun muassa ... iin (en muista minne). Poika sanoi: Siellä muun muassa en ole vielä ollutkaan.

Joo.. hän taisi olla aika nuori vielä, ja minä käytin hassua sanontaa.

&Beyond

Sunnitteleminenhan on lähestulkoon paras osa reisaamisesta! Nytkin on suunnittelun alla kolme reissua, 2014 keväälle se kaukaisin. Mutta ei reissuja voi (tai en halua) tehdä ennalta lukkoonlyödyn minuuttiaikataulun mukaan. Ei siis aaa mennä liiallisuuksiin siinä suunnittelussa.
Pieni OT Virkamiesnainen, millaisen bussireissun heitit Ameriikan ihmemaassa? Mä kiersin Ameriikkaa parin kaverin kanssa pakettiautolla 6 kk parikymppisenä, ruodiksen jälkeen ja ennen opiskeluja. Opettavainen reissu nuorille miehille, kerrassaan opettavainen... ;)

virkamiesnainen

Kiersin USA:ta liftillä parikymppisenä. Lähdin silloin New Yorkista, ensin Kanadaan, sieltä jostain Michiganin kohdalta takaisin USA:n puolelle, Californiaan ja takaisin New Yorkiin vähän etelämpää. Nyt muutamaa vuosikymmentä myöhemmin halusin käydä paikoissa, joita silloin jäi väliin. Reitti oli jotain tätä luokkaa nyt: Los Angeles, San Fransisco, Seattle, Rapid City St Louis, New York, Boston, Atlanta, Memphis, Key West, New Orleans, El Paso, (josta kävelin sillan yli vain käydäkseni Mexicon puolella, en suosittele). Sitten Palm Springsiin, jossa muutama päivä ennen Suomeen paluuta.

Vesa N.

Olen kaksi kertaa ollut omatoimisella maailmanympärimatkalla (One World). Molemmat matkat olivat lyhyet, kolmen viikon mittaiset, joten retkien etukäteissuuniittelu ja -varaus olivat oleellisia.

Ensimmäinen v. 2003 matka oli: Helsinki - Singapore - Auckland (Rotorua) - Sydney (Canberra) - Los Angeles - New York - Washington - Helsinki.
Toinen v. 2008: Helsinki - New York (Niagara, Toronto) - San Francisco - Hawaiji - Tokio - Soul - Helsinki.

Matkat olivat omatoimisuudesta johtuen varsin edulliset, joten mitään lottovoittoa ei todellakaan tarvita!

Late

Varasitko kaikki yöpymisetkin etukäteen ja jos niin mitä kautta? Millaiset kokemukset, olitko tyytyväinen ja ellet niin mitä tekisit nyt toisin?

Vesa N.

Ensimmäisen matkan aikana netti ei ollut kovin kehittynyt, joten pyysin tarjouksen kaikista yöpymisistä Choice Hotels - ketjulta.

Toisen matkan osalta tuli varsin paljon selattua nettiä: sopivan hintainen, keskeisellä paikalla ja että lentokenttäbussi tai junayhteydet toimivat Täytyy myöntää, että aikaa kului, mutta se oli erittäin mielenkiintoista. Ja hotellivalinnat osoittautuivat oikein hyviksi!

Retkien osalta oli myös paljon hommaa. Esim. New Yorkista löytyi firma, joka järjesti kolmen päivän Niagara-Toronto matkoja. Jokaisessa kohteessa oli ennakkoon varattu retki. Esim. San Franciscosta Alcatraziin, Tokiossa Fuji-vuorelle ja Soulista Koreoiden rajalle.

virkamiesnainen

Otin San Fransicosta paketin johon kuului Muir Woods punapuumetsikkö ja Alcatraz. Todella elämyksiä molemmat. Minibussissa oli mustaihoinen kuski, joka puhui minulle lähes käsittämätöntä englantia ja päivä oli vielä sateinen.

J & M

Terveiset maailmanympärimatkalta (tänään Penangilla Malesiassa)!

Meillä pitkäaikainen haave toteutui nyt. Tutkailimme aikamme lentoyhtiöallianssien tarjontaa, mutta päädyimme suunnittelemaan kaiken itse. Emme usko, että olisimme saaneet reitityksemme 8 kk matkalle halvemmalla - ja emme ainakaan haluamissamme rajoissa eli vain suoria lentoja hyödyntäen. Suunnitteluun käytimme aikaa puolisen vuotta.

Keikkamme on vasta alussa, joten vielä ei voi sanoa miten kaikkiaan käy, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että kyllä tätä voi suositella kaikille! Jokainen valitkoon kukkarolleen ja aikataululleen sopivan tavan kiertää pallo, liikaa ei kuitenkaan kannattane ahnehtia. Muuten aika menee juoksemiseen paikasta toiseen eikä mistään ehdi nauttia.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat