Kallista matkailua?

AjnaAlie

Onko läntisissä naapurimaissamme (sekä Suomessa) matkailu selvästi kalliimpaa kuin muualla Euroopassa? Sellainen tuntuma tuli, kun lähdin tyttäreni ja hänen lastensa (9v ja 9kk) seuraksi/avuksi syyslomamatkalle Kööpenhaminaan.

Kohtuuhintaiset lennot kolmelle Norwegian 480e (hyvä kokemus taas, suosittelen), mutta yöpyminen 2 hh (pedit kolmelle) maksoi 3 yöltä n. 600e, toki hintaan sisältyi aamiainen. Hotelli oli tavallinen siisti pienehkö perhehotelli 15 min kävelymatkan päässä Tivolilta, eikä mitään luxusta. Myös ravintolahinnat kaupungissa tuntuivat päihittävän jopa Suomen hintatason.

Kommentit (7)

&Beyond

Kyllä tuntumasi taitaa aika oikea olla, kallistahan siellä on. Melko luotettavana pidetty The Economist -lehden \"Big Mac Index\" kertoo karua kieltä Skandinaavian kalleudesta: viiden kalleimman maan joukosta löytyy niin Ruotsi, Norja kuin Tanskakin! Ne kaksi muuta ovat Sveitsi ja Brasilia. Euroalue sattuu indexissä siihen keskivaiheille, heti vertailupiste USA:n yläpuolelle.

AjnaAlie

Hotellihuone maksaa mitä maksaa, ei siitä laskuteta per henkilö. Eli meillä oli yksi ihan tavallinen hotellihuone, jossa sohvasta saa vuoteen lapselle. Huvikseni kokeilin netissä, mitä Helsingissä maksaisi hotellihuone samalle \'porukalle\'. Olisimme yöpyneet halvemmalla useimmissa kaupungin parhaista neljän tähden hotelleista kuten esim. Scandic Continental, Scandic Marina, Radisson Blue Seaside...

kivoja vertailla

Pohjoismaat on listattu euroopan kalleuskärkeen.

Tuo 200 e per yö on aika suolainen. Etenkin jos vertaa välimeren hinnoitteluun. Sinnehän pääsee
lähes jatkuvasti 350e viikko. Lentohinta on 200 e luokkaa, vähän alle tai ylle. Eli hotelli saa 150e
mikä on yötä päälle 20e Eli kymmenysosa tuosta 200e yöstä. Myöskin noihin edukkaisiin kuuluu aamupala joka tietysti vaihtelee niukasta runsaaseen.
Tuokin on tietysti hirveä hinta kun vertaa Aasian hintoihin. Keskellä pääkaupunkia viisi tähteä
ja kaksi ++. Hinta 50e koko viikko. Eli 7e yö.

Eli hinnoissa löytyy.

matkaaja

No ei kait nyt Välimeren mestoja kannata vertailla Pohjoismaiden hintoihin. Halvemmat rakennuskustannukset, joissain maissahan ei yksityinen maksa edes veroa liiketoiminnastaan. Palkkataso on eri. Jos ei ole rahaa , jää kotiin.
Niin simppeliä se on.
Nuo jotkut Helsingin hotellit eivät kyllä ole kaupungin parhaita, nuo joita joku mainitsi
(Seaside).

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat