Mitä mieltä eläintarhoista?

Matkaoppaan toimitus

Matkaoppaan tuoreessa numerossa 7/2012 pohditaan eläintarhojen eettisyyttä.

Ne ovat suosittuja käyntikohteita maailmalla, mutta onko oikein käydä katsomassa häkkiin suljettuja eläimiä?

Artikkelissa tuodaan esille toisaalta eläintarhojen merkitys uhanalaisten lajien suojelussa, toisaalta puutteet lajityypillisissä olosuhteissa.

Mitä mieltä olet?

Kommentit (7)

Nähnyt kaikenlaista

Itse henkilökohtaisesti tykkään eläintarhoista. Paikallisessa eläintarhassa on aina käytävä, missä sitten olenkin. Olen käynyt eläintarhoissa Suomessa ja muissa pohjoismaissa, baltiassa, Venäjällä, Keski-Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa, joten uskon, että jonkinlaista tietoa asiasta on.

Ensinnäkin heti se, että tosiaankaan kaikki eläintarhat eivät ole olleet hienoja paikkoja tai sellaisia millaisista ajattelen, että ompa mahtavaa kun on eläintarhoja. Osa on ollut aivan kauheita, osa vähemmän, mutta haluankin tässä painottaa [u]hyvien[/u] eläintarhojen hyväättä.

Olen netistä löytänyt (amerikkalaisten tekemän) listan, missä eläintarhat on aseteltu paremmuusjärjestykseen (1-15). Tällä listalla ekana on Animal Kingdom (USA), sit Basel ja kolmantena oli joku Ranskalainen eläintarha. Neljäntenä on Berliinin eläintarha, joka on tämän luokituksen mukaan paras missä olen käynyt. Seuraavaksi parhain on ollut Prahan eläintarha, joka on listalla seitsemäntenä. Ja uskokaa tai älkää, nää eläintarhat on hyviä. On tilavat aitaukset ja eläimet eivät näytä kärsiviltä. Lisäksi, nykyajan eläintarhoissa ei ole häkkejä, vaan ne on \"avoimia\", missä eläimiä katsotaan aidan ja vallihaudan takaa. Tämä takaa sen, että ensinnäkin eläimet näkee paremmin, eikä tule niin \"häkkiin sullottu\" olo.

Prahan jälkeen aattelin, että voiko tästä enää paremmaksi eläintarha enää paljon mennä, mutta ero Berliinin eläintarhan kanssa olo silti iso.

Surkeista eläintarhoista nousee lähinnä mieleen Dubain eläintarha ja Venäläiset. Muistakaa te ketkä eläintarhoja haukutte Korkeasaaren jälkeen, että Korkeasaari ei tosiaan oo mitään huippua. Tallinnan eläintarha voittaa sen mennen tullen, niin paikkana, kuin eläimistöllään.

Elikkä, lyhyesti. Kannatan eläintarhoja, jotka on hyviä, missä eläimet vihtyy eikä ole liian pienissä häkeissä. Silloin niitä on myös kivempi katsella. Se on erinomainen tapa tutustua ja nähdä livenä eläimiä, joita muuten voisi olla lähes mahdoton nähdä, ainakin turvallisesti...

...mutta surkeet on parempi hävittää/remontoida nykyaikaisiksi/siirtää muualle.

Late

Eläintarhat saisi mielestäni sulkea kaikki. Eri asia ovat rehabilitation centerit joita on muun muassa vankeudessa eläneille orangeille joita palautetaan luontoon.

Marjuska

Ei, ei ja ei eläintarhoille, villieläimet kuuluvat vapauteen. Eläimet pyörivät pienissä tiloissa ja/tai väärissä olosuhteissa, eivät luontaisissa elinympäristössään. Luontoon voi mennä katsomaan, lähelle tai kauas mahdollisuuksien mukaan. Eivät kaikki luontolomat ole kalliita, hintahaitari on melkomoinen.
Delfiinialtaat lukeutuvat samaan kastiin eläintarhojen kanssa, ei niitäkään ja kotieläintarhat ovat yhtä pahoja. Madeiralla matkanjärjestäjän retkeen kuului kotieläinpuisto ja eipa siellä saattanut olla, eläimet olivat pienissä karsinoissa, ei juuri liikkumatilaa ja likaista.
Matkanjärjestäjälle meni palaute mutta tuskin auttaa,yritetty kuitenkin.

Tirlittan

Samoilla linjoilla Marjuskan ja Laten kanssa.
En hyväksy eläinten tarhausta enkä delfinaarioita.
Vaikka Sulon karhutkin ovat kovin hellyyttävän näköisiä niin parempi niittenkin olisi olla vapaana Kuusamon korvessa.

Lapsena unelmaammattini oli Korkeasaaren eläintenhoitaja mutta ymmärryksen karttuessa tuokin unelma onneksi karisi.

AjnaAlie

Kartan matkoilla eläintarhoja ja villieläinten kanssa tehtyjä esityksiä ja valokuvauksia, jotka ovat yleisiä ainakin Aasiassa. En mennyt Pohjois-Thaimaan matkallammekaan katsomaan edes pandoja Chiang Main eläintarhaan, niin eksoottisia kuin ovatkin.

Kuten joku aikaisemmin mainitsikin, ei koskaan voi tietää, miten kurjissa oloissa eläimiä pidetään. Toki joka kesäiseen retkiohjelmaan lastenlasten kanssa kuuluu niin Lintsi kuin Korkeasaarikin, eli silloin mennään lasten ehdoilla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat