Azoreille jälleen suorilla lennoilla Suomesta v. 2013

ofinlandes

Tämän palstan lukijat muistanevat, että Hispanian konkurssin myötä suorat lennot Helsingistä Azoreille katkesivat tämän vuoden toukokuussa. Ensi kaudella on kaksi suomalaista matkatoimistoa ilmoittanut lennättävänsä suomalaisia Ponta Delgadaan, toinen niistä jopa eri puolelta Suomea.

Aurinkomatkojen kausi 2013 Azoreilla alkaa 4.4., viimeinen läntöpäivä on 24.10. Lentopäivä on torstai. Lomamatkat on ilmoittanut matkoista Azoreilla touko-huhtikuussa ja syys-lokakuussa 2013. Matkatoimisto Matka-Atlas on myynyt Azoreille lento-hotellipaketteja (lennot TAPilla Lissabonin kautta) ympäri vuoden jo pitkään. Tähän pakettiin voi liittää paikallisia palveluita, joita tarjoaa Matka-Atlaksen yhteistyökumppani paitsi englanniksi myös suomeksi ja ruotsiksi.

Azorit on rauhallinen epäkaupallinen luonto-, aktitiveetti- ja kulttuurikohde.

Muutamia huomioita AM:n kohteen esittelyteksteistä:

\"Sadekuurot ovat mahdollisia kesälläkin\" Azorit eivät sijaitse Välimerellä eikä saariryhmän luonto olisi vihreä, jos eivät sateet olisi säännöllisiä, myös kesällä.

Keskimääräiset ilman maksimi- ja minimilämpötilat Ponta Delgadassa ovat seuraavat:

Huhtikuu: 18 °C, 12 °C; toukokuu: 19 °C, 13 °C; kesäkuu: 21 °C, 15 °C; heinäkuu: 24 °C, 17 °C; elokuu: 25 °C, 18 °C; syyskuu: 24 °C, 17 °C ; lokakuu: 22 °C, 16°C; marraskuu: 19 °C,14 °C. Lähde: www.worldweather.org.

Keskimäääräinen vuosihaarukka 11 °C – 25 °C, mikä vastaa jota kuinkin Suomen kesää. 11 °C on vuoden viileimmän kuukauden helmikuun yön keskimääräinen minimilämpötila, 25 C vuoden lämpimimmän kuukauden elokuun keskimääräinen maksimi päivälämpötila.

Aurinkomatkojen tekstissä ”varoitetaan” viileistä illoista. Yö- ja päivälämpötilojen välinen keskimääräinen ero on 5 °C. Saariryhmän ilmastolle ovat tyypillistä pienet vuorokautiset ja vuodenaikojen väliset lämpötilaerot.

Huhti-syyskuun keskimääräiset kuukautiset sademäärät jäävät huomattavasti alle 100 mm:n, lokakuun sademäärä on 112 mm. Ponta Delgadassa sataa 1000 mm vuodessa, Helsingissä 650 mm.

Ilman suhteellinen kosteus liikkuu Azoreilla keskimäärin lukemissa 70-90 prosenttia. Suomalaisittain korkeahko ilman kosteus saa ilman tuntumaan astelukua lämpimämmältä.

Azorien säälle on tyypillistä aurinkoisten ja pilvisten jaksojen vaihtelu. Sateet ovat lyhytaikaisia, mutta saattavat toistua.

Tuulisuus on samaa luokka kuin Helsingin niemellä, kuitenkin sillä erolla, että tuulet ovat enimmäkseen leppeitä.

Meriveden keskimääräisiä lämpötiloja: Huhtikuu: 17 °C; toukokuu: 18 °C; kesäkuu: 20 °C; heinäkuu: 22 °C; elokuu: 24; syyskuu: 22 °C; lokakuu: 21 °C; marraskuu: 20 °C. Keskimäääräinen maksimi vuosihaarukka on 15-24 °C.

UV-säteilyarvot ovat korkeimmillaan kesäkuukausina. AM:n taulukossa esitetään ääriarvoja. Lukemat eivät suinkaan ole joka päivä ääriarvoissa.

Kansainväliset maksukortit hyväksytään laajalti maksuvälineinä, ei vain suuremmissa liikkeissä, kuten AM kertoo. Käteistä rahaa voi nostaa Multibanco-automaateista.

”Ponta Delgadan kapeat kadut ovat ruuhkaisia.” Autoliikenne on aika ajoin vilkaista, mutta ei erityisen ruuhkaista.”. Liikenne Ponta Delgadan keskustassa on varsin sujuvaa, sillä asukkaat tottuneet kapeihin katuihin. Kapeat kadut ovat yksisuuntaisia. Pahat onnettomuudet sattuvat nopeilla teillä maaseudulla.

[Ponta Delgada]\"Keskustan jalkakäytävät ja kadut ovat kapeita ja suurimmaksi osaksi mukulakiveä. Kaupunki on rakennettu rinteeseen.” Azoreilta ei löydy mukulakiveä, vaan kadut on päällystetty lohkotulla melko tasaisella basaltilla. Rinne on lievä.

Supermarketeissa myydään äidinmaidonkorviketta, purkkiruokia ja vaippoja. Hinnat ovat Suomen tasoa.” Tästä ei pidä vetää sitä johtopäätöstä, että supermarkettien muut hinnat olisivat Suomen tasoa. Ruoan osalta Portugalin hintataso on 90, Suomen 116. Azoreilla hinnat ovat hieman korkeampia kuin mantereella, mutta keskimäärin hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

Kerron kotisivuillani, www.ofinlandes.com, Azoreista ja vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin.

Sivut

Kommentit (23)

mafian vieraana

En ole kyllä missään joutunut niin tiuhaan kusetusyritysten kohteeksi kuin Ponta Delgadassa.
Joka hemmetin kerta ravintoloissakin lasku olikin muka vahingossa moninkertainen. Ja sama juttu joka kerta ja monessa eri paikassa.

**** hotellin respakin yritti kusettaa moneen otteeseen.

Kaikessa on siellä myös monopoli sillä rikas suku hallitsee bisneselämää monella alalla. Hotellit, autovuokraamot, matkatoimistot, linja-autoyhtiöt, paikallisbussiliikenne ja moni muu on joko kokonaan saman suvun yhtiöiden hallinnassa tai täydessä kontrollissa. Juttelin mm. autovuokraamojen heppujen kanssa ja ihmettelin miksi hinnat aivan järjettömia ja kertoivat että vaikka olivatkin kartellin ulkopuolella niin jos lähtisivät hintoja polkemaan tietäisi se ongelmia ja oman bisneksen loppua sillä samainen suku pitää paikallisia poliitikkojakin mafian tavoin taskussaan.

Hieno saari mutta paska maku jäi niin monesta huijauksesta.

Googlella löytyy infoa haulla \"mafia island\"

ofinlandes

Nimimerkki \"mafian vieraana\" kokemukset Ponta Delgadasta ovat ainutlaatuisia. Hän on kirjoittanut aiheesta tällä sivustolla jo aikaisemmassa ketjussa eikä silloin saanut seuraa mielipiteilleen.

Azoreilla ei ole mafiaa missään mielessä. On vailla todellisuuspohjaa väittää esim. autonvuokraushintoja kalliiksi. Ei niitä kukaan matkailijaryhmä ole moittinut. Esim. saksalaiset vuokraavat autoja Ponta Delgadassa kymmeniä viikoittain ympäri vuoden. Jos hinnoissa olisi vikaa, olisin täysin tietoinen aiheesta.

Huijausyrityksistä en ole viimeisen vuoden vuoden aikana, joina olen suomalaisten matkailua seurannut päivittäin, kuullut kertaakaan. Kaikille niille, jotka epäilette, voin vakuuttaa, että azorilaiset ovat rehellisä ihmisiä ja että asiat hoituvat. Nimimerkki \"mafian vieraana\" kantoja en luonnollisestikaan voi muuttaa.

Nimimmerkki \"rea-listi\", oletko käynyt Azoreilla? Mihin pohjautuu kommenttisi Azorien säästä? Sinulle ja muille tiedoksi, että en mainosta, sillä minulla ei ole mitään liossa Azoreiden matkailun suhteen. Matkailuiteollisuus mainostaa ja kertoo kiehtovasti kohteista, jotta potetiaaliset asiakkaat innostuisivat. Minä pyrin kertomaan taustoja ja antamaan tietoa. Kerron esim. säästä faktojen valossa ja annan lukijoiden päättää itse. En tuputa tulemaan, sillä jokaisen on tehtävä päätös matkakohteesta omaehtoisesti.

Omana mielepiteenäni minulla on oikeus kertoa, että minä pidän Azoreista ja että en Azorien säätä vaihtaisi en minään vuodenaikana Suomen säähän. On ihanaa, kun ei koskaan tarvitse pelätä kylmää enempää kuin kuumuuttakaan. Joskus voi pukea päälleen vähän enemään, mutta ei koskaan tosimielessä. Shortsi- ja teepaitasäitä on ympäri vuuoden, ruoho on aina vihreää, banaanit tuottavat satoa ympäri vuoden ja palmut huojuvat. Lämmitys on melko tarpeeton samoin viilennys. Aurinko paistaa jota kuinkin joka päiväja ilma on raikasta hengittää. En löydä syytä valittaa.

Tirlittan

En miellä ofinlandesin kommentteja mainosiskuiksi.
Enemmänkin ne ovat mielestäni asiaa täynnä olevia tietoiskuja.

Tälläistä paikanpäällä asuvan henkilön luotettavaa ja nimenomaan kiihkotonta tietoa matkailupalstoilla kaivataan ja tarvitaankin.
Kiitos!

4712

Täsmennyksenä tähän ketjuun, nuo nimimerkit \"mafian vieraana\" sekä \"rea-listi\" ovat
yksi ja sama henkilö. Tuota mainoshokemaa myös työntää jos muiden aloituksessa esiintyy kohde /maa.
Täysin fanttasiapohjalta tarinaa heittää. Vai liekkö valtiot menneet sekaisin. Tuolaiset \"mafia\"
löpinät matkailusivustolla voisi ehkä liittyä Italiaan, mutta kun itse hukkaa kameransa niin ei siinä kummisetää tarvita.

Lukijat varmaan huomioi että vain vakinimmarit kertoo todenpohjaista. Tosin hekin voi erehtyä vaikkapa muuttuneen lentoaikataulun takia.

Kaktus

Ilta Azoreilla. Taivaanranta on punainen. Kuu on suoraan päänpäällä. Olen keskellä Atlantin valtamerta Säo Miguelin saarella Ponta Delgadassa.
Aamulla lähden tutustumaan ympäristöön, ilma on kaunis ja raikasta hengittää, ihmisiä tulee vastaan, he hymyilevät ystävällisesti ja toivottavat hyvää päivää.
Maaseudulla ihmettelin ehkä vähän vanhanaikaista elämäntyyliä, viehättävää, rauhallista maaseudun elämää, mikä oli vain positiivinen kokemus.
Lehmät olivat vapaina ulkona, korkeita kaktuksia oli istutettu riviin, ne toimivat aitana eläimille. Silloin ne kukkivat loistavan punaisin kukin. Azorit ovat paratiisi luontoa rakastaville ihmisille vehreyden, kukkaloiston,kuumien lähteiden ja vesiputousten saarina.
Logoa do Fogo-tulijärvi, erittäin kaunis kraaterijärvi, matkalla sinne ostin Logoan kylästä Ceramica Vieiran myymälästä ison käsinmaalatun ruukun, sain katsella kun naiset maalasivat kulhoja, maljakoita ja kaikenlaisia koriste-esineitä.
Logoa das Furnasissa ja Terra Nostrassa on lämpimiä lähteitä ja geysirejä, vihjeeksi sinne matkaaville, Terra Noetrassa on Nuoruuden Lähde, jotkut kertoivat nuortuneensa jopa kaksikymmentä vuotta uituaan lähteessä, itse en sinne uskaltautunut, väkeä polski lähteessä tungokseen asti.
Hotelli jossa asuin oli hyvä Vip Hotels Grupo International.
Lento Helsinkiin oli muutaman tunnin myöhässä, kun viimein sain ostokseni raahattua koneeseen ja kone lähti rullaamaan melkoista vauhtia kiitoradalla, se äkkiä hiljensi ja viimein pysähtyi. Kuulutettiin matkustajat poistumaan koneesta ja bussilla takaisin hotelliin. Raahasin ostokseni bussiin ja hotelliin takaisin.
Koneen ohjauksessa oli jotain vikaa. Seuraavana aamuna lento Helsinkiin onnistui.

Mimi

Kiitos tästä hyvästä ketjusta. Minulta on harmillisesti käymättä vielä sekä Azorit että Madeira. Mitä oleellista eroa niillä on matkailijan kannalta? Vai onko niillä edes mitään yhteistä? Jostain syystä olen \"paketoinut\" ne yhteen.

Mafian vieraana

Lainaus:
Täsmennyksenä tähän ketjuun, nuo nimimerkit “mafian vieraana” sekä “rea-listi” ovat
yksi ja sama henkilö.

Siis joko sinä olet se sama henkilö tai sitten olet todella sekaisin. Muutenhan sitä et voisi tietää? ;)

Mutta kaikki mitä kirjoitin oli täyttä totta ja omakohtaista kokemusta. Rea-listia en tunne.

ofinlandes

Nimmimerkki \"Mafian vieraana\". Käsityksiäsi en voi muuttaa, mutta jäänet niiden kanssa varsin yksin. Azoreilla on vuosien saatossa käynyt muutama kymmenen tuhatta suomalaista ja monia muita kansallisuuksia satoja tuhansia. Tiedossani ei ole palautteita, jotka tukisivat kokemuksiasi ja niistä tekemiäsi johtopäätöksiä.

Mafian vieraana

Väitätkö ettei koko saaren liike-elämä ole tiukasti yhden suvun talutusnuorassa ja jota valvovat mafian ottein?

Estoton kehumisesi että saisit sinne itsellesi ja poikaystävällesi lisää asiakkaita ja tuloja on ollut niin härskiä ja jatkuvaa tällä palstalla että oli jo pakko jonkun kertoa kolikon toisestakin puolesta.

Igors

Mafian vieraana:\"Joka hemmetin kerta ravintoloissakin lasku olikin muka vahingossa moninkertainen. Ja sama juttu joka kerta ja monessa eri paikassa\".

Ymmärtääköhän ylläoleva nimimerkki miksi ihan itse saa oman kirjoituksena tuntumaan täysin epäuskottavalta.

ofinlandes kirjoitti kirjoituksen jossa oli tietoa aivan mahtava määrä. Kiitos.
Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä hieman rupesi kalamiestäkin kiinnostamaan kyseinen matkakohde. Tiedän kyllä ennestään että kyseinen paikka on lisäksi myös yksi koko maapallon parhaista paikoista todella suurien kalojen saamiseen.

baarikärpänen

Tuohan on aivan luonnollista. Listahinta on 7 e
mutta kolmannen jälkeen muisti pettää ja ehtii vielä yötämyöten 11 tilaamaan. Silloin 21 e lasku
onkin jo 77 e
Yleensä kuulemma miesten vika mutta näkyy aktiivirouvakin siihen sortunut.

Aika kultaa muistot, mihin suuntaan kelläkin.

Kaloista en tiedä muutakuin yleensä hyviä syötäviä
joten paksunpaa siimaa völiin ja narraamaan.

Azoreille

Hyvä asia on se, että Azoreille voi mennä, he jotka sinne haluavat, ja he jotka eivät halua, voivat olla mememättä.
Valinta on vapaa meilAzoritlä jokaisella.
Yritetään pitää ketju siistinä, siitä kai olemme samaa mieltä.

ofinlandes

\"Väitätkö ettei koko saaren liike-elämä ole tiukasti yhden suvun talutusnuorassa ja jota valvovat mafian ottein?\"

Minun ei tarvitse väittää, vaan tiedän, että olet väärässä. Azorien ja niin myös São Miguelin taloudesta suoraan ja välittömästi noin 50 prosenttia on riippuvainen maitotaloudesta, jolla alalla Bensaudella ei ole interessejä. Azorit tuottaa vajaan kolmanneksen kaikesta Portugalissa tuotetusta maidosta. Turismin osuus Azorien kansantuotteesta on maksimissaan viiden prosentin luokkaa.

Azorien taloutta ohjaavat poliittiset voimat, ei Bensaude. Viimeiset 16 vuotta valtaa on pitänyt on pitänyt sosialistipuolue ja tämä vallanpito jatkuu seuraavat neljä vuotta. Azorien talouden ongelmana on alhainen tuottavuus ja alhainen varallisuuden luominen. Saairyhmä on myös kovin riippuvainen Lissabonin hallituksesta.

\"Estoton kehumisesi että saisit sinne itsellesi ja poikaystävällesi lisää asiakkaita ja tuloja on ollut niin härskiä ja jatkuvaa tällä palstalla että oli jo pakko jonkun kertoa kolikon toisestakin puolesta.

Mafian vieraana\"

Minulla ei mitään tarvetta tuoda itseäni esiin tällä palstalla, sillä toimeentuloni on Suomesta tuleva eläke. Aloituksessani halusin kertoa, että Azoreille pääsee jälleen Suomesta suorilla lennoilla, kulunut kausi kun katkesi kesken Hispanian ajauduttua konkurssiin. Matkailuteollisuus kehuu, minä pyrin objektiivisuuteen. Azoreilla kolikolla ei ole toista puolta, ei ainakaan sellaista, mitä nimimerkki \"Mafian vieraana\" on tuonut esiin tällä palstalla. Minä paikallisena asukkaana jos kukaan tunnen sen toisen puolen, ei satunnainen matkailija, kuten nimimerkki \"Mafian vieraana\".

\"saisit sinne itsellesi ja poikaystävällesi lisää asiakkaita\" Mistähän mahdat puhua? Etkö ole käynyt nettisivuillani? Eikö nimmerkkini \"ofinlandes\" kerros sinulle sukupuoltani?

Minä ja vaimoni olemme sitten kun muutimme nykyiseen kotiimme Ponta Delgdassa (2008) tarjonneet lounaat usealle suomalaiselle matkailijalle, joista suurin osa on ollut sellaisia, joita emme ole aikaisemmin tunteneet. Meille se ollut suuri ilo tavata uusia suomalaisia. Olemme nautinneet tyytyväisten matkailijoiden seurasta.

Vuosien mittaan olen matkailupalstoilla, nettisivujeni kautta ja henkilökohtaisesti sähköpostilla kertonut Azoreista mahdollisimman objektiivisesti tuhansille suomalaisille. Tämä vapaaehtoinen tehtävä on ollut haastava ja palkitseva. Katson tällaisen toiminnan jopa velvollisuudekseni uutta kotipaikkaani kohtaan.

Matka Azoreille on iloinen asia, ei suinkaan sellainen, joksi nimimerkki \"Mafian vieraana\" on sen kuvannut.

Risto

Kuulostaa mielenkiintoiselta, kun hyvät kirjoittajat kertovat Azoreista, ja kun lennotkin ovat Helsingistä suoraan niin ei muuta kun reissuun keväällä.
Kiitos Kaktukselle vihjeestä!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat