Kinaksi meni

u utelias

Tulivat tuolta Venäjän maalta pari viikoiselta
kiertelyltä. Valokuvia ja kulkureittiä tutkaitiin
parina iltana. Huomiota kiinitti muuttuneet nimet.
Tosin karttamme on vanha,mutta eihän nuo yleensä
vaihdu vaikka vuodet kulkee.
Toinen asia oli ihmisten nimet. Samanoloisia paljon mutta eikös \"Katinka\" ja \"Bettina\" ole perinteisiä neuvostovenäjän nimiä. Emme löytäneet niille muuta lähtökohtaa. Vai emmekö tutkineet historiaa riittävän kauas.

Miesten nimissä oli oma hakunsa ,mutta katsotaan mitä allakat kertoo niistä.

Kommentit (13)

karjalasta kaikuu

Ei mitään väliä millaisia paikannimiä on Venäjällä. Mutta ihmisten nimissä asia on luonnollinen. Kun Venäjäkin on avautunut kaikin tavoin, pääsevät matkustelemaan ja saavat vaikutteita. Antavat varmaan lapsilleen länsimaisia nimiä, ei ainaista olgaa ja tatjanaa...ja miehillä iigoria ja muuta vanhaa ryssänimeä.

matkailuauto

Ihmeellinen hällä-välii. Totta hitossa paikannimet on tärkeitä.Mitä hittoa tekee matkailukartalla jos nimet vaihtuu. Kartat on aina vuosia jälkeenjääneitä.

toinen

No voi pyhä yksinkertaisuus, eikö Venäjällä tehdä enää uusia karttoja? Miksi lähteä ikivanhan kartan kanssa liikkeelle ylipäätään? Varmaan sitä tarkoitetaan kun eritellään nimiasiaa. Kyllä kait ryssäfriikki hankkii aina uusimaan karttaversion ja miten se navigaattorihomma siinä \"kultamaassa\" toimii??

nimiasiat

Nimistä: Katinka on kyllä tyypillinen nimi myös tuolla itäpuolen maissa, Venäjästä en ole ihan varma. Tulee mileen laulu \"Katinka tanssii nyt vaan...\" jne. Eikö se ole jokin itään viittaava iskelmä ja nimi on kansainvälinen jok atpauksessa.
Bettina on aivan muuta kuin venäläinen nimi, sen nimisiä on Amerikassa ja Euroopassa paljon eri maissa, ei Idässä.

4712

Kyllähän tuo aloituksessa selviää riittävästi.

Oli ilmeisesti aikomus täältä hakea lisävalaistusta.

Eivät valitettavasti tunteneet sivuston laatua.

Täällä kysellään turhia ja kirjoitetaan perään \"ei tarvi vastata\"

Tirlittan

Pari viikkoa kiertelyä venäjänmaalla....
Annapa noille vinkki että on olemassa sellainen ketju kun pikku sattumuksia matkalla, olisi kiva lukea sieltä juttua enemmänkin.

ohikulkija

Taidan tuntea tuon aloittajan. Kostamuksesta Leninradiin työhommissa. Eli rakennusmestari,nykyisellään insinööri. On varmasti ehtinyt maahan tutustua hyvin. Erinomainen kielitaito.

Mutta eihän tänne voi juttuja Venäjältä pyytää.
Tuo palstahäirikkö sekoaa täysin.
Liekkö sukujuuret Karjalan evakoita vai miksi kiljahtelee.

katse oikeaan

Pah, ei todellakaan venäjä ole Suomen huolenaihe , kuulumme EUhun, sieltä hoidetaan asiat. Venäjällä näyttää olevan Suomi huolenaiheena kun ei vanta kommarit voi enää pitää maatamme kurimuksessa. R...ien kommentteja ei kannata noteerata, höpiskööt iivanat itsekseen vaan, Venäjältä ei ole koskaan tullut mitään hyvää etenkään kun se oli N-liitto eikä tule nytkään.

Tirlittan

Voi herranjestas sentään!
Missä vika kun ei saada aikaiseksi edes yhtä ainutta Venäjä aiheista ketjua ettei mukaan vedetä politiikkaa, EUta ja vieläpä Neuvostollittoakin.

Matkailu ja politiikka
ovat kaksi aivan eri asiaa, Venäjä on varteenotettava matkailumaa puolin sekä toisin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat